Melissa mccarthy se pridružila plus debatu o oznakama veličine | BA.Superenlightme.com

Melissa mccarthy se pridružila plus debatu o oznakama veličine

Melissa mccarthy se pridružila plus debatu o oznakama veličine

Kada mislite originalnog Hollywood Bombshells iz prošlosti, oni su često jedra, pohotna žena poznata po svojim velikim krivinama. U posljednjih nekoliko godina, čini se da je upravo suprotno je više poželjno. Naravno, bilo je žena prije desetljeća čiji vitke Physiques nikada ne bi mogao odgovarati onima Marilyn Monroe i Jayne Mansfield, ali, barem, oni su ne ohrabruju promijeniti njihova tijela na način koji je nezdravo.

Pomislili biste da je Karen Carpenter smrti, prije više od 30 godina, bi poslužiti kao upozorenje priča, ali to nije. Mlada žena sa glasom baršunastim umro je u samo 32 godina zbog kvara srca povezane sa anoreksija. Ipak, mediji i dalje da prihvate i počinili ideale koji su nerealni (ili stvarno opasno) za žene da dostigne i održavanje.

load...

To je tužna vremena kada je žena, poznata ili ne, rađa i odmah se traži kada će ona po nju pred-baby tijelo nazad. Fokus nije na nju siguran oporavak od trudnoće i porođaja, niti je na nju vezivanje s njom novorođenče. Umjesto toga, poznate ličnosti poput Kim Kardashian su poznati idu u ilegalu dok su izgubili dovoljno težine da se vidi u javnosti ponovo. Nešto mora da se promeni i, srećom, žene počinju da govore.

Kada Glamour odlučio uključiti Amy Šumer u "plus size" usmjereni pitanje pokroviteljstvom Lane Bryant je komičarka odmah je problem. Ne, ona nije uzela djelo sugestija da ona nije bila tanka, već je ukazao na činjenicu da je na veličine 6, mrzi ideju da mlade djevojke može vidjeti njen tip tijela i smatra da je "plus size. "Čak i većina prodavnica uzeti u obzir veličinu 12 i više pada u tu kategoriju tako, ona je u pravu - implikacija je neodgovorno.

Schumer, iako nije izričito imenovan u komentarima, dobio neke podršku od glumica Melissa McCarthy, koji je objavljen na društvenim mrežama:. "Moramo zaustaviti kategorizacije i sudeći žena na osnovu njihova tijela učimo mlade djevojke da se zalaže za nedostižno savršenstvo umjesto osećanja zdrav i sretan u svojoj koži. "

45-godišnja zvijezda The Boss i zajedničku fotografiju znak da je rekao: "Upozorenje: Reflections u ovo ogledalo može da utiče na socijalno izgrađene ideje" ljepote "i završio sa Gloria Steinem citat" Zamislite da su povezani nije rangirana. "

Kakva bolna i istinska poruka. Kada pomislim koliko je web stranica usmjerena za muškarce izaći sa godišnjim "Hottest Woman Rangiranje 1 - 100" listi, to je gotovo malo sramotno da smo pustiti stvari ovo daleko stići. Istina je da muškarci u Hollywoodu se ne drže do iste standarde za težine ili starosti, što se toga tiče.

load...

A žene ljepota isuviše često vezani za mlade i svojoj kilaži ipak smo odgovorni za dovođenje novog života na svijet. Ništa se neće promijeniti i uzeti svoj danak na ženskom tijelu više od trudnoće pa kako možemo očekivati ​​da to sve i dalje, magično, izgledaju isto za ostatak vremena?

Divno je da su ove žene su progovoriti jer, bez obzira da li je to fer ili ne, gledamo na ove javne ličnosti kao uzori i vođe. Oni su mogli ništa lako reći, ali, umjesto toga, oni rade nešto za podizanje svijesti za svoje mlade navijače. Žene svih uzrasta i veličine zaslužuju da imaju pozitivan tijelo sliku. Nešto se mora da se promeni i da mora početi sa ti i ja.

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Znaci psihoze: šta treba da znate

Post Više o tebi

Osvajanje anksioznosti performansi: pravi primer za sve fobije

Post Poremećaji ličnosti

10 pravila za suočavanje sa panikom: pravilo # 7 (deo 3)

Post Svakodnevna kreativnost

10 kreativnih uputstava za trenutnu dozu pozitivnosti

Post Više o tebi

Pregled nacrta dsm-5

Post Tvoje tijelo

Da li je ideja o zdravlju u svakoj veličini samo dozvolu da bude debela?

Post Poremećaji odraslih

Kako dobro živjeti sa hroničnim bolom i bolesti: intervju s toni bernhardom

Post Više o tebi

3 činjenice koje možda ne znate o freudu i njegovom najvećem poremećajima u defenziji pažnje

Post Poremećaji ličnosti

Hakomi psihoterapijski put, dio 1: srednja škola protiv Hakomija

Post Depresija

Donesite mi čekić za sankanje: depresija kao bes se okrenula unutra

Post Poremećaji ličnosti

4 veza crvene zastavice neukusne kćeri propuštaju

Post Slavnost

Čitanje vikenda: joseph burgo, objašnjava naše odbrambene mehanizme