10 načina zaustavljanja paničnog napada | BA.Superenlightme.com

10 načina zaustavljanja paničnog napada

10 načina zaustavljanja paničnog napada

"Panić je iznenadno napuštanje nas, i ide do neprijatelja naše mašte", rekao je pisac 19. Stoljeća Christian Nestell Bovee.

Kao što je svima koji su ikada doživjeli napad panike zna, ne postoji ništa imaginarni o tome kako se osjećate. Pokušao sam da uvjeriti moj muž nebrojeno puta, u sredini napada, da sam bio na samrti. Mnogi ljudi koje znam su prešao u hitnu uvjeren da su imali srčani udar.

Fiziološki simptomi su tako akutnih i tako stvarno da ne mogu da verujem da je vaš um je djelomično kriv. Riječ "anksioznost" Izgleda da previše jadno da pridaju znoj, ubrzanog rada srca i čistog užasa onoga što osjećaju.

load...

U trenutku mog života u kojem sam se najviše depresivan i anksiozan, kada mi klinci bili predškolci, ja bih nositi papirnatu vrećicu sa sobom u slučaju da sam imao napad panike. To bi pomoglo stabilizirati moje disanje tako da ne bih hiperventilaciju i proći u toku njihovog karatea pravo jer ih je Joe govorio da koriste svoj "crni pojas duh" kontrolirati svoje misli. Od tada, ja sam diplomirao na druge tehnike koje prime moje parasimpatički nervni sistem kada počnem da osećam panike i pomoći smiri me prije nego što sam se na to bolno i neugodno mjesto. Evo nekih od njih.

1. Diši duboko

Svaki opuštanje tehnika koja ublažava stres odgovor i zaustavlja naše "borba ili bijeg ili Ja sam-umire-get-the-Heck-out-of-my-way" reakcija zasniva se na duboko disanje. Mislim da je čudotvorna kako nešto tako jednostavno kao sporo abdominalno disanje ima moć da se smiri čitav naš nervni sistem. Jedan od načina da to radi je stimulacijom naš vagus - naša BFF usred panike - jer oslobađa raznih enzima anti-stres i smirivanje hormona, kao što su acetilkolin, prolaktin, vazopresin i oksitocin. U drugom blogu, ja idem preko tri osnovna pristupa: koherentna disanje, otpor pri disanju, i dah kreće. Ali, stvarno, sve što trebate učiniti je udah na broj od šest i izdahnite na broj šest, krećući se dah iz grudi na dijafragmu.

2. Splash Water na lice

Jeste li ikada primijetili da kada ste prskanja hladnom vodom na lice, ona mijenja vaše perspektive - ako samo na trenutak? Istraživanja pokazuju da lice hladnom vodom potapanje proizvodi fiziološke promjene stimulacijom parasimpatički nervni sistem. Brzo izaziva je vagus (naš umirujuće drugar), obaranje naša srca dok aktiviranje naš probavni i imuni sistem. Izgleda da je prostor iza naše oči je jednostavan i moćan lokusa stimulacije za vagus.

3. Uzmite Epsom soli za kupanje

Vaš očne jabučice nisu samo stvari koje imaju koristi od ljekovitost vode. Ako imate vremena, potapanjem celo telo u jedan Epsom soli za kupanje mogu eventualno preokrenuti svoj odgovor na stres. Epsom soli su mineralna smjesa koja sadrži magnezij, sumpor i kisik. Kada se koristi u toploj kupki, oni dozvoljavaju magnezijuma da se lako apsorbira u kožu, koji promovira osjećaj smirenosti i opuštanja. Navodi se u studiji objavljenoj u časopisu Neurofarmakologija 2012, magnezij nedostaci izazvati anksioznost, što je razlog zašto je mineral poznat kao originalni chill pilulu.

load...

4. Masirajte vlasište

Volio bih da mogu priuštiti masažu svaki put kad sam osjetio uznemiren jer istraživanje pokazuje jasno prebacuje biohemije osobe. Prema studiji objavljenoj u časopisu International Journal of Neuroscience, masaža terapija smanjen nivo kortizola za čak 31 posto i povećanje serotonina za 28 posto, a dopamin za 31 odsto.

Skalp masaže su posebno korisni jer oni šalju cirkulaciju krvi u mozak i smanjuje napetost mišića u stražnjem dijelu glave i vrata. Uz praksu i nekoliko savjeta, možete naučiti kako da dam na sebe. Koristim malo eteričnog ulja lavande, jer to može biti vrlo umirujuće. Studija iz Osake Kyoiku Univerziteta u Japanu otkrili da ulje lavande smanjuje psihički stres i povećana budnost.

5. Shake

Sam spomenuo ovu tehniku ​​u svom blogu 10 Instant načina kako smiriti, koji uključuje više ideja o tome kako da uspori paniku. Nakon životinje pobjeći od predatora, oni ne uključe u intelektualnom razgovoru sa svojim vršnjacima o tome kako je bilo na skoro biti večeru za peteročlanu obitelj. Ne, oni se trese. Kao što je američki pop zvijezda Taylor Swift pjeva u "Shake It Off", kreće naša tijela u iskonske mode mogu jednostavno biti najbolji neurološki vježba imamo za otpuštanjem omču straha da često visi oko vrata, a za napredovanje kao stvorenje koji odbija da bude ničiji večeru. Ne znam odakle da počnem? Pokušajte ovo trese meditacija meditacijom nastavnik Pragito Dove.

6. Moli

Molio sam svoj put kroz mnoge napad panike. Uglavnom sam izgovorio riječi: "Molim te, Bože, završiti ovo!" Ali ti ne treba posjedovati duboko vere da imaju koristi od razmišljanja. Recitovanje mantre iznova i iznova, nešto tako jednostavno kao riječ "mir", može stimulirati parasimpatički nervni sistem i te smiriti.

Većina svjetskih religija koriste brojanice kao dio njihove meditativne vježbe. Mislim da drži brojanice i pomicanjem brojanice kao što sam rekao Bogorodica iznova i iznova više - čak i ako je moj um negdje potpuno drugačiji - je jedan od najboljih aktivnosti što mogu kad sam u panici. Čak sam spavati sa brojanice. To me smiruje.

7. Do Rabbit Pose

U idealnom slučaju, bilo bi sjajno da prisustvuju joge, gdje dah postaje plitko i um preuzima, ali to je teško učiniti kao samopouzdanja, cool mama koja se pretvara da zajedno imaju svoj život, kad imaš rokove da se sastanu i vi treba da pokupi svoju djecu u pet minuta. Ako imate jednu minutu i privatnost, pokušajte Rabbit Pose, gdje si sjedio na petama japanskom stilu s koljena i stopala zajedno. Sežu iza sebe i uhvatite pete bilo sa strane, dlanovima na dole. Kao što ste gledati na svoj stomak, spustite bradu na grudi i promašiti svoj torzo polako dok čelo dodiruje koljena i vrh glave dodiruje pod podizanja kukove u zrak. Zec Pose oslobađa napetost u vratu, ramenima i leđima, gdje nosimo većinu naših stresa. To je posebno terapeutski za depresiju i anksioznost jer komprimira štitnjače i paratiroidne žlijezde i kreće krvi u mozak.

load...

8. Slušajte Binauralna Beats ili Waves

Neki od mojih prijatelja se kunem binauralne zvukove, tehnologija koja koristi tonove niskih frekvencija i moždanih uvlačenje da utiče na raspoloženje i pružaju kontrolu nad bol. Nekoliko nedavnih istraživanja pokazuju da korištenje binauralne zvukove, ili audio terapija, značajno može smanjiti anksioznost, barem u katarakte, pa čak i može pomoći simptome ADHD u djece i adolescenata. Osobno, samo volim da slušam valove. Ako zatvorim oči i zamislite sebe na plaži, koncentracijom samo na oseka i protok vode, mogu često stabilizirati moje lupanje srca dovoljno da ode u polu-sretno mjesto, ili barem da se uzrujavati toliko o svemu uzrokuje mene panike.

9. Warm Your Hands

Jeste li znali da kad god smo pod stresom, naš ruke hladnije jer krv se hranio na područja napetosti u ramenima i kukovima odgovor borbi-ili-let? Zagrijavanje našim rukama, a zatim, preokreće odgovor na stres i aktivira parasimpatički opuštanje. Brojne studije navode da ne možemo sniziti krvni pritisak rukom zagrijavanje. Idem iz očiglednog ruta - drži vruće čaj, sjedi u toploj kupki, itd Ali možete vizualizirati aktivnosti koje zagrijati ruke - sjedi ispred tople vatre, uvijanje ispod pokrivača - i stvaraju opuštenu odgovor na taj način, previše!

10. Jedite Čokolada

Ako se sve ove stvari izgledaju kao previše posla, tu je još jednu tehniku ​​koju mislim da ce ti se: Jednostavno jesti puno tamne čokolade. Nije Hershey bar koji kaže "tamna čokolada", ali ima mnogo više šećera nego kakao - pucati za najmanje 85 posto kakaa ili više. Tamna čokolada ima jednu od najvećih koncentracija magnezija u hrani, a jedan kvadratni pruža 327 miligrama, ili 82 posto vaših dnevnih vrijednosti. Kao što sam ranije rekao, magnezij je naš umirujući prijatelj. Jedini drugi namirnice koje su koncentrisane su squash i bundeve. Tamna čokolada sadrži velike količine triptofana, aminokiseline koja radi kao preteča serotonina, a teobromin, još jedan spoj raspoloženje uzdizanja. Smatram da konzumiranje nekoliko kvadrata Lindt je 90% Kakao EXCELLENCE bar je mnogo ugodnije nego disanje u papirnatu vrećicu.

Pridružite se panika i anksioznost grupe ProjectBeyondBlue.com, novi depresija zajednice.

Originally posted na Sanity Break u Everyday Health.

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Roditeljski vodič za visoko funkcionalni poremećaj autizma, 2 ed

Post Poremećaji ličnosti

Kako osveta čini pravednom

Post Svakodnevne veze

Duhovnost i suočavanje sa bogom na traumama na nebezbednim mestima

Post Više o tebi

3 sigurni znakovi emotivne afera

Post Slavnost

Zoe kravitz izvukao je poremećaj ranijeg ishrane za novu ulogu

Post Roditeljstvo

Zastoj našeg sistema mentalnog zdravlja

Post Roditeljstvo

Nisu to veze s nekim s graničnom osobom

Post Poremećaji ličnosti

Neuspeh je opcija: zašto ja odustajem od #nablopomo

Post Svakodnevne veze

Nova lista najvećih stresa u životu

Post Slavnost

Glenn close lansiranje donosi promjenu u umu

Post Poremećaji ličnosti

Kako vežbanje utiče na vaše mentalno zdravlje

Post Svakodnevne veze

6 velikih problema sa ljudima - prijatnim i kako ih popraviti