3 uvida od umjetnika na kreativni proces | BA.Superenlightme.com

3 uvida od umjetnika na kreativni proces

3 uvida od umjetnika na kreativni proces

"Kreativnost je dar, od života za nas", navodi Tom Sturges u svojoj knjizi svaka ideja je dobra ideja: Kako tekstopisaca i drugih radnih Artists Get It Done.

Ona postoji u raznim oblicima i ukusima, ali svi mi to imamo. A kada smo iskoriste našu kreativnost, piše on, onda je to "da smo najviše ljudi."

Sturges radio je kao viši izvršni u muzičkoj industriji za 25 godina. On je radio sa svima od Carole King Lamont Dozier na Dr. Dre.

U svaka ideja je dobra ideja, on daje čitateljima uvid u kreativne procese tih pojedinaca, zajedno s procesima drugih. On je također dijeli svoje savjete za kuckanje u i povećava našu kreativnost. Evo tri savjete Sturges knjige.

load...

1. Kradu od velikana.

U Mougins, Francuska, u tajnu sobu - soba u sklopu sobe - bilo je svod sa brava, kojoj je bila smještena nekoliko originalnih komada iz neke od najvećih umjetnika, uključujući Gaugin, Degas i Rembrandt. Pored ovih radova su njihovi dupliranja.

Ovo čuvanih soba je bila skrivena deo Picassova glavnih studiju, gdje je prikupio velike radove i pokušao da ih ponovo. Kao što piše Sturges, Picasso je pokušao da ponovi vrlo poteza koji ga je inspirisala, da steknu dublje razumijevanje o tome kako svaki umjetnik bio u stanju da slikam svoje moćne radove. To ne čudi onda da je Pikaso je slavno izjavio, "Bad umjetnici kopiraju. Veliki umjetnici kradu. "

Autor Austin Kleon govori o tome u svojoj knjizi Steal kao umetnik: 10 stvari Niko vam pričao kreativnosti. U njemu, on uključuje i TS Eliota citat, što takođe govori da stručni krađa: "Nezreli pjesnici oponašati; zreli pjesnici kradu; loše pesnike deface ono što oni uzimaju, i dobre pjesnike da ga u nešto bolje, ili barem nešto drugačije. Dobra pesnik vari njegove krađe u cijeloj osjećaj koji je jedinstven, potpuno drugačiji od kojih je srušen. "

(Saznajte više o Kleon knjigu ovdje.)

2. Reinvent sebe i svoje procesa.

U intervjuu za Charlie Rose, tekstopisac Paul Simon je objasnio da on vjeruje smo rođeni s dobro talenta, ali kada smo postali uspješni, da dobro presuši. Kao takav, moramo da se ponovo. Prema Sturges, jedan od načina Simon obnavlja svoju dobro je "zaduživanjem zvucima i ritmovima drugih kultura i njihova muzika i uključivanje tih elemenata u svoju glazbu, a posebno njegov pisanje pjesama."

load...

Sturges predlaže smatramo novih izuma, ne samo u pogledu sebe, ali i naš kreativni proces. On uključuje primjere drugih koji su se ponovo izmisliti. Na primjer, slikar Auguste Renoir krenuo slika Kine. Do trenutka kada je bio u svojim 20-im, da bi na kraju spasio dovoljno novca da priušte svoje boje i platna. Odatle je postao impresionista majstor mi danas poznajemo.

Gustave Eiffel je most graditelj. Nakon kreiranja ideja za Eiffelov toranj, ponovo je otkrio sebe kao orijentir kreator. Nakon toga je pomogao dizajnirati kostur za Kip slobode.

Kada smo se fokusirati na prekrajanjem kako stvaramo i ono što smo kreirali smo izazov da ćemo igrati s nove perspektive, tehnika i alata. Ovo izazvalo našu radoznalost, povećava našu energiju i pozdravlja sve vrste uvida.

3. Pronađite ritam u svom radu.

Ovo je još jedna lekcija Sturges gleans iz procesa Paul Simon je. On uključuje odlični primeri kako možemo pronaći ritam u sve vrste kreativnog rada. On piše:

Fotografi mogu pustiti ritam grada nastanjuju fotografiji uzimaju svoje horizonta. Arhitekti može dopustiti puls na padini i izlivanja kanjona ispod nje kako bi se utvrdilo kako će kuća biti izgrađena i kom pravcu će se suočiti. Romanopisci mogao dozvoliti da stabilan bubnjanje kiše na njihovim krovom utiču na obrazac govora u likovima koje su stvorili. Kompozitori može pustiti valova lupa morskoj obali postati elegantan i nepravilan Backbeat od koncert ili simfoniju.

Kada sam razgovarao Sturges za komad prošlog mjeseca na djecu i kreativnost, pitao sam ga šta ga nadahnjuje lično. To je ono što je on rekao:

load...

Prije nekoliko godina jedan moj prijatelj nazvao da kaže da je ugovoreno ALS, inače poznat kao Lou Gehrig bolest. Pitao sam ga šta to znači u praktičnom smislu i objasnio da je imao oko dvije godine života ostavio, prije nego što je počeo pad u štapovi i hodalice i trajno leži u krevetu čekajući kraj će doći. Obećao sam mu da ću živjeti svoj život u čast njemu, i da će, od tog dana, tretiraju moj život kao da sam imao samo dvije godine, kako bi završili sve. Njegov skratio život i njegove patnje je ono što me inspiriše da rade više i brže i bolje rezultate nego ikada prije. Usput, njegovo ime je Eric Lowen i napisao - sa Dan Navarro - hit pjesmu "We Belong" Pat Benatar.

Kreativnost je dio naše ljudskosti. Kada smo kreirali smo zaista radi ono što treba da uradi, ono što je kodiran u našoj DNK.

Postoji veliki citat iz Erma Bombeck, koje sam nedavno snimljen u moj ured zid. To me podsjeća da koriste svoju kreativnost u punoj, za odvod dobro svih njenih kapi:

"Kada sam stati pred Boga na kraju svog života, nadam se da neću imati jedan malo talenta lijeve strane, i moglo bi se reći, 'sam sve što si mi dao."

Šta te inspiriše da stvori? Kako možete pronaći ritam u svom radu?

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Sebičnost u parovima: narcizizam, nedostatak međuljudskih sposobnosti ili nešto drugo?

Post Svakodnevna kreativnost

10 kreativnih uputstava za trenutnu dozu pozitivnosti

Post Svakodnevne veze

7 efikasnih načina za zaustavljanje premišljanja

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: narativna terapija u čudesnoj zemlji

Post Poremećaji u detinjstvu

Podignuta od strane narcisa

Post Tvoje tijelo

Samopouzdanje u nedjelju: fokusiranje na vaše odnose

Post Više o tebi

3 sigurni znakovi emotivne afera

Post Dobro zdravlje

3 savjeta za rješavanje razočaranja i obeshrabrivanja

Post Depresija

Generacije depresije: hej, mama. Konačno sam srećan

Post Više o tebi

Kutija puna tame: odrastao u senci graničnog poremećaja ličnosti

Post Roditeljstvo

Pozitivna psihologija u učionici u osnovnoj školi

Post Poremećaji ličnosti

Dva komada mira od nervozne patnje