10 načina na koji roditelji mogu pomoći u sprečavanju sajber-hapšenja | BA.Superenlightme.com

10 načina na koji roditelji mogu pomoći u sprečavanju sajber-hapšenja

10 načina na koji roditelji mogu pomoći u sprečavanju sajber-hapšenja

Hrabri novi svijet tehnologije izrodila čudovište: na Cyberbully. Prema web stranici stopbullying.gov, cyberbullying je maltretiranje koja koristi elektronske metode kao što su mobilni telefoni i računala. To može uključivati ​​bolno tekstualne poruke i slike, između ostalog. Većina djece su svjesni cyberbullying. Zahvaljujući naporima mnogih školskih okruga u Americi, većina roditelja su dobro.

U samo jedan primjer bol može izazvati, 12-godišnja djevojka na Floridi skočio u smrt u septembar 2017, nakon što je cyberbullied od dvije djevojke, jedan 12, a drugi 14.

Uprkos pogodnosti moderne tehnologije, čini se da ima negativnu stranu. Statistike o cyberbullying su sve alarmantno.

load...

Prema www.dosomething.org, web stranicu za tinejdžere koji se bavi socijalnim pitanjima, gotovo 43 posto svih klinci su maltretiran online, 1 u 4 je imala da se to dogodi više puta, a samo 1 od 10 žrtava će obavijestiti roditelja ili pouzdanih odraslih njihove zloupotrebe. Najviše uznemirava, kako je navedeno na istoj web stranici, a to su cyberbullied 2 do 9 puta češće smatraju samoubistvo.

U Cyberbully cilja svoje žrtve sa e-pošte, tweetove i tekstova, čineći impotentan staru izreku da je "palice i kamenje mogu slomiti moje kosti, ali riječi mi nikada neće povrijediti." Ako je cilj počinilac je precizno pogađa bezbroj udaraca najviše ugroženih djevojka ili dječak u bilo kojoj društvenoj ili učionici postavku, riječi ne boli; U stvari, oni imaju potencijal da ubije.

Kako roditelji mogu spriječiti svoje dijete od toga da bude žrtva, a posmatrač, ili čak pokretač cyberbullying? Evo nekih savjeta kako uzeti u obzir:

 1. Znati lozinke vašeg djeteta i imena ekran za sve elektronske uređaje.
 2. Budite svjesni što vaše dijete piše na svoje elektronski uređaj (e). Roditelji treba pažljivo pratiti porodice računalo kao dobro.
 3. Naučite trenutni terminologija mladi danas kada odgovara jedni s drugima. Postoji razlog zašto većina djeca ne žele odraslima u njihovim životima posjetiti njihovu Facebook ili Twitter stranice: privatnost.
 4. Pohađaju školu ili zajednici funkcija u kojoj se raspravlja cyberbullying. Razgovarajte s drugim roditeljima i vašeg djeteta učitelj i školski savjetnik ako sumnjate da je vaše dijete uključena u cyberbullying.
 5. load...
 6. Pazi za nagle ili tekuće znakova da vaše dijete čini zabrinuti, u strahu, povučen, nezainteresovani u školi ili su s bivšim prijateljima.
 7. Pokazati vaše dijete da se može vjerovati s bilo cyberbullying informacijama on ili ona dijeli s vama. Objasnite da ćete zadržati svoje samopouzdanje dok sigurnost ili zdravlje niko nije u opasnosti.
 8. Objasnite da ne namjeravaju da kazni vaše dijete za iskren o svom angažman u cyberbullying. Držite linije komunikacije kao otvoreni moguće uz pažljivo, ne-prijeteći razgovor.
 9. Pažljivo pratiti svoju reakciju ako se cyberbullied izvješćima dijete. Pokušajte da ostanu mirni dok radite na plan za šta dalje.
 10. U uzrastu odgovarajući način objasniti što se dogodilo na Floridi, ili u sličnoj cyberbullying situaciji, i vaša briga da tako strašna stvar nikada ne mora dogoditi u vašoj obitelji ili bilo koje druge porodice.
 11. Podsjetite svoje dijete da prema drugima onako kako je on ili ona bih da se tretira. To znači da nikad ne govorim ili pišem ništa o drugoj osobi da oni ne bi rekli bili spremni ili ugodno rekao u lice te osobe.

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

6 reči koje su dovele do pokušaja samoubistva: ona je samo kriminalac, ostanite ovde

Post Poremećaji ličnosti

Neuspeh je opcija: zašto ja odustajem od #nablopomo

Post Roditeljstvo

Temperament i veza između roditelja i djeteta

Post Svakodnevne veze

Ogledalo, ogledalo u mozgu: biologija kako se povezujemo sa drugima

Post Poremećaji odraslih

Alat, a ne lek

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i ranjivost

Post Roditeljstvo

Roditeljski vodič za visoko funkcionalni poremećaj autizma, 2 ed

Post Slavnost

Jett travolta: tragedija izaziva više kontroverzi

Post Roditeljstvo

Razmatrajući razvod? Razmotrite ovo

Post Poremećaji ličnosti

Nikada ne 21 ili infantilizacija od strane narcisista

Post Slavnost

Keki Anthony je dosadan život pet godina kasnije

Post Svakodnevne veze

Nova lista najvećih stresa u životu