Kreiranje ličnog profila: mislite li da to možete učiniti? | BA.Superenlightme.com

Kreiranje ličnog profila: mislite li da to možete učiniti?

Kreiranje ličnog profila: mislite li da to možete učiniti?

NBC sinoć izbacio je iz stadion Nova drama mreže, The Blacklist.

(Stvarno, ne znam kako bilo koje mreže može krenuti po zlu sa James Spader, ali to je jedna cela post.)

U osnovi, bez stvarno kvarenje ništa, James Spader igra Raymond "Red" Reddington, majstor kriminalac koji je poznat kao "The Concierge zločina", a koji se događa da se jedan od najtraženijih bjegunaca FBI-a. Iz razloga što još ne znamo, Reddington predaje sebe, tvrdeći da može pomoći FBI srušiti najopasniji na svijetu kriminalci ( "crnu listu").

load...

Jedina caka je, Reddington će govoriti samo s Elizabeth Keen (Megan Boone), početnik FBI agent koji Reddington zna previše o, s obzirom na dva nikada nisam sreo (koliko se zna-još).

S obzirom na Red znanja o Keene, FBI želi znati o njihovom odnosu. Znaju li se međusobno? Da li oni imaju prošlosti? Kako on zna toliko o njoj?

Zašto ona?

Keene nije mogao da odgovori, tako da joj je FBI tražio za sebe profil. * Keene počeo listing stvari o sebi, kao što su, gdje je išao u školu, a neki od njene prošlosti postignuća), ali je njena superiorna ju je zaustavila, podsjetio ju je da joj je pročitao nastaviti, i rekao joj ponovo za sebe profil.

Tada je Keene počeo da razmišlja o sebi u iste vrste smislu ona je razmišljati o bilo kome drugom da bi joj se "profil". Ona je govorila o svom osobine i karakteristike, njen prednosti i slabosti, stvari koje joj je krpelj-stvari koje mogu napraviti Red

WOW.

Možete li zamisliti da profiliranje sebe? Možda ste profilirane sebe, na pojedinim nivoima. Možda ste uradili na svoju ruku, ili uz pomoć terapeuta.

Postizanje tog nivoa nepristrasan iskrenosti o vama mene fascinira.

Sam pokušao neke istraživanja o profiliranju, ali nisam našao mora (korisne) informacije osim za sljedeće stranice:

  • FBI Način profiliranja: Da, ovo je Wikipedia stranice, ali nudi prijedlog od pet profiliranja faze. Ovo bi moglo da ti pomogne (osim ako si kriminalac), ali bi mogla ponuditi neke ideje ili uvid. (Budite sigurni da provjerite navedene resursa.)
  • Krivični Profilisanje: Realnost o mitu: Ovaj članak iz American Psychological Association (APA) također se fokusira na zločince, ali to ne objašnjava kako profiliranje radova i psihološki doprinosa.
  • load...
  • Fact Sheet: Criminal Profilisanje: Još jednom, još jedna stranica o krivičnim profiliranje, ali Evropske asocijacije za psihologiju i zakona (EAPL) Studentski društva objašnjava krivično profiliranje, uključujući i porijeklo i metoda, i dovodi do rasprave o tome da li profiliranje je umjetnost ili nauka.

Ne mogu da idem bez tebe upućuju na drugom članku, Kako čitati People Like FBI Profiler *, vlastitim Margarita Tartakovsky Psych Central-a. Tartakovsky nudi savjeti kao što su posmatranje ponašanja, gledanje i slušanje, i izbjeći uzimajući zamagljeni emocijama-ideje koje mislim da bi mogli pomoći u sebi profiliranju, previše.

Dakle, kako bi bilo da, čitaocima? Jeste li ikada pokušali da "profil" sebe? Mislite li da je to nešto što bi hteo da uradi, ili mislite da bi bilo previše neugodno da probate?

* Prema FBI, ne postoji takva stvar kao što je položaj "FBI Profiler". Saznajte više o tome kako su agenti FBI profil kriminalaca u Nacionalnom centru FBI-a za analizu nasilnih FAQs kriminala.

load...

Povezane vijesti


Post Tvoje tijelo

Samopouzdanje u nedjelju: postanite netolerantni

Post Više o tebi

10 načina zaustavljanja paničnog napada

Post Poremećaji odraslih

Kada se loše stvari desi dobrim ljudima?

Post Roditeljstvo

Dan valentine: kompromis sa onim što volite

Post Roditeljstvo

Znaci psihoze: šta treba da znate

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i depresija

Post Poremećaji ličnosti

Izbegavanje ljubavi i veze? 4 osobine onih koji rade

Post Više o tebi

5 neophodne prakse roditeljstva

Post Više o tebi

Biti udata za osobu sa depresijom ili bipolarnim: 6 savjeta preživljavanja

Post Poremećaji odraslih

Ponovo poveži svoj život danas! intervju sa jack kornfield

Post Svakodnevne veze

Svesnost za seksualni duh: 5 vežbi

Post Depresija

Kako roditelji mogu pomoći deci sa depresijom: Dio II