Padma lakshmi otkriva seksualno zlostavljanje u detinjstvu | BA.Superenlightme.com

Padma lakshmi otkriva seksualno zlostavljanje u detinjstvu

Padma lakshmi otkriva seksualno zlostavljanje u detinjstvu

Prošlo je vrijeme velikih otkrića za Padma Lakshmi, koji je nedavno priznao da je, dok je trudna sa svojom kćerkom, nije bila sigurna ko je bio njen otac djeteta. U onome što izgleda kao napor da se pozabavi temama koje su često bolne i tabu, Lakshmi je također otkrila da je preživjela djetinjstvu seksualno zlostavljanje.

U svojim memoarima, Love, Loss, a šta smo jeli, televizije ličnost ispričao razornog priču jednako tužan kraj. 45-godišnjak je objasnio da je, kada je imala samo sedam godina, živjela je u dvosoban stan sa majkom i očuhom. Ona je također zajednički stvarni krevet sa jednom od očuha rođaka koji je, prema Lakshmi, nije neuobičajeno da se onima koji se koriste za dijeljenje skučenim dnevni četvrtine u Indiji.

load...

Ona je napisao: "za jednu noć, probudio sam se za njegovu ruku u gaćice. On je uzeo moju ruku i stavio ga u njegovoj gaćice. Ne znam koliko puta se to dogodilo prije, jer sumnjam Spavao sam kroz nekih incidenata. "Uznemirena onim što se dogodilo, mladi Lakshmi urinirao iza njenog kreveta koji je bio signal da se njena majka da nešto nije baš u redu.

U svojoj knjizi, ona detaljno sumornu ishod nakon govori njena majka o zlostavljanju. Ona je napisao: "jednom uzmete djevojka nevinost, nikada ne možete ga vratiti. Ono što sam zapamtio još je rekao svojoj majci što se dogodilo i da me vjerovanje, a onda ona i ja kažem neko drugi da se to dogodilo i ta osoba me ne vjerujući. A onda iduće sedmice, ja sam poslala u Indiju. "

Radije nego da se ljubav i podršku joj je potreban, Lakshmi je poslat dalje, u egzilu, kao da je ona bila ta koja je učinila nešto loše. Mora da je bilo vrlo bolno i zbunjujuće na sedam godina djevojka. Godinama kasnije, njena majka bi se izvini i prizna joj je greška, ali stvarnost je, bez obzira na to koliko mi je bilo ko je danas, Lakshmi je bila sama i bez njena majka u trenutku kada ju je najpotrebnije.

Srećom, čini se da je zvijezda da je pronašao način da ga stavi iza sebe. Ona više ne stanuje na tome, ali da vidite kako je to djelovao kao katalizator za druge stvari koje su se dogodile u njenom životu. Ona priznaje da druga djeca su pretrpjeli veće strahote, ali da je to iskustvo promenilo kako se ona oseća o svom tijelu i poremetio je nevina.

load...

Ona dijeli svoju priču u nadi da će što ljudi shvate da se to dogodi više nego što mislimo. United States Department of Health and Human Services za djecu Biroa navodi da je, u najmanju ruku, 9,2% djece u ovoj zemlji su napadnuti. To je neprihvatljivo visok broj, ali, ako radimo zajedno, možemo bolje stvari, i sigurnije, za našu djecu.

Ako ste vi ili neko koga poznajete, doživljava zlostavljanje, traže pomoć odmah govoreći nekome kome vjerovati, izvještavanje situacija medicinskom osoblju ili za provođenje zakona, ili nazovite Nacionalnog seksualnog nasilja telefonsku liniju na 1 - 800.656.HOPE (4673).

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Pregled knjige: 8 ključeva za završetak nasilničkog vodiča knjige o aktivnostima

Post Poremećaji ličnosti

Bipolarni poremećaj ili pokvareni brat?

Post Više o tebi

6 uslovi koji osećaju kao klinička depresija, ali nisu

Post Poremećaji u detinjstvu

Kada narcisoid postane opasan

Post Slavnost

Bachelor chris soules uzimajući pauz od dating

Post Svakodnevne veze

Prednosti i slabosti hipnoterapije

Post Roditeljstvo

Novi rezultati o antidepresivima u trudnoći

Post Više o tebi

Još 5 načina pisaca pišu usred digitalnih distrakcija

Post Depresija

Antidepresivi i mugeri droge

Post Tvoje tijelo

4 načina da zaista volite sebe

Post Više o tebi

7 načina negovanja mirne i praktične samopombe

Post Više o tebi

Suočavanje sa oblačnim oblakom mogućnosti rane smrti