Zayn Malik govori o poremećajima u ishrani, anksioznosti | BA.Superenlightme.com

Zayn Malik govori o poremećajima u ishrani, anksioznosti

Zayn Malik govori o poremećajima u ishrani, anksioznosti

Zayn Malik je bio član jedne od najvećih dječak bendova svih vremena, a onda, jednog dana, samo je odlučio da napusti One Direction i granaju na svoju ruku. To šokirao navijače širom svijeta, ali mnogi mu odati priznanje radi ono što ga čini srećnim.

Eating Disorder Zabrinutost

U prošlosti, bilo je izvještaja da Malik pati od poremećaja ishrane. U rješavanju ovog, Malik je umanjio je glasine i rekao za Associated Press da je drugo objašnjenje za njegov neadekvatne ishrane.

"To je samo još do gubitka pratili, znate, zapravo jedu, i biti super zauzet i uhvate sa drugim stvarima koje 17- ili 18-godišnjaka radi, što obično podrazumijeva ih izlasci, pije ili žurke. Ja nikada nije dijagnosticiran. "

load...

Dok on zna svoju situaciju najbolje, važno je napomenuti da su mnogi zauzeti tinejdžera još uvijek naći vremena za jelo. U stvari, postoje i mnoge druge poznate ličnosti u toj starosnoj grupi koji nikad nisu se činilo da se bori sa poremećene ishrane.

Mi znamo da konzumiranje poremećaji su češći kod žena, ali da su muškarci i dalje čine između pet i 15 posto pacijenata koji su anoreksija i bulimija. Nadamo se da govori istinu i on je jednostavno dobio previše uhvaćen u rasporedu One Direction i načinu života da plati odgovarajuću pažnju na njegovo zdravlje.

Anksioznost Connection

U pismu za časopis Time ove sedmice, Malik također priznao da se bave anksioznosti. Samo prošlog mjeseca, morao je otkazati solistički koncert zbog svoje borbe.

On je objasnio: "Nažalost, anksioznost, koja me je proganjalo tokom posljednjih nekoliko mjeseci oko live nastupa ima bolje od mene... Sa magnitude događaja, ja sam pretrpio najgore anksioznost u mojoj karijeri."

On je opisao kako se oseća, rekavši: "To je to stvar koja naduti i blokira svojim racionalnim procesima misli. Čak i kada znate da želite da uradite nešto, znajte da će to biti dobro za vas, da ćete uživati ​​kada vi to radite, anksioznost vam govori drugačiju priču. To je stalna borba u sebi. "

To je velika da je on tako iskrena o tome iz različitih razloga. Prvo, svojim fanovima će znati da je otkazao svoj šou za dobar razlog. Što je još važnije, to će otvoriti dijalog o nemir među svojim legijama sljedbenika.

load...

Uzgred, znamo da ljudi nose sa poremećajima u ishrani često se bore s anksioznosti. Za sve one koji možda pate, kontaktirajte Disorder Nacionalnog udruženja jedete u 1-800 - 931-2237 ili razgovarati sa zdravstvenim radnikom. Ne morate proći kroz ovaj na miru!

load...

Povezane vijesti


Post Psihologija seksa

Kompulzivna masturbacija: tajni seksualni poremećaj

Post Roditeljstvo

Oktobar je mesec porodičnog nasilja

Post Roditeljstvo

Šta raditi o deci koja traže pažnju?

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj ili samo kurk?

Post Poremećaji odraslih

Opasnost-kompulsivni poremećaj: opsesivno-kompulzivni poremećaj ili nešto drugo?

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i velika slika

Post Slavnost

Ally hilfiger olovke o tome da su institucionalizovane zbog lizme bolesti

Post Depresija

Depresija, moje dostojanstvo i moj vrat

Post Svakodnevne veze

Ulje konoplje: osnovni lek za depresiju

Post Slavnost

Bipolarni poremećaj: kako možete pomoći vašoj dijagnoziranoj porodici i prijateljima

Post Svakodnevne veze

Neuronauka romantizovane ljubavi - prvi deo: emocije tabu

Post Slavnost

Mesec za mentalno zdravlje: 3 načina zagovaranja mentalnog zdravlja