11 savjeta za pomoć u upravljanju anksioznosti | BA.Superenlightme.com

11 savjeta za pomoć u upravljanju anksioznosti

11 savjeta za pomoć u upravljanju anksioznosti

Ako vaš um bio dizel motor, anksioznost će biti olovni gas koji je slučajno sipa u i odgovoran za sve Burps i muca.

Čak i više nego depresija, mislim, anksioznost je veliki Disabler u mom životu, sa velikim D. To je razlog zašto se trudim NIP moja anksioznost u svojim ranim simptomima. To ne mora uvijek dogoditi, naravno, ali evo neke tehnike se trudim, i čini se da radi za mene. Ko zna, možda će raditi i za tebe!

load...

1. Prepoznati reptilski mozak.

Moj terapeut prijatelj Elvira Aletta daje sjajan neuropsihologiju lekcija u jednom od svojih postova, gdje objašnjava ona dva dijela našeg mozga: primitivnog dijela koji sadrži amigdala - koja je odgovorna za proizvodnju i preradu naš strah i druge iskonske emocije - i naš frontalnim režnjevima : neo-korteks ili najnoviji dio našeg mozga, što je sofisticiran, obrazovan, iu stanju je da primijeniti malo logike na poruku sirovog straha da naš reptilski mozak stvara.

Zašto je ovo bilo korisno? Kada osjećam da čvor u stomaku koji dolazi sa porukom da sam nevoljena od strane svijeta, trudim se da zamisliti profesor sa Harvarda, ili neke intelektualne stvorenje drka reptila u glavu sa knjige, govoreći nešto poput "Da li biste samo se razvija, ti previše dramatičan stvorenje? "

2. Preuveličavaju svoj najveći strah.

Znam da ovo ne čini kao dobra ideja, ali zaista radi. To saznao od kolege Beyond Blue čitač koji je objasnio na Combox I:. "Reci svoj strah nekome i pobrinite se da bude toliko dramatična kao moguće, uz vrlo opisne riječi i emocije onda, kad ste rekli svaki detalj možeš na pamet, početi iznova. Recite cijelu, dramatična priča, opet uz vrlo složene opisima. Do trećeg ili četvrti put, postaje pomalo blesavo. "

Moj prijatelj Mike i ja cijelo vrijeme to učiniti. On će mi reći kako da se boji da ima dijabetes, kao i da će njegova noga moraju biti amputirana, a onda on neće moći voziti automobil sa jednom nogom, i zbog toga ga je žena sa odu, a on će biti jedan, usamljeni starac sa jednom nogom. Funny stvari, zar ne?

load...

3. Odvrati sebe.

Za posljednja dva mjeseca sam bio pod vrlo jasan pravac mog doktora da "skrene pažnju, ne mislim." Moje razmišljanje-iako sam mislio da radim pravu stvar pomoću tehnike-je kognitivno-bihevioralna pogoršavaš stvari. Tako mi je rekla da se drže podalje od knjige samopomoći i da rade na riječ puzzle ili gledati film, umjesto, kao i da se okružuju s ljudima što je više moguće. Nemojte me krivo shvatiti, tu je mjesto za kognitivno-bihevioralne tehnike i sabranost. Ali kad sam do tačke onemogućavanja anksioznost, to je korisnije za mene da pokušam da izbacim iz glave koliko god je to moguće.

4. Napišite twin slova.

Bivši Fresh Dnevni bloger Holly Lebowitz Rossi nudi pametna strategija za anksioznost u svom post o hladna stopala: ". Sastavite ljubavno pismo na svoj objekt stopala hladna [ili strah] Proslavite svih razloga koje ste se zaljubila u njega / nju / to na prvom mjestu. List sve pozitivne vam padne na pamet, i ništa negativno. Sada napiše poslanicu. Otvor za sve svoje brige o situaciji, i pokušati napraviti slučaj protiv kreće naprijed. Kladim se da ' t došao sa jednim pravi posao-breaker, ali dajući svoje brige malo zraka će se osjećati dobro.

5. Znoja.

Našao sam samo jedan full-dokaz neposredne rješenje anksioznosti. I to je vježba.

Bicikl. Hodati. Plivanje. Run. Nije me briga šta radiš, sve dok ti to srce tvoje naporno. Ne morate da se obuku za Ironman osjetiti antidepresivno dejstvo vežbanja. Čak i branje korov i zalijevanje cvijeća je pokazala da poveća raspoloženja. Aerobne vježbe može biti efikasna u ublažavanje blage i umjerene depresije SSRI (selektivni inhibitori ponovne pohrane serotonina kao što su Prozac i Zoloft).

U svojoj sveobuhvatna knjiga, "Depresija Cure", klinički psiholog Stephen Ilardi piše: "Vježba mijenja mozak To povećava nivo aktivnosti važnih moždanih kemikalija kao što su dopamin i serotonin... Vježba također povećava proizvodnju mozga ključnog hormona rasta.. Zove BDNF. Zbog razine ovog hormona pasti u depresiju, nekim dijelovima mozga počinju da se smanjuju tokom vremena, i učenje i pamćenje umanjena. Ali vježba ukida taj trend, štiti mozak na neki način ništa drugo može. "

load...

6. Pogledajte film.

U svom blogu, "Psihoterapija i Mindfulness", psiholog Elisha Goldstein objašnjava da možemo praktikuju sabranost i doživjeti neke olakšanje od anksioznosti nabavkom određenoj udaljenosti od naše misli, tako da naučimo da ih gledam kako bismo film (u mom slučaju, "The Rocky horror Picture Show"). Na taj način, možemo sjediti sa našim kesu kokica i zabavljati. Ono što je najvažnije, moramo pokušati da pusti presuda. To je tad teško za katolkinja koja ima tendenciju da razmišljaju kao Vatikan ". Zaslužuje večnog prokletstva" dijeljenjem svaku misao, emocija i ponašanja u dvije kategorije, koje su "dobre" i

7. Jedite super raspoloženje hranu.

Nažalost, anksioznost je obično prvi znak da bi trebalo još jednom analizirati moja dijeta: da budem siguran da ne pijem previše kofeina, a ne konzumiranje previše obrađene brašna, a ne bingeing na slatkiše. Ako sam iskren prema sebi, ja sam obično počinio prekršaj u jednom od tih područja. Pa sam se vratiti na vlast hranu. Šta su oni? Elizabeth Somer, autorica "Hrana i raspoloženja" i "Eating svoj put do sreće" spominje ovih: orasi, soja, mlijeko i jogurt, tamno zelena leafies, tamno narančasta povrće, čorba juhe, mahunarke, citrusno, pšenične klice, višnje, i bobice.

8. Povratak na dah.

Evo priznanje: jedini način koji znam kako da meditira je brojanjem mojih udisaja. Ja sam samo rekao "jedan", kao što sam udišu i izdahnite, a onda rekao "dva" sa mojim sljedeći dah. To je kao plivanje krugova. Ne mogu podesiti u svim brbljanje u mom mozgu, jer ne želim da upropastim brojanje.

Kad sam skrenuti pažnju na disanje-i zapamtite da diše iz moje dijafragme, a ne moje grudi-ja sam u mogućnosti da se smirim a zarez, ili barem kontrolirati moje histerije (tako da mogu čekati pet minuta prije pucanja u plač, što znači da sam izbjeći sjednici javnost krik, koji se preferira).

9. Break dan u zapisnik.

Jedan kognitivne podešavanje koji pomaže osloboditi anksioznosti podsjeća sebe da ne moram razmišljati o 14:45 kad sam pokupiti djecu iz škole i kako ću moći da se nosi sa buke i haosa kada osećam ovo način, ili oko granica problem imam sa prijateljem-li ili ne da sam dovoljno jak da se nastavi prvi stavljanje sebe u tom odnosu. Sve što morate brinuti o je vrlo drugi prije mene. Ako sam uspješan u razbijanje moje vrijeme dole na taj način, ja obično otkriti da je sve u redu za sada.

10. Pomoću vizualne sidra.

Moj terapeut gleda na oblake. Oni smiri je u prometu ili kada se osjeća anksiozno. Za mene je to voda. Ne znam sada da li je to zbog toga što sam Riba (riba), ali voda mi je uvijek smirila na isti način kao i Xanax, a pošto ja ne uzeti drugi (kao oporavlja alkoholičar, trudim se da kloni sedativi), moram se osloniti na bivšu. Tako da sam upravo preuzeli neki "valove" da ja mogu slušati na mom iPod kada osećam da poznati čvor u stomaku. Imam i orden Svetog Therese da ja uzmem kad sam postao uplašen, neka vrsta žebence da me osjećati sigurno u zabrinuti svijetu.

11. Ponovite mantra

Moje mantre su vrlo jednostavna: "Ja sam u redu" ili "Ja sam dovoljno." Ali jedan Beyond Blue čitač izgovara ono što ona naziva "Metta meditacija." Ona tvrdi da je polako mijenja način na koji ona reaguje na stvari u svom danu. Ona kaže za sebe:

Mogu li biti ispunjen ljubavi i dobrote

Mogu li biti sretan, i zdrav

Mogu li prihvatiti sebe u trenutku pravo kao i ja

Neka sva živa bića, biti u miru, i bez patnje.

I ako sve ostalo ne uspije... Smijati.

Kao što sam opisao u postu, "9 načina Humor leči", što ćete saviti svoj smiješno kost čini mnogo više nego rasterećenje bilo drobljenje anksioznosti. Snižava vaš imuni sistem, smanjuje i fizičke i psihičke boli, bori virusa i stranih ćelija, leči rane, i gradi zajednicu. Nemate sumnje doživjeli trenutak kad ste osakaćena anksioznost dok neko napravio se smeješ Outloud, i na taj način anksioznosti izgubio svoju moć nad vama. Zašto se smijati cijelo vrijeme, onda?

load...

Povezane vijesti


Post Dobro zdravlje

Strah od toga da bude život stranke: vaš partner sa socijalnom anksioznošću

Post Roditeljstvo

Granična ličnost: 7 moćnih načina porodice mogu se suočiti sa simptomima

Post Roditeljstvo

15 uvida u poboljšanje odnosa majke i ćerke

Post Svakodnevne veze

Muškarci: biti njena emocionalna podrška ili neko drugi

Post Poremećaji ličnosti

Suočavanje sa manipulativnom majkom

Post Svakodnevne veze

Odrasla djeca alkoholičara i potreba da se osjećaju u kontroli

Post Svakodnevne veze

20 simptoma mentalnog zdravlja toksičnosti metala od hrane

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: priručna knjiga o psihologiji

Post Poremećaji ličnosti

Nizak nivo šećera u krvi i panični napadi: kako su oni povezani?

Post Svakodnevna kreativnost

Istraživanje duhovitog ljubavnika: pandora i leteći dutchman (I deo)

Post Poremećaji ličnosti

Narcisista i karta za ubrzanje

Post Više o tebi

Bipolarni poremećaj i nasilje: da li postoji veza?