Sia skriveno lice: pažnja Deficit Disorder i društvena anksioznost | BA.Superenlightme.com

Sia skriveno lice: pažnja Deficit Disorder i društvena anksioznost

Sia skriveno lice: pažnja Deficit Disorder i društvena anksioznost

Australian pjevač, Sia Furler, postoji već dugo vremena, ali neke mogu se bore da je prepoznao. Ona često odbija da se slikaju za intervjue i koristi stand-ins, kao 12-godišnjak Maddie Ziegler da je zastupa u muzičkih spotova.

Ona je, naravno, pisane pjesme za sebe (uključujući i hit "luster"), ali je pronašla pravi niša u pisati melodije za druge, uključujući Rihanna ( "Diamonds"), David Guetta ( "Titanium") i Flo Rida ( "Wild Ones"). Umesto da se upije svaki bit poznat, Sia čini sadržaj da ostanu u sjeni uprkos njenim ogroman uspjeh.

load...

Dok je pristao na često citirani članak za New York Times prošle godine, ona je odbila da je slikala i kada je krasila naslovnicu Billboard, nosila je papirnatu vrećicu preko glave. Neki su optužili zvezda pokušavaju osigurati publicitet, ali stvarno, odgovor je mnogo jednostavniji - slavu je čini vrlo neugodno.

Iako je, kao solo umjetnik, odjednom veoma popularna, imala je priliku da se u javnosti još 2005. Godine, kada joj je balada, "Breathe Me" je korišten u završnoj sceni HBO serije, Six Feet Under. Pesma je virusna, prodaja 1,2 milijuna primjeraka i njen menadžer čak pokušali da iskoriste priliku da se pokrene turneju. Jedini problem je bio da Sia to ne želim.

U svom članku New York Times, kako je objasnila: "To je strašno. Samo sam htio da imam privatni život. Jednom, dok me je moj prijatelj govorio da ima rak, neko je došao i pitao, usred razgovora, ako bi mogli i slikati sa mnom. Razumiješ me? To je dovoljno, zar ne? "Zaista, ventilator nije mogao znati situaciju, ali to je lako shvatiti kako netko ne bi želio privatnom životu tako trivijalizovano.

U to vrijeme, pjevačica priznaje da je postala ovisna o drogama i alkoholu, koji je zajedno sa svojim zahtjevima i odbijanja da to promotivni rad, iskočio iz šina sve planove za pravilno turneju. Boreći se sa zavisnošću i averziju prema veći iznos pažnje, Sia počeli da nose (i što svojim bendom trošenje) crne kostime i maske, tako da su im lica nikada ne bi mogao viđen od strane publike.

load...

Do 2017. Godine, stvari su potpuno okrenuo izvan kontrole, a ona se okupili dovoljno lijekova do kraja svog života. Napisala je oproštajno pismo, ali svoje planove život završava prekinuo je telefonski poziv prijatelja. Ona je ušla u program od 12 koraka i počeo da biste svoj život. Ona je počela da piše i za druge pjevače kako da iskoriste svoju kreativnost bez podvrgavanje sebe da bude u centru pažnje.

Danas, njene pjesme su prodali više od 25 milijuna primjeraka i njen album, 1000, oblika Strah obavlja vrlo dobro, naročito s obzirom na masivan uspjeh "luster." Njen povratak kao solo izvođač je hrabar s obzirom kako se loše stvari krenu zadnji put ali ona je preuzimanjem kontrole i pojavljuju u javnosti po svome ograničavajući koliko ona vidi.

Sada, osim pohađaju "meditacije radionice na Demi Moore kući", rekla je otvoreno o svom "socijalna fobija" i potrebu da se zaštiti. Ona to poziraju za fotografe na premijeri Annie u decembru prošle godine je tako, možda, ona će početi testiranje vode.

load...

Povezane vijesti


Post Psihologija seksa

Da li žene mogu da dobiju pažnju na pornografiju?

Post Poremećaji ličnosti

Rano otkrivanje narcizma u lijepim, lijepim, lijepim, finim ljudima

Post Poremećaji ličnosti

Simptom dana: poremećaj sna

Post Svakodnevne veze

Prostor između onoga što je i šta je sledeće: liminalni prostor

Post Poremećaji odraslih

Koji pametni fantom vibracijski sindrom otkriva

Post Psihologija seksa

12 koraka kao terapeutski zadaci za seksualni oporavak pažnje Deficitarni oporavak: koraci 1, 2 i 3

Post Poremećaji ličnosti

Savjetovanje o braku: da li se osećate provocirano?

Post Svakodnevne veze

Studija otkriva da zagrljaji imaju pozitivne efekte na poremećaje odnosa i emocija

Post Svakodnevne veze

Ljubav, požuda ili poremećaj nedostataka pažnje?

Post Psihologija seksa

Neurohemija, eskalacija i proces Unutrašnji poremećaji u defenziji pažnje

Post Poremećaji odraslih

Svesnost i put doživotnog trezvenosti: intervju sa Billom Alexandrom

Post Roditeljstvo

Ono što svako treba da zna o postpartumnoj psihozi