3 savjeta za ponovno povezivanje sa porodicom | BA.Superenlightme.com

3 savjeta za ponovno povezivanje sa porodicom

3 savjeta za ponovno povezivanje sa porodicom

U mnogim - ako ne i većina - današnjeg domaćinstava, život je užurbano. Gužve, vreve i haos počinje rano ujutro i nastavlja duboko u večernjim satima. Školi, na poslu, u nabavku, sport, mobilni telefoni, kompjuteri - evo mnoge aktivnosti i objekata za popunjavanje našeg dana.

Ali usred ludila, možda biti žudnja da uspori, pronaći više jednostavnost i povezivanje na dubljem nivou sa svojim voljenima.

U svojoj knjizi njegovanje duše svoje porodice: 10 načina da Ponovo i pronaći mir u svakodnevnom životu, life coach, govornik i autor Renée Peterson Trudeau pomaže porodicama prepoznaju svoje vrijednosti i prioritete, uživa u sadašnjem trenutku i stvarno povezati.

load...

Ispod su tri dojave Trudeau je njegovanje duše svoje porodice da Vam pomogne da se ponovo poveže sa svojom porodicom.

1. Isključite.

"Da li je tehnologija donosi svojoj porodici bliže zajedno ili dalje osim vožnje?", Piše Trudeau. Za mnoge obitelji, to je drugo.

Trudeau ispitanih američkih i kanadskih obitelji na ono što sabotira njihov osjećaj porodični sklad, a broj jedan odgovor je bio tehnologija preterane upotrebe ili zloupotrebe.

Trudeau predlaže razgovor sa svojim partnerom ili cijelu obitelj, o onome što je najvažnije za vas. Uzmite u obzir ono što zabavne aktivnosti mogu zamijeniti svoje vrijeme tech. Uzmite u obzir puta želite da se izvuče.

Ona je također dijeli mnoštvo dobrih ideja za smanjenje na vrijeme ekranu. Oni uključuju:

 • Ako svake večeri gledati TV, prestati gledati za samo jednu noć. Onda nastavi, dok ne dođete do tri ili četiri dana bez TV-a. Tokom ovih dana, možete pročitati, slušati muziku, provesti vrijeme izvan ili igranje igara.
 • Umesto da televizora u pozadini, uključite klasične muzike.
 • Imaju tehnologija, uključujući mobilne telefone, isključi tijekom obroka i druge važne porodične trenutke.
 • Premjestite televizor iz obiteljska soba u sobu za goste.
 • Neka vaša djeca gledaju TV samo vikendom. Odredite broj sati za vrijeme ekran od petka do nedjelje, kao što je 2 do 5 sati.
 • load...

Smanjite upotrebu tehnologije će biti teško u početku, i bez sumnje će pokrenuti žalbe. Ali jednom kada se rasipa i potonuti u svoj novi rutinu, možda biti iznenađeni rezultatima, u skladu sa Trudeau.

"Moj brat, trideset sedam godina staru tehnologiju pas i tata dvoje djece, nedavno je otkrio svoje tri-godišnji sin zapravo voli odlazak u biblioteku - upravo onoliko koliko je nekada volim da igram Angry Birds na tatin pametnom telefonu ".

2. Kreiraj izjavu porodične vrednosti.

Prema Trudeau, "Svaka porodica ima svoju ličnost, što je odraz njenih zajedničkih vrijednosti." Ona opisuje svoj vrijednosti kao stavovi i atribute vi smatrate najvažnijim.

Ona predlaže ovu tehniku ​​za porodice sjesti i razmisliti kroz njihove vrijednosti.

 • Imam svakog člana porodice razmisle njihov top 3-5 vrijednosti.
 • Neka svaka osoba podijele svoje liste.
 • Rade zajedno kako bi stvorili svoj konačnu listu od tri do šest vrijednosti. Pobrinite se da svi osjeća čuo i da je Vaša lista odražava porodice konsenzus.

Na primjer, Trudeau i njena porodica stvorio sljedeće Family Values ​​izjavi, koja ostaje na njihovoj kaminu: kreativnost; openhearted komunikacije; loving podrška; razigranost; i zdravlje i vitalnost.

Na taj način aktivnost, možete vidjeti da li vaš trenutni život odražava vaše vrijednosti. Trudeau i njena porodica transformiran svojoj dnevnoj sobi, tako da utjelovljuje njihove vrijednosti kreativnosti i razigranosti. Jedini namještaj sadrži su ogromni naranče i aqua jastuci, ilustracije i fotografije na zidovima i klavir i drugim instrumentima.

load...

Pobrinite se da vaša lista oseća kao ti i osjeća ugodno, umjesto "strani ili uzvišena ili način na koji" treba da bude. "

3. Nađi duhovne obnove.

Redovna duhovne prakse osnova nas, pomaže nam da se krećete svakodnevnim izazovima i pomaže nam ostati budan našim životima, Trudeau piše. A duhovna praksa može uključivati ​​niz aktivnosti, kao što su meditira, moli, volontiranje, boravak u prirodi, pisanje, slikanje i igranje s malom djecom.

Da biste pronašli svoju i duhovne obnove svoje porodice, Trudeau sugerira vrijeme izdvajanja za razmišljanje ova pitanja.

 • "Ono što daje moj život smisao?
 • Što je jedna stvar koju radim za duhovnu hranu? Koja je jedna stvar moja porodica radi?
 • Za mene, Bog (ili sveti) je...
 • Sam spojiti Bogu (ili sveti) kroz...
 • Osećam najmirniji kad sam... "

Imam vaš partner i dijete odgovoriti Mull nad ovim pitanjima. Kada se svi učinjeno, zakazati porodice noć dijeliti i razgovarati o svojim odgovorima. Trudeau sugerira koristeći svoj sud da shvatim najbolji način da to, ovisno o dobi svoju djecu ".

Takvi razgovori mogu pomoći da otkrijete kako želite ugraditi duhovnosti u vaš život. Na primjer, Trudeau i njena porodica domaćin je "back-to-škole" blagoslov svake godine za djecu u njihovom susjedstvu.

Nakon poseban obrok, svi okuplja na leđima tremu. Klinci kažu da i zapišete jedne reči temu ili namjera za godinu. Onda su svi roditelji ih "tuš sa pozitivnim kvalitetama - fokus, saosećanje, sposobnost da probaju nove stvari -. Za zdrav, prijatan godine"

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Sebičnost u parovima: narcizizam, nedostatak međuljudskih sposobnosti ili nešto drugo?

Post Poremećaji ličnosti

Hakomi psihoterapijski put, dio 1: srednja škola protiv Hakomija

Post Poremećaji ličnosti

Pitanja i odgovori na bipolarni poremećaj: kako mogu najbolje da upravljam bipolarnom tokom trudnoće?

Post Svakodnevne veze

Bipolarni odnos: kako razumeti, pomoći i voleti svog partnera

Post Više o tebi

10 načina na koji roditelji mogu pomoći u sprečavanju sajber-hapšenja

Post Više o tebi

15 savjeta za uklanjanje distrakcija prilikom pokušaja stvaranja

Post Roditeljstvo

Opozicioni poremećaj: majčin opstanak

Post Više o tebi

Odrasli sa poremećajem hiperaktivnosti deficita: kako prestati da se bijete

Post Više o tebi

6 znakova upozorenja koje pate od poremećaja depersonalizacije

Post Svakodnevne veze

Anksiozni pacijenti: možda ćete biti previše pametni

Post Svakodnevne veze

Vaše zdravlje, mozak i moć zahvalnosti - ključ za sreću, 1 od 1

Post Poremećaji odraslih

Radna sveska za smanjenje stresa zasnovana na svesnosti: ponedeljnički svesni citat