12 suplementa koje uzimam svaki dan za depresiju | BA.Superenlightme.com

12 suplementa koje uzimam svaki dan za depresiju

12 suplementa koje uzimam svaki dan za depresiju

Ovim priznati da mi je potrebno svake sedmice pola sata da napunim pilule kontejner mamuta veličine sa suplementima i vitamina uzimam svake sedmice da dam svoj mozak svaki lift mogu. To je skupo, to je dugotrajan, to je bol u dupetu, ali ja bih radije provodim vrijeme organizira kapsule ribljeg ulja nego ispred terapeuta objasniti zašto ja ne mogu isključiti negativne nametljive misli.

Radim puno bolje danas nego što sam bio prije sedam mjeseci, popodne sam prvi put sreo sa holističkim doktora kako bi se utvrdilo što dodataka može pomoći moje depresije. Nadao sam se da će biti u stanju da zameni lekove. Ne u ovom trenutku. Ali, dodajući da lekove pomogao stabilizirati mom raspoloženju još od početka godine.

load...

Postoji toliko mnogo drugih tamo. Teško je znati ako plaćaju velike pare za šećer pilula ili ako ćete dobiti prave stvari. Moj doktor insistirao da sve uzmem biti third-party testiran, poput onih koje navodi ConsumerLab.com. Ona preporučuje sledećih proizvođača: Prothera, Klaire Labs, Pure Encapsulations, Douglas Labs, Priroda Made, Ortomolekularna Proizvodi, Metagenics, Vital Nutrijenti i Carlson Labs.

Ovdje su 12 prirodnih suplemenata uzimam svaki dan za depresiju:

 1. Omega - 3 masnih kiselina. Ako bih morao da izabere dva dodataka koji čine najviše razlika, ja bi glasali moje omega - 3 kapsule i probiotik da uzmem. Nemojte štedjeti na njima. Ja provesti veliku lovu na kvalitetu brenda ribljeg ulja, OmegaBrite, jer je njihova kapsule sadrže 70 posto EPA (eikosapentaenoična kiselina) u 7: 1 omjer EPA do DHA (dokosaheksenska kiselina). Novo istraživanje je potvrdilo pozitivne efekte EPA na raspoloženje, pa čak i više nego DHA, jer pruža prirodne ravnoteže i omega - 6 arahidonske kiseline. Primijetio sam definitivno razlika u prelazak sa brand uglavnom DHA do pretežno EPA. Nordic Naturals je i pouzdan brand.
 2. Probiotici. Kao što sam ranije spomenuo, miješati vrlo skupa u prahu, Probiotik 22 (od Ortomolekularna proizvodi) bilo sa vodom ili zeleni smoothie prije nego što sam išta ujutro jesti. Od presudne je važnosti da držiš creva u dobroj formi jer je tvoj mozak je samo kao zdrava kao dobro. Nervne ćelije u našem stomaku proizvoditi 80 do 90 posto serotonina našeg organizma, neurotransmitera moramo ostati normalan. To je više nego naš mozak. I stomak je u stalnoj komunikaciji sa mozgom, slanje informacija koje zasigurno utječe na vaše raspoloženje, pa čak i kao poruka nikad ne dolaze u svijest. Druge dobre marke su Poravnajte i Bio-Kult.
 3. Vitamin B - 12. Bestselera Mark Hyman, MD, poziva folata, vitamina B - 6, i vitamina B -. 12 i "moćni methylators za mentalno zdravlje Pominje izuzetan studiji objavljenoj u časopisu American Journal of Psychiatry koji je pronašao da je 27 posto teško depresivne žene starije od 65 su bili deficitarni u B - 12. "Ako mislite o tome", piše dr Hyman ", to ukazuje na to da više od jedne četvrtine svih teške depresije može izlečiti sa B - 12 hitaca. "iz tog razloga - kako bi bili sigurni da uđe u moj sistem što lakše - uzimam oblik tekućine B - 12, a dropperful od Pure Encapsulations.
 4. load...
 5. SAM-e (S-adenozil). Mi smo zapravo napraviti SAM-e kada aminokiseline metionina u kombinaciji sa adenozil-trifosfata (ATP), koji je uključen u sintezi neurotransmitera. Dodatak uzimamo je stabiliziran oblik te supstance. To je bio dostupan samo u SAD-u od 1999. A 2002 pregled Američka agencija za zdravstvo istraživanje i kvalitet otkrili da SAM-e bio efikasniji od placeba i jednako efikasan kao i antidepresivi. Druge studije predložio da dodajući SAM-e da antidepresiv može poboljšati rezultate kod ljudi koji nisu odgovorili na lijekove. Ja uzmem SAM-e iz Prothera.
 6. Kurkuma (Curcuma longa). Sam okrenuo na kurkuma nakon što sam pročitao David Perlmutter bestseleru Grain Brain. To je, zapravo, začina koji se koriste u curry jela, a koristi se već tisućama godina u kineske i indijske medicine za liječenje raznih bolesti. Perlmutter tvrdi da je najbolji prijatelj vašeg mozga zbog svoje sposobnosti da aktivira gene za proizvodnju antioksidansa, koji onda čuvaju "našu plemenitih mitohondrije", sićušne organele u našim ćelijama koje stvaraju kemijske energije u obliku ATP (adenozin trifosfat). Ja dobiti moj iz Prothera.
 7. Vitamin D. Kao što sam rekao u svom post ", 6 uslovi To Feel Like depresije, ali nisu", a nedostatak vitamina D će se osjećati vrlo slično kao depresija. Mnogo istraživanja su pokazala blisku povezanost između depresije (ili povećana kvota za depresiju) i vitamina D nedostataka. A čak tri četvrtine američkih tinejdžera i odraslih su deficitarni, prema studiji iz 2009. Objavljena u Archives of Internal Medicine. Ovaj je toliko važno da, opet, uzeti tečnom stanju, nekoliko kapi iz Pure Encapsulations.
 8. Vitamina C. Sam uzeo vitamina C svaki dan kao klinac. Moja mama je uvek govorila da se borio off prehlade i bio je ruku pomoći vaš imuni sistem. Onda sam zaboravio na to za oko 20 godina. No, nakon čitanja knjige Norman Cousins ​​je, "Anatomija jednog bolesti" - kako je njegov život opasne bolesti izliječiti megadoses vitamina C i smeh - Ja opet uzima. Mnogo toga. Ja dobiti moj iz Prothera.
 9. load...
 10. Amino kiseline. Amino kiseline su posebna gradivni blokovi proteina, od kojih su neke biva transformiran u našim tijelima u neurotransmitere. Kako objašnjava Hyman, "svi na hiljade molekula u telu su izgrađeni od samo osam esencijalnih aminokiselina koje moramo dobiti iz naše ishrane." Bez adekvatne amino kiseline, vaš mozak ne može raditi, a vi dobiti spor, maglovito, neusredsređen, i depresivan. Ja dobiti moj iz Prothera.
 11. Magnezijuma. Do polovine Amerikanaca danas ne dobijaju dovoljno magnezija jer stres, kofein, šećer i alkohol sve oštećuju ga. Osim ako ne jedu puno morskih algi i boranija, to je pametno da bulk se na magnezijuma, jer se smatra neki doktori da je protuotrov stres i najmoćniji opuštanje mineral koji postoji. Ja dobiti moj iz Prothera.
 12. GABA. Većina djela anti-anksioznost lijekovi danas (Valium, Xanax, Ativan) na GABA (gama-aminobuterna kiselina) puteve da smiri i opusti nervnog sistema. GABA je poznat kao "anti-anksioznost" neurotransmitera. Međutim, ove vrste lijekova (benzodiazepini, i benzodiazepin-poput droge, kao što su Ambien i Lunesta) su loše vijesti za mene. Ja se zavisnici brzo, a anksioznost mamurluk je grozno. Pretpostavljam sebe GABA u dodacima. Ja dobiti moj iz Prothera.
 13. Kalcijuma. Kalcijum ne umanjuje samu depresiju; Međutim, eliminirajući mliječne iz ishrane može smanjiti depresiju, naročito ako imate intoleranciju na hranu koji uzrokuju upalu u mozgu. Zbog toga je potrebno da uzimaju suplemente kalcijuma zato što nisu dovoljno dobiti u vašoj ishrani. Žene starije od 40, moraju biti posebno oprezni da se dovoljno kalcija kako bi se osigurala jake kosti. Ja dobiti moj iz Prothera.
 14. Melatonin. Svako ko je ikada iskusio nesanica zna melatonina. To nam pomaže da zaspim i regulira ciklus sna. Kada sam otišao kroz period od ekstremnih nesanice, kombinacija melatonina sa kalcija i magnezija nije pomoglo. Još uvijek imam puno anksioznosti sna noću, tako da sam i dalje da melatonina prije spavanja. Ja dobiti moj iz Prothera.

Originally posted na Sanity Break u Everyday Health.

Pridružite se razgovor o holističkom zdravlju na novom depresije zajednice, projekta Beyond Blue.

load...

Povezane vijesti


Post Depresija

Biti vencent: osećati van goghovu maniju i depresiju

Post Svakodnevne veze

Nlp - koja je istina o neuro-lingvističkom programiranju?

Post Svakodnevna kreativnost

10 kreativnih uputstava za trenutnu dozu pozitivnosti

Post Psihologija seksa

Kokain, seks i izvršna privilegija

Post Dobro zdravlje

Da li si sjajan samo zato što postojiš ?!

Post Svakodnevna kreativnost

Biro za prilagođavanje: ustvari, zaista ljubav osvaja sve

Post Više o tebi

Pregled nacrta dsm-5

Post Više o tebi

5 osobina narcisoida traže žrtve

Post Svakodnevne veze

5 koraka do iskrenog izvinjenja koji radi

Post Roditeljstvo

Preostali simptomi posttraumatskog stresnog poremećaja

Post Roditeljstvo

Programi od 12 koraka za poremećaj pažnje deficita nisu za sve

Post Depresija

Kada su u pitanju antidepresivi, kome ćete verovati svojim mozgom?