3 lekcije za otvaranje oka za ponovno razmatranje odbacivanja | BA.Superenlightme.com

3 lekcije za otvaranje oka za ponovno razmatranje odbacivanja

3 lekcije za otvaranje oka za ponovno razmatranje odbacivanja

Razmislite o ste zadnji put bili odbijeni. Možda je to bio vaš šef ili partnera ili čak i stranac. U svakom slučaju, to je vjerojatno bolno. U stvari, za mnoge od nas odbijanja je veoma zastrašujući - toliko da se trudimo da ga izbjeći po svaku cijenu.

Naš strah od odbacivanja nas može zaustaviti od potjere naših snova ili strasti, čak i od zabavnih određene ideje (šta ako drugi misle da je ovo glupo? Nema veze ja ću ga ukinuti). To bi nam moglo zaustaviti od potjere odnosa, kao da pitate nekoga. To bi nam moglo zaustaviti iz razgovora sa profesora ili nadzornik o projektu.

load...

Naš strah da nas ubedi da se prilagodi i postane netko mi nismo.

Jia Jang je imao veliki strah od odbacivanja. Ali on je odlučio da ode iz njegove način da se traži u više navrata. Njegova namjera bila da se ugodno odbacivanja nakon profesionalni odbijanja mu zaista uništena.

Otkako je bio dječak u Pekingu, Jiang čeznuo biti poduzetnik. Uz podršku svoje supruge, ostavio je siguran, dobro plaćen posao da nastavi svoj san. On je okupio veliki tim za stvaranje aplikacije. Međutim, kada su predstavili svoje aplikacije na iskusan investitor, dobili su br.

Kao što je Jiang piše u svom pronicljiv, inspirativna knjiga Odbacivanje Dokaz: Kako sam Beat Strah i postao nepobjediv Kroz 100 dana Odbijanje:

... Počeo sam da sumnjam moja ideja: Investitor je preduzetnički veteran. Ako on misli da je moja kompanija ne isplati ulagati u, mora postojati neki istine u tome.

Počeo sam sumnjajući sebe, previše: misliš ko si ti? Tko vam je rekao da ste odredio da bude uspješan poduzetnik? Živite djetinjastu san. Dobro došli u stvarnost, prijatelju moj! Start-up uspjeh je za posebne geniji kao što su Bill Gates i Steve Jobs. Vi ste kao i svi ostali - a wannabe.

Onda sam počeo da ljut sam sa sobom: Šta si radio? Kako glupo si, čime se dobar posao i ronjenje prvo glava u nepoznatom poduhvat?

Takođe mi je žao Tracy [njegova supruga], uvjeren da sam imao neka je dole i da bi tako razočaran u mene. Vidiš kako bolno to bilo? Da li ćete proći kroz sve to i da se ponovo odbio? Nema šanse!

load...

Na kraju, ja počeo da uplašio: šta sad? Koji su vaši prijatelji će reći? Vaš in-zakone? Oni vjerojatno misle da si neracionalno i neodgovorno muž i otac - i možda ste.

Odbacivanje ne samo da ubode. To nas čini pitanje ili odbaciti sve što smo stvorili. To nas čini pitanje nas samih kao pojedinaca. To potvrđuje naše najgore noćne more, plikova vjerovanja našeg unutrašnjeg kritičara. Trese se naš self-vrijedi, i nas boli u našem jezgru.

Jiang je bio inspirisan da nastavi odbacivanja nakon čitanja o Jasonu Comely je "Odbijanje terapija." Prema Jiang, "... Ti namjerno i više puta traže odbacivanje desenzibilizirati sebe bol reči ne."

On je obećao da će tražiti odbacivanje 100 puta. On je odlučio da snimi njegovi pokušaji i započeti blog o svojim iskustvima. Naći ćete snimke svakog odbijanja na svojoj internet stranici.

Odbijanje projekta Jiang ga naučila ovih ključnih lekcija, koju deli u svojoj knjizi - i može nam pomoći da razmislimo odbacivanje i vidim da za ono što zaista jeste.

1. Odbijanje nije jednoglasna presuda.

U jednom od svojih odbijanje eksperimenata Jiang je odlučio da se pojavi na različite kancelarije sa njegovim biografiju i tražiti posao za jedan dan. Pitao je svima isto pitanje: "Mogu li ja radim ovdje na jedan dan?"

Prve dvije osobe, rekao je ne. Ali treća osoba zapravo rekao da na njegov zahtjev. Jiang je shvatio da je razlog za različite reakcije je jednostavno različitih ljudi.

Kao što piše on, "Njihovi odgovori ogleda vlastitih stavova, osjećaj radoznalosti, i tolerancije rizika -. Koje su se razlikovale dosta među njima"

Ovo je moćan realizacija, jer smo često pretpostavljaju da je odbijanje neki krajnji znak iz svemira naše inferiornosti. Nije. Umjesto toga, to je "ljudske interakcije, sa najmanje dva strana uključenih u svaku odluku."

load...

2. Odbijanje je samo mišljenje.

Isto tako, pretpostavljamo da odbijanje je univerzalni, krajnja istina. Ali u stvarnosti, to je nečije mišljenje, koja se zasniva na mnoštvo faktora.

Prema Jiang, "To mišljenje može zasnivati ​​na raspoloženje [osobe], njihove potrebe i okolnosti u tom trenutku, ili njihovo znanje, iskustvo, obrazovanje, kulturu i odgoj tokom života. Kako god ih je vodeći u tom trenutku sam ušao njihove živote, te snage su obično mnogo jači od mog izlaganja, moj karakter, ili sama moj zahtev. "

3. Odbijanje je igra brojeva.

Ovaj sat je posebno vidljivo u oblasti izdavaštva. Jiang istražiti koliko često su bili poznati knjige odbijen. Na primjer, William Golding je Gospodar muva je odbijen 20 puta; Kathryn Stockett The Help je odbijen 60 puta; i Robert M. Pirsig Zen i umetnost Motorcycle Maintenance je odbijen 121 puta.

Jedan izdavač čak je ovaj komentar o Gospodar muva ". Apsurdna i nezanimljiv fantazija koja je smeća i dosadan"

Mnogi od nas odbacivanja srca. Sluha nema nas modrice, pogotovo ako je to grub odgovor, kao komentar izdavača.

Ali uzimajući odbijen ne znači da su naše ideje su strašne, ili još gore, da smo strašno. Umjesto toga, odbijanje je ljudske interakcije, mišljenje i stvar brojeva.

Prema Jiang: "Ako su i mišljenja drugih ljudi kao glavni presudu zasluga - što je ono što sam radio kad sam se svaki odbijanje srcu - onda je moj život bi bio mizeran nered. Ja bih se zasniva moje vlastite vrijednosti, pa čak i tokom mog života, o hirovima i presude drugih ljudi. "

Revidiranje naše perspektive o odbijanju je od vitalnog značaja. Jer istina je da odbijanje nije krajnja istina.

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i pamćenje

Post Tvoje tijelo

Koji potpuni oporavak od poremećaja u ishrani znači

Post Više o tebi

Da li smo racionalne životinje?

Post Više o tebi

9 savjeta za stvaranje rutine za odrasle sa poremećajem hiperaktivnosti deficita pažnje

Post Više o tebi

Koristite antidepresiv, psihoterapija iskoristi

Post Roditeljstvo

Isceljenje od incesta: intimni razgovori sa mojim terapeutom

Post Dobro zdravlje

Žene zaslužuju dostojanstvo i ne diskriminaciju!

Post Više o tebi

Na 5 načina muškarci i žene drugačije komuniciraju

Post Depresija

Šta da ne kupite svog prijatelja sa depresijom

Post Više o tebi

Pogled na brak savjete iz 1950-ih

Post Poremećaji ličnosti

Latuda može promovirati gubitak težine

Post Dobro zdravlje

Kada vaš partner i vaše dijete imaju hiperaktivnost