3 sigurni znakovi emotivne afera | BA.Superenlightme.com

3 sigurni znakovi emotivne afera

3 sigurni znakovi emotivne afera

Ovaj gost članak iz YourTango je napisao Tammy Nelson.

Emocionalna poslovi su vrlo realnih stvari. U stvari, više od polovine svih emocionalne poslova početi nevino su online prijateljstva. Više od 70 posto onih koji su prijateljstva ili flert će završiti kao u realnom vremenu poslove.

Pa kako znaš ako imate emocionalnu vezu?

To obično počinje kao prijateljstvo, tako da može biti zbunjujuće razaznati kada stvari postanu neprikladno ili neprihvatljivo. Ono što je važno je da se utvrdi gdje tvoje prijateljstvo prelazi granicu. To je klizav teren od prijatelja do emotivne afere, a zatim u tajanstven seksualni odnos.

load...

Više od YourTango: Emocionalni Seks: 18 Znakovi si Prelazeći liniju [EXPERT]

Ako ste u braku ili u ozbiljnoj partnerstvo i vjerujem da si mogla hodati da tanka linija, možda želite da dobro pogledam tvoje namere, akcije i osećanja. Možete zaustaviti svoj emotivni afera sada prije nego što bude prekasno.

Mnogi emocionalni poslove počnu na poslu. Imati prijatelja ili "kocka mate" može biti spasilac ako radite prekovremeno u okruženju manje nego savršeno. Sjajan je osećaj da je pronašao nekog posebnog da razgovarate, neko ko te zasmejava i sa kim možete podijeliti svoj dan-to-day frustracije - čak i nade i snove.

Ali, ako smatrate da je ta osoba neko ste također privlači, čak i malo, možda ćete završiti uzimajući stvari predaleko. Evo nekih stvari koje treba obratiti pažnju:

1. Možete dele frustracije o vašem braku ili vezi. 

Ako se govori svoj rad prijatelj sve o svojim problemima kod kuće, vi tražite za nevolje. Ti stvarajući jedinstvenu intimnosti s tom osobom i rezanje od vašeg partnera kod kuće, u suštini stvarajući vezu sa svojim novim prijateljem uz isključenje svog partnera. Nakon što ste ustanovili da možete negativno govoriti o svom partneru sa tom osobom, vi uspostavljanje bliže i emocionalni odnos, kao i otvaranje, na koje ta osoba može kretati kako bi popunila potrebe da vaš partner nije. To je teško pitanje, ali onaj koji vam treba da se zapitate: vi delite nezadovoljene potrebe da podsvjesno vidimo da li će ih ta osoba ispunjava?

load...

Više od YourTango: Kako biste sačuvali brak When You Feel nade [EXPERT]

2. Možete početi testiranje vode. 

Gledate da vidim koliko daleko možete uzeti seksi šale. Naravno, to je zabavno reći prljave viceve povremeno. I da, možda bi bilo u redu da ih pošalje da seksi YouTube video spot - ovisno o kontekstu. Ali mislim o tome zašto to radite. I biti iskren prema sebi: da li ih testiraju procijeniti njihovu reakciju? Možda su ti govori stvari koje želite čuti, i kao takav, vi sada gura kovertu da vidimo dokle će se stvari stvarno ići. Jahanje rub može biti uzbudljivo, ali također može biti opasno i nepoštovanje prema svom partneru.

3. Vi ih kontaktirati izvan "prijateljstvo sati." 

Ako počnu vas zove u večernjim satima, ste prelaze liniju. Ako se šalje poruke preko vikenda, vi više ne radi samo prijatelji. Ako se nađete čeka za one tekstove i one telefonske pozive, zabrinuto provjeru telefona i odmah reaguje, trebalo bi da preusmeri pažnju i izgledati iskreno situaciju. Možda biti emocionalno vezan sa njima u ovom trenutku, nego sa svojim suprugom. Zapitajte se: da li postoji više to prijateljstvo nego želim da priznam da moj partner? Ja sam iskren s njima i sa samim sobom?

Ako ova tri upozorenja znakova - kontaktirali ih van radnog vremena, gurajući prijateljstvo ruba i neprikladno dijeljenje - istinite za vas, možda ćete biti imati emocionalnu vezu. Da biste spriječili emotivnu vezu, ne treba očekivati ​​da se odrekne sve svoje prijatelje i odbijaju da upoznam nove ljude. To nije realno, niti je to zdravo. Izrezivanja prijatelji suprotnog spola ne radi, niti ograničavanje vremena na internetu.

Sprečavanje emocionalna nevjera može biti kao jednostavan kao (a to je zapravo teže nego što zvuči) govori istinu. Kako bi se izbjeglo aferu, vi i vaš partner moraju prihvatiti da je prirodno i normalno da bude emocionalno i fizički privlače drugi ljudi. A ako se nađete fantazira o drugoj osobi, reci na sebi prije nego što ide dalje.

Lakše je sada govoriti o nego što će biti kasnije, nakon što je emocionalna afera se razvila u nešto kompliciranije. Mali savet: govori vaš partner znači biti iskren o svojim osećanjima. To ne znači da pomoću određenih detalja. Budite otvoreni i iskreni o vašim problemima i neka vaš partner zna da želite da bude jasno o svojim osećanjima prije nego što se pretvori u nešto više.

load...

To je normalno da se privlače nekoga sa kim ste razvili emocionalnu vezu. Ali kreće taj odnos u nešto seksualno je sljedeći korak, a to je potencijalno opasno za vaš odnos. Ako ste u vezi i boji da bi mogao varati, razgovarajte sa svojim partnerom danas i biti iskren o svojim osećanjima.

Više veliki sadržaj sa YourTango:

3 najvećih razloga žene Cheat

Žene češće varati od muškaraca - A evo i zašto

# 1 Key To Efektivna Komunikacija

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Promena perspektive na bipolarnom povećanju telesne težine leka

Post Dobro zdravlje

Refraktirate svoju perspektivu na bolest vašeg partnera

Post Roditeljstvo

Živeti sa traumom: suočiti se sa ozbiljnim duševnim bolestima

Post Poremećaji odraslih

Alat, a ne lek

Post Dobro zdravlje

Uticaj partnerske anksioznosti na vašu vezu

Post Slavnost

Šta se dešava sa mozgom izzie Stevens?

Post Poremećaji ličnosti

4 veza crvene zastavice neukusne kćeri propuštaju

Post Svakodnevne veze

Generacija sendviča: preživljavajući emotivni izazovi

Post Tvoje tijelo

Uticaj govora masti na decu i šta roditelji mogu učiniti

Post Tvoje tijelo

Suočavanje sa glasnim unutrašnjim kritičarima

Post Poremećaji odraslih

Kako koristiti upsight za rad sa strahom! intervju sa Danijelom Siegelom

Post Poremećaji u detinjstvu

Robin Williams i emocionalno zanemarivanje u detinjstvu