Otac kaže da je knjiga za led dovela do sopstvene smrti | BA.Superenlightme.com

Otac kaže da je knjiga za led dovela do sopstvene smrti

Otac kaže da je knjiga za led dovela do sopstvene smrti

Kad Heath Ledger je umro 2008. Godine, bilo je kao da su svi bili u stanju šoka. Mlada, zvijezda u usponu i novi otac, činilo se neshvatljivo da je njegov život može biti skraćena. Ali to je bilo.

U danima i nedeljama koji su uslijedili njegove smrti, pojavili detalji koji mračnu sliku života koja se činila tako očaran. Autopsija je pokazala da je Dark Knight glumac umro od "akutnog trovanja od kombinovanih efekata oksikodon, hidrokodon, diazepam, temazepam, alprazolam i Doxylamine."

load...

Sada, nakon toliko godina, Ledger otac, Kim, govori se, a on krivi njegovog sina za svoju smrt. U intervjuu za Daily Mail Australija, Kim je rekao: "To je bilo potpuno njegova krivica. To je bio niko drugi. Posegnuo je za [pilule]. On ih je stavio u svom sistemu. Ne možete kriviti nikoga drugog u toj situaciji. To je teško prihvatiti, jer sam ga volela toliko i bio je ponosan na njega. "

Ožalošćene Otac je dodao da mu je upozorenje samo noć prije Ledgera smrti, njegova sestra, Kate, o opasnostima od miješanja lekove tabletama za spavanje. On ju je uvjeriti da mu je bilo dobro i znao šta radi.

"Heath miješa nekoliko lijekova zajedno sa tablete za spavanje i on je zauvijek otišao", rekao je Kim. "To je nešto što smo [sebe, supruga Sally i Kate] samo da se bave."

Kako bi pomogli drugima izbjegli sličnu sudbinu, Kim sada radi na podizanju svijesti o rizicima povezanim sa lekovima zloupotrebe. To je, naravno, pohvalu ali da li to stvarno bavi cijeli problem?

Iako je važno da se drže ljudi odgovorni za svoje postupke, neko je pisanje tih recepata za Ledger. Mi danas imamo problem sa zdravstvenim provajdera overprescribing droge, partikularni opioida. Zar ne bi trebalo da se njima, uključujući u ovoj raspravi?

Centri za kontrolu bolesti je izdala izmijeniti svoje smjernice za propisivanje određenih vrsta lijekova kao "hitan odgovor na epidemiju predoziranja smrti." Ranije ove godine, predsjednik Obama najavio nove inicijative koje su uspostavljeni da pomogne u borbi ovaj rastući problem. Jasno, to nije samo krivica jednog pojedinca.

load...

Ako ništa drugo, nadajmo se da Heatha Ledgera smrt može poslužiti kao podsjetnik kako bismo mogli misliti da imamo stvari pod kontrolom, pogotovo ako se dobiti naše lijekove iz zdravstvenih radnika, ali da se stvari mogu uzeti skretanje za gore vrlo brzo.

Ako ste vi ili bilo koga znate, možda su razvili ovisnost na recept lijekove, potražite stručnu pomoć, posjetite web DrugFree.org informativnog karaktera, i / ili nazovite 1-855-DRUGFREE.

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

Da li smo racionalne životinje? Dio 2

Post Roditeljstvo

Problemi sa poricanjem odnosa: kako to popraviti

Post Dobro zdravlje

Povratak na osnove: seksualni i selektivni inhibitori ponovnog uzimanja serotonina

Post Poremećaji ličnosti

Simptom dana: poremećaj sna

Post Poremećaji odraslih

Kada se loše stvari desi dobrim ljudima?

Post Roditeljstvo

Anksioznost i terapija prevencije ekspresije i reakcije (ERP)

Post Dobro zdravlje

Emocionalna disregulacija u partnerima sa graničnim poremećajima ličnosti

Post Više o tebi

9 koraka za liječenje depresije prirodno

Post Svakodnevne veze

Muškarci i žene vozači: razlika između polova

Post Roditeljstvo

Šta je otrovna sramota?

Post Poremećaji u detinjstvu

Emocionalno zanemarivanje deteta: neprijatelj afirmacije

Post Poremećaji odraslih

5 mitova koji okružuju depresiju i anksioznost koja vas može zadržati