21 upozoravajući znakovi emocionalno zlostavljanja | BA.Superenlightme.com

21 upozoravajući znakovi emocionalno zlostavljanja

21 upozoravajući znakovi emocionalno zlostavljanja

Da li je moguće da su zlostavljani i ne znam to?

Nasilje u porodici je ponovo u prvom planu vijesti. To je dijelom zbog uvredljiv incidente sa sportom ili poznate ličnosti koje su postale vrlo javnosti. Zlostavljanje nije uvijek tako očigledno kao da je udario ili gurnuo, pod nazivom ponižavajućeg imena ili psovao van. U stvari, to može vrlo lako biti nepošten ili suptilan.

load...

Možete naći sebe osjećaj zbunjeni o odnosima, ravnotežu ili kao da su "hodanje po jajima", sve vrijeme. Ovo je vrsta zlostavljanja koje često prikrasti na vas kao i vi postati više ukorijenjene u vezi. Ja govorim ovdje o psihičko zlostavljanje, koji je također poznat kao mentalno ili emocionalno zlostavljanje.

Psihičko zlostavljanje se javlja kada se osoba u odnosu pokušava da kontroliše dostupnih informacija drugoj osobi s namjerom da manipulišu smislu da osobe stvarnosti ili svoje viđenje onoga što je prihvatljivo i neprihvatljivo. Psihičko zlostavljanje često sadrži jak emotivno manipulativni sadržaj i prijetnje dizajniran prisiliti žrtvu u skladu sa željama nasilnika.

Svi zlostavljanje uzima ozbiljan danak na samopoštovanje. Zlostavljanih osoba počinje bespomoćno, a možda čak i očaj. Pored toga, većina mentalno nasilnici su vešti u ubedi žrtvu da je zloupotreba je njegova / njena krivica. Nekako, žrtva je odgovoran za ono što se dogodilo.

9 znakova upozorenja od Toxic Veze

A sofisticiraniji oblik psihičkog zlostavljanja često nazivaju "gaslighting." Ovo se događa kada se lažne informacije predstavljene s namjerom izrade žrtava sumnjaju vlastite memorije, percepcija, i razum. Primjeri se mogu kretati samo od nasilnika negiraju da su prethodne uvredljiv incidenti ikada palo na pamet staging bizarnih događaja s namjerom da zbunjuju žrtve.

load...

Slušao sam klijenta reci mi da je njen suprug negirao aferu nakon što je našla je trkački email drugom ženom na kompjuteru i suočio ga. Muž žestoko negirao i kada toliko daleko da je poslati e-mail na njegov tech momak pita kako je njegov račun mogla biti hakirana i da popravi problem!

Uobičajeni oblik emocionalnog zlostavljanja je "Volim te, ali..." To može zvučati lijepo na prvi pogled, ali to je i prerušena kritika i prijetnja. To pokazuje, "sada volim te, ali ako ne zaustavimo ovo ili ono, moja ljubav će biti oduzeta." To je konstanta jab da polako skida svoj samopoštovanje. Zlostavljači dobiti puno armature od koristi reč "ljubav" kao što se čini da postane magična reč da vam kontrolu.

Zlostavljači ponekad učiniti ono što ja zovem "bace kost." Čuo sam bezbroj puta od klijenata da je njihov partner bio "lijep", "besplatne", "mi je dao dar,", itd, kao da treba izbrisati sve loše tretmana. Morate shvatiti da je to dio dinamičnog i ciklus zlostavljanja.

U stvari, to je rijetko uvredljiv odnos prema nemaju ove (često intenzivne) trenutke osjećaj dobro, previše iskreno izvinjenje ili pokušaja da se za loše ponašanje. Žrtva drži da se nadam kada dođe do tih trenutaka i nasilnika zna.

Psihičko zlostavljanje može izgledati ovako:

 1. Ponižavajuće ili posramila vas.
 2. Konstantna put-padove.
 3. Hypercriticism.
 4. Odbija da komunicira.
 5. Ignorisanje ili bez vas.
 6. Vanbračne afere.
 7. Provokativno ponašanje sa suprotnog spola.
 8. Upotreba sarkazma i neprijatan ton glasa.
 9. Nerazumno ljubomore.
 10. Extreme neraspoloženje.
 11. Znači šale ili stalno ismevam vas.
 12. Kaže "Volim te, ali..."
 13. Govoreći stvari poput: "Ako ne _____, ja ​​will_____."
 14. load...
 15. Dominacije i kontrole.
 16. Povlačenje naklonosti.
 17. Krivica putovanja.
 18. Izrada sve si ti kriv.
 19. Izoluje vas od prijatelja i porodice.
 20. Koristeći novac za kontrolu.
 21. Konstanta poziva ili slanje poruka kada niste s njim / njom.
 22. Prijeti da će izvršiti samoubistvo ako odeš.

Važno je zapamtiti da je to apsolutno nije tvoja krivica. Nasilnici su stručni manipulatore s talenat za dobijanje da vjeruju da je način na koji se tretira je tvoja krivica. Ovi ljudi znaju da svako ima nesigurnosti, a oni koriste te nesigurnosti protiv vas.

Nasilnici možete uvjeriti da ne zaslužuju bolji tretman ili da su vas tretiraju na taj način da "pomogne" ti. Neki zlostavljači čak djelovati vrlo šarmantan i lijepo u javnosti, tako da i drugi imaju dobar dojam o njima. U privatnom je priča za sebe, što je također prilično zbunjujuće.

Zašto Nisam znao da je moj odnos emotivno vrijeđanje

Ako vidite sebe u tim riječima, znate da postoji malo nade za vaš odnos poboljšati. Bilo bi potrebno monumentalne količinu uvida i motivacija za nasilnika da se menja i, nažalost, to je rijetko slučaj. Ako ste u nasilnoj vezi, molim vas da izađu i uz stručnu pomoć ako je potrebno. Često prvi korak u ostavljajući zlostavljač dobijanje savjetovanje samo da obnovi svoj ugled, tako da možete ostaviti. Posebno želim da znaš da si mogu "ljubav" tu osobu, ali da oni ne "ljubav" ti ili poštovati. Uvjeravam vas da će s vremenom ćete dobiti više ta osoba ako ga prekine. Vi ćete biti u donošenju prave odluke... Ne osvrćući se.

Ovaj gost članak prvobitno pojavio na YourTango.com: 21 Znakovi da ste u emocionalno zlostavljanja Veze.

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

Još jedan tretman za granični poremećaj ličnosti

Post Svakodnevne veze

Odrasla djeca alkoholičara i potreba da se osjećaju u kontroli

Post Svakodnevne veze

Codependency Attention Deficit Disorder: faze bolesti i oporavak

Post Slavnost

Nakon mračnih vremena, Britney koplja je najsrećnija ikada bila

Post Roditeljstvo

Zašto ne biste podrivali roditeljstvo vašeg partnera

Post Tvoje tijelo

Moćna knjiga imenika za decu

Post Svakodnevne veze

Ovisnost počinje u mozgu

Post Poremećaji ličnosti

Lou gehrig kao medicinski riluzol za bipolarnu depresiju

Post Roditeljstvo

Kada tvoj sin misli da je gej

Post Više o tebi

3 savjeta za roditeljstvo za podizanje emotivno inteligentne dece

Post Svakodnevna kreativnost

Kreativnost - podstičući stvari koje treba uraditi kada odložite telefon

Post Poremećaji ličnosti

Operacija nosa: prvi dan Božića, moj hirurg mi je dao