10 savjeta za pomoć djeci putem duševne bolesti supružnika | BA.Superenlightme.com

10 savjeta za pomoć djeci putem duševne bolesti supružnika

10 savjeta za pomoć djeci putem duševne bolesti supružnika

Duševne bolesti Roditelj može ostaviti dijete osjećaj uplašio i nestabilan.

Tata je raspoloženje mijenja. Cijeli domaćinstvo oseća efekte. Svi su brzo menja brzine, stavlja na svoje najbolje ponašanje, i pokušaji da se ne izaziva nikakve valove. Mama pokušava staviti na sretna lica i nada se da će klinci ne primjećuju. Niko ne spominje ove promjene u raspoloženju, ali je napetost u domaćinstvu je očigledan.

load...

Svi su tiho distancira i čeka da oluja prođe. Odrasli shvatiti što se događa, ali klinci su prepušteni izvući vlastite zaključke. Oni počinju da se pitaju zašto mama i tata se ponašaju drugačije. Zašto je tata tako tužno, ili tako ljut? Zašto ne će on igrati van, kao nekada?

Deca pitaju: "Da li je to nešto što sam uradio da ga uznemiriti? Možda ako djelovati samo bolje ili postati nevidljiv, ne mogu popraviti stvari." Osećaj straha, samoće, i nestabilnost postavljen u. Djeca imaju u ovim osjećaje tako da ne opterećuje ni roditelja s više stresa.

To je čest scenarij

Kako biste sačuvali brak Kada imate djecu

Mentalna bolest je složen i teško razumjeti, posebno kada utiče na jednog člana porodice. Klinci doživljavaju emocije i reakcije na mentalne bolesti roditelja koji ih ostaviti osjećaj uplašeni i nestabilan. Ova nestabilnost se pogoršava kada je mentalna bolest držali u mraku.

Ali djeca su perceptivne i pokupiti na suptilne promene u porodici dinamičan uzrokovane duševne bolesti. Iako je izazov, postoje stvari koje možete učiniti da pomogne svojoj deci nosi sa efektima vaše ili dijagnozu vašeg supružnika - ovdje su 10 od njih:

1. Potvrđivanje duševne bolesti dajući joj ime

U uzrastu odgovarajući način pomoći vaša djeca shvate da je ponašanje ili promjene raspoloženja vide u mamu ili tatu su rezultat mentalne bolesti. Što više informacija možete ih dati o mentalnim bolestima vašeg supružnika, više ćete ublažiti neke od svojih strahova, zbunjenost i nesigurnost.

2. Osigurati Otvorena komunikacija

Komunikacija je najveća podrška možete dati svoju djecu. Možete to učiniti sa potvrdom ono što se primećuju i doživljava u porodici. Ako se osjećate u mogućnosti da adekvatno razgovarati s njima o mentalne bolesti, pronaći profesionalac koji vam može pomoći da bolje komuniciraju - to je uobičajena praksa i ništa da se stidi.

load...

3. Neka svoju djecu znam da to nije njihova krivica (ili odgovornost)

Deca mogu prirodno osjećati kao da je njihova odgovornost da popraviti roditelja. Uvjeriti svoj im da mentalna bolest je stvarna bolest koja nije njihova odgovornost. Podržati ih držeći vaš supružnik odgovoran tražiti profesionalni tretman.

4. Let Your Kids Budite Kids

Ne dozvolite im da postanu tvoj glavni poverenici kada imate problema sa svojim suprugom, kao rezultat mentalne bolesti. Neka se klinci i da se uzdrže od njih opterećuju s odgovornost pokušavaju da se osjećate bolje. Deca osjećati najsigurnije kada ste ostali roditelja.

5. Neka svoju djecu izraze svoje emocije o izazovima s kojima se suočavaju

Živi sa mentalno bolestan roditelj nije lako. Dajte im slobodu da otvoreno govore o svojim osjećanjima. Saznajte kako da slušate BEZ sudeći ili minimiziranje - izbjeći govoreći stvari poput: "Ne bi trebalo da se tako osjećaju."

6. Otvoreno govore kao porodični

Vaša djeca mogu osjetiti da je neophodno da se sakrije njihov strah i anksioznost od vas razočarati ili uzrokuju više stresa. Porodica komunikacije i dobre vještine slušanja su ključni za zadržavanje porodicu na okupu, kao i eliminaciju srama i stida od mentalnih bolesti.

7. Neka svoju djecu znaju da mogu i dalje oslanjaju na You

Pronađite prijatelja ili profesionalno s kojima možete razgovarati kada počnete da tužna, ljuta, frustrirana ili preplavljeni porodičnoj situaciji. Boravak utemeljena i emocionalno zdrav će vam napraviti bolju podršku za oba supružnika i svoju djecu.

Lekcije u Parenting Iz Lesbian mama

8. Kreiranje vremena i prostora za svoju djecu

Naći vremena da se uključe u porodici aktivnosti. Ne dozvolite da mentalne bolesti definiraju atmosferu domaćinstva. Zabavne porodične aktivnosti pokazuju djecu da i dalje postoji stabilnost i normalnost u domaćinstvu.

load...

9. Ohrabri svoju djecu da su voljeni

Pokazati svoju djecu da je raspoloženje u vezi sa mentalne bolesti nije jednak nedostatak ljubavi za njih. Ohrabrite vaš supružnik na otvoreno komunicirati s njima, kada on ili ona je imao loš dan. To će uvjeriti ih i smanjio pritisak da mora da pogodi raspoloženje vašeg supružnika.

10. Ne dozvolite da duševne bolesti diktiraju porodice Mood

Dok je u potpunosti priznao da je mentalna bolest je dio porodice, imajte na umu da je domaćinstvo emocionalne dinamične ne mora biti diktirana od strane mentalnih bolesti. Možete podržati svoju djecu držeći emocionalna atmosfera pozitivna i stabilna. Dajte im slobodu da se zabavite!

Ovaj gost članak prvobitno pojavio na YourTango.com: 10 načina da podrže svoju djecu kroz duševne bolesti vašeg supružnika.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Neuspeh je opcija: zašto ja odustajem od #nablopomo

Post Poremećaji ličnosti

Problemi braka: kakva je pretnja?

Post Roditeljstvo

Opsesivni kompulzivni poremećaj, lažna, hiper-odgovornost i iskrenost

Post Više o tebi

10 savjeta za život sa bipolarnom osobom

Post Roditeljstvo

Oktobar je mesec porodičnog nasilja

Post Svakodnevne veze

Kako postupate protiv odbacivanja govori puno o vašem mentalnom stanju

Post Poremećaji ličnosti

Poremećaj graničnog ličnosti: erotski prenos

Post Poremećaji ličnosti

6 načina za ponovno povezivanje sa zagrevanjem zemlje

Post Poremećaji ličnosti

Nedostatak empatije: nije uvijek očigledno

Post Svakodnevna kreativnost

10 kreativnih uputstava za trenutnu dozu pozitivnosti

Post Slavnost

Otac kaže da je knjiga za led dovela do sopstvene smrti

Post Poremećaji ličnosti

Simptom dana: poremećaj sna