10 koraka da postanu svjesniji | BA.Superenlightme.com

10 koraka da postanu svjesniji

10 koraka da postanu svjesniji

Samosvijest je temeljni blok izgradnje mnogih drugih zdravih navika jer je mogućnost da postane introspektivni, obratite pažnju na sebe u meta-kognitivne razini, i napraviti promjene koje želite! Ako ste skloni metafore, možete misliti o tome kao prvi sloj u izradi ukusni kiš, što je dobro formirana dnu kore. Kada formiranja kiš od nule, kore je ojačan odvojeno i prije nego što bilo za punjenje se dodaje. Na taj način se stvara čvrst temelj za stvari koje treba slojevite na vrhu!

Sastojci za "kore" samosvijesti su:

 1. Meta-spoznaja Praksa kao neutralni posmatrač sebe. To znači da, dok će tokom čitavog dana uočite ono što misli i emocije se javljaju u vama u različitim interakcijama, i oduprijeti što sud o njima, ali umjesto toga samo pamtila.
 2. Introspekcija Praksa razmišljanja o onome što su primetili i pronalaženje korelacije u razmišljanju obrasce. Opet, ne koristite presuda, krivice i stida, ali ti se na korijen šta i zašto iza obrasce razmišljanja ste razvili.
 3. load...
 4. Paradigme Praksa ostvarivanja što obrasce razmišljanja više nije vrijednost čekanju za vas. Stvari koje su na osnovu onoga što ste vjerovali su važili koji su možda od vas očekuje od nekog drugog, a ne usklađivanje sa svojim urođeni sistem vrijednosti.
 5. Safe Place Praksa davanja sebe milost i oprost zbog toga što veruje nešto u prošlosti, i pustiti na potrebu da ide jer je vjerovanje više ne služi vašem sistemu vrijednosti.
 6. Kalibracija Praksa samostalno upit ili pitate ono što zaista želite u životu za sebe i druge. Izrada posvećenost nakon vašeg vrijednosti i ne pokoleba očekivanja drugih ili sistema vrijednosti.
 7. Ponovno usklađivanje Praksa stvaranja obrasce razmišljanja koji su u skladu sa onim što ste vrijednosti, tako da je ono što ti misliš, recimo, i da li su svi slažemo.
 8. Mirno prihvatanje praksa prihvatanja sebe, čak i kada stari obrasci ponoviti, da ih primijetiti i sabran kalibrirati povratak na pozitivan rast. Razvijanje navike koje stvaraju mir i ličnog ispunjenja, umjesto navike koje uzrokuju krivice i stida.
 9. Lično osnaživanje Praksa sve jači jer ste sada djelovati iz mjesta koja rezonira s onim što vjeruju u te su uklonjeni mentalnog nereda i konfuzije o tome šta "treba da" može učiniti da se ono što želite učiniti.
 10. Empatije i angažman Praksa svjestan sebe i onih oko vas. Proširivanje mir i milost drugima, modeliranje samosvijest kao način postojanja. Podsticanje drugima da se formira zdrave navike.
 11. Preostalo in Love Praksa borave u grejs odnos sa sebe i druge. Kada se pojave negativne osjećaje mržnje ili gorčine, biti u mogućnosti da ih svjesno primijetiti i izabrao da prevaziđe situacije koje uzrokuju ove osjećaje i ostati utemeljeni u vlastite vrijednosti koji promovira ljubav.
 12. load...

Prednosti samosvijesti su ogromne i divno. Možete postati manje reaktivni i više sabran u vaše odluke jer ste u potrazi na "zašto" iza njih. Vi također stvaraju emocionalne inteligencije, jer ćete naučili da bude neutralan posmatrač na sebe, tako da kada se pojavi emocija slobodni ste to osjetiti, ali ne nužno djelovati na njoj sve dok ne shvate svoje korijene.

load...

Povezane vijesti


Post Tvoje tijelo

Otkrivanje intuitivnog jela: pitanja i odgovori sa Kristi od poštovanja zdravlja

Post Psihologija seksa

Policija? Koji terapeuti trebaju znati o razvijanju jezika datira i parenja

Post Poremećaji odraslih

Lečenje Opsesivno-kompulzivni tretman poremećaja: nije uobičajeno

Post Roditeljstvo

Trčanje na praznom: prevazići emocionalno zanemarivanje u detinjstvu

Post Više o tebi

Kognitivno-bihejvioralna terapija je glavni tretman za depresiju

Post Slavnost

Mentalna bolest ili homoseksualnost: koji izlazak trenutka je strašniji?

Post Tvoje tijelo

Svi imamo priču o telu

Post Roditeljstvo

Suicidalne misli: znate znake i šta da radite

Post Više o tebi

8 savjeta za pisanje ljubavnog pismo vašoj supružnici

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: kada član porodice ima opsesivno-kompulzivni poremećaj

Post Svakodnevne veze

5 komunikacione zamke i pokazivači za parove

Post Više o tebi

5 sneaky znaka depresije možete izgledati previše