3 savjeta za roditeljstvo za podizanje emotivno inteligentne dece | BA.Superenlightme.com

3 savjeta za roditeljstvo za podizanje emotivno inteligentne dece

3 savjeta za roditeljstvo za podizanje emotivno inteligentne dece

Odgajaju djecu koja su svijetle, uvjeren, i bolje mogućnosti za navigaciju zamršenost života.

Kao roditelji, želimo samo najbolje za našu djecu. Radimo naporno na podizanju jak pojedinaca koji će ići na vodi sretan život i imaju dobre moralnim. Ponekad, međutim, nalazimo se u pitanje naše roditeljstva izbore, prelazeći prstima i nadajući se da ovo radimo cijeli roditeljstva stvar.

load...

3 načina Smart Roditelji Pomoć svoju djecu Turn 'Greške' Into Uspjeh

Naše nade, snove i strahove o roditeljstvu nikada neće prestati, ali kako se ispostavilo, ne moramo da krilo ga i oslanja se na nadu sam više. Emocija Coaching, sada imamo putokaz nauku-based kako da se podigne dobro izbalansirana, viši postizanje, i emocionalno inteligentna djeca.

Istraživanje Dr. John Gottman pokazuje da emocionalna svijest i sposobnost za upravljanje osjećaje će utvrditi koliko je uspješno i sretna naša djeca su kroz život, pa čak i više od svojih IQ. Biti Emotion trener na našu decu ima pozitivne i dugotrajne efekte, pružajući tampon za složenost života koji im omogućava da budu sigurni, inteligentni, i dobro zaobljenim pojedinaca.

Ispod su tri i ne treba raditi za izgradnju emocionalne inteligencije vašeg djeteta.

1. Prepoznati Negativne Emocije kao priliku da se povežete.

Koristite negativne emocije vašeg djeteta kao priliku da se povežu, izliječiti, i rasti. Djeca imaju teško kontrolišu svoje emocije. Ostati suosjećajan, pun ljubavi, i ljubazan.

Komunicirajte empatiju i razumijevanje, tako da vaše dijete može početi da razumiju i složite svoje povišene emocionalno stanje. Pokušajte govoreći: "To zvuči kao da si frustriran! Potpuno ga ", ili," Izgleda da si tako ljut sada. Da li je to zbog toga što Sandy uzeo igračka? Potpuno razumem zašto si se ljutiti. "

Ne kažnjavaju, odbaciti ili grditi vaše dijete jer emotivna.

load...

Negativne emocije su uzrastu i na kraju će splasnuti kao rastu deca. Strane bez obzira na osjećaje kao beznačajan ili šalje poruku da su njihovi osjećaji su loši, vi ste u stvari šalje poruku da su oni loši. Ovaj štetan percepcija može ostati s njima u cijeloj odrasloj dobi.

2. Pomozite svom djetetu Label svoje emocije.

Pomozite svom djetetu staviti riječi i značenje kako se osećate. Jednom kada djeca mogu na odgovarajući način prepoznaju i označite svoje emocije, oni su više skloni da se uređuju sami bez osećaja preopterećeni. Pokušajte da koristite fraze kao što su: "Ne mogu osjetiti da ćete dobiti uznemiren" ili "Zvuči kao da si stvarno boli."

Ne prenose presude ili frustracija.

Ponekad naša djeca mogu učiniti ili reći stvari koje su stvarno neprihvatljivo i da je teško razumjeti emocije koji su Vam neopravdano ili iracionalan. Ali pokušaj stavljanja sebe u cipele vašeg djeteta. Postavljaju pitanja, traže da razumiju, i prenose im da si na njihovoj strani, da ih podržavaju, a ti si tu da drže ruku kroz tih trenutaka, gdje stvari izgledaju ogromna i teško.

Zašto sam prestao Pokušavam da Make My Daughter biti 'Pretty'

3. Postaviti ograničenja i problema-Solve.

Im pomoći da pronađu načine reaguje drugačije u budućnosti. Upišu njihovu pomoć u traženju alternativnih rješenja za njihove borbe. Klinci žude za autonomiju, a ovo je odličan način da ih nauči da su sposobni samo-reguliše su se u svijetu koji se čini nepravedan i posebno uznemirujuće.

Podsjetiti ih da su sve emocije su prihvatljivi, ali svi ponašanja nisu. Evo velika fraza postaviti granice i pomoći u rješavanju problema: "Razumijem da si uznemiren, ali udaranje nije u redu. Kako možete izraziti svoju osjećaje bez udaranja sljedeći put? "

Nemojte potcjenjivati ​​sposobnost vašeg djeteta da uči i raste.

Oni imaju urođenu sposobnost da se razviju u visokom funkcioniranje odrasle osobe koje mogu bez problema riješiti i inteligentno odgovori na dileme života. Kao djeca, međutim, potrebna im je uho za slušanje, ruku za držanje, i roditelja koji ih može osporiti da postignu iznutra i odgovoriti u skladu s tim.

load...

Biti roditelj je izazovan i nikada ne završava posao. Sa samo tri mala koraka, možete podići djecu koja su svijetle, samopouzdane i bolje mogućnosti za navigaciju zamršenost život s lakoćom i povjerenjem.

Ovaj gost članak do aprila Eldemire, LMFT, prvobitno pojavio na YourTango.com: 3 GLAVNE i ne treba raditi za podizanje Emocionalno inteligentne Kids.

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

25 citata koja će vam pomoći da se suočite sa vašim strahovima

Post Svakodnevne veze

Transformacija traume: od riječi do riječi

Post Svakodnevne veze

4 znakovi da se zabavljate sa narcisom

Post Poremećaji u detinjstvu

Kada narcisoid postane opasan

Post Svakodnevne veze

Zašto litijum više ne ide na lek za bipolarni poremećaj?

Post Svakodnevne veze

Munchausen sindrom: smrtonosna duševna bolest koja čini 360000 godišnjih hospitalizacija

Post Roditeljstvo

Brainstorm: snaga i svrha tinejdžerskog mozga

Post Svakodnevne veze

Codependency Attention Deficit Disorder: faze bolesti i oporavak

Post Tvoje tijelo

Završite emocionalno jelo: identifikujete svoja osećanja

Post Poremećaji odraslih

Prevazilaženje nedostatka samokontrole

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: poremećeno detinjstvo: kako vaša biografija postaje vaša biologija

Post Poremećaji ličnosti

U matrici imate: o disocijaciji i osećanjima detachmenta