4 načina da se izvučete hladne noge (ili bilo koja vrsta anksioznosti) | BA.Superenlightme.com

4 načina da se izvučete hladne noge (ili bilo koja vrsta anksioznosti)

4 načina da se izvučete hladne noge (ili bilo koja vrsta anksioznosti)

Fresh Dnevni bloger Holly Lebowitz Rossi je nedavno napisao koristan post o tome kako se otarasiti hladna stopala ili bilo koji drugi nagađanje što se toga tiče. Piše:

Imam teoriju o tome zašto kreće po sebi podrazumijeva fazu hladno noge. Evo ga kreće je zilion maleni sve odluke zbijeni unutar giganta, odluka života menjaju. I unutar ljudskog mozga, te sve zaveru rezultirati sumnja u sebe i drugi pogađanja.

Pretpostavljam da joj je teorija ispravna. I to je povezano bilo osnovi depresije ili anksioznog poremećaja. U stvari, na svakom "ček se od vrata" kao Eric voli da zovem psihijatrijskih seansi, Dr. Smith će uvijek me pitaju: "Da li ste imali teško donošenja odluka u posljednje vrijeme?" Na koje ću odgovoriti, "Hmmmm. Pa.... Da vidimo...".

load...

To je uvijek bio jasan pokazatelj moje depresije ili anksioznosti razini: kako su teške odluke. Oni su iznurujuća vremena na vrijeme, ne samo za mene, već i za konobara. "Samo odlučuje o prokleto salatu i pusti me da čekam moj drugi 10 stolova, Lady".

"Ali malina-vinaigrette će ići tako dobro s kozjim sirom.... A opet, ja volim bibera...".

Mrzim bilo kakve velike odluke... Nešto što će mi utjecati na duže od 24 sata.

Kao što je izbor veliki.

Ja i dalje razmatra na tome. Je religijskih studija zaista najbolje odgovara za mene? Šta bi moj život biti kao da sam vodila međunarodnog poslovanja poput mene je moj otac želio previše? Da li bih biti jako bogat danas? Sam mogao priuštiti da plati za čaj koji se pije u dolarima umjesto nagrada, koje sam našao u mojoj deci 'sobe?

Veliki whammy-brak-oh my. Poludeo sam, Big Time, tri tjedna prije vjenčanja, a tada skoro da sam otkazala. Moje tijelo je doslovno tresao od anksioznosti, a ja nisam imao pojma gdje je sve strah dolazi.

Srećom, voljeni prijatelj-svećenik koji se oženio Eric i ja-razgovarao sa mnom svaki dan vodi do vjenčanja. Pomogao mi je odvojiti legitimni ratnici (Eric i ja smo bili za nijansu religiozno nekompatibilne) iz prtljaga teškog djetinjstva i beskoristan anksioznost koja voli na površinu tokom ovakve trenutke života mijenja. Snimio sam moje misli na papiru, tako da bih mogao obraditi neke od kaosa u mojim mislima te nedjelje.

Djecu?

Neću ići tamo. Recimo samo da I dalje se pitam da li sam napravio prava stvar za podizanje ove momke.

load...

Mogao sam koristiti Holly četiri tehnike se otarasiti hladne noge, mozak prdne ili tako nešto. U stvari, ja ih smatram da odličan alat za anksioznost, generalno:

1. Napišite twin slova.

Sastavi ljubavno pismo na svoj objekt stopala hladna. Proslavite svih razloga koje ste se zaljubila u njega / nju / ona na prvom mjestu. List sve pozitivne vam padne na pamet, i ništa negativno. Sada napiše poslanicu. Vent sve svoje brige o situaciji, i pokušati napraviti slučaj protiv kreće naprijed. Kladim se da ne može doći do sa jednim pravi posao-breaker, ali dajući svoje brige malo zraka će se osjećati dobro.

2. Get objektivno mišljenje.

U slučaju kuću, pokazuju ga prijatelju koji to još nije vidio. Gledati njihove govor tijela kako ga susresti po prvi put, i pitati za svoje iskreno mišljenje. Osim ako se onesveste s gađenjem, a cisto sumnjam da hoće, možete kreda svoj hladna stopala na emocionalnu blip.

3. Vizualizirajte radosnu budućnost.

Zatvorite oči i diši duboko. Zamislite sebe u kući / odnos / etc i zamislite sebe u potpunosti sadržaj. Vidjeti sebe smeje, osjetiti travu pod nogama, pogledajte obrok delite sa najmilijima, srećnim situacija se nadate sebe. Ponovite ako je potrebno.

4. Uzmite pauzu.

Ići u kino. Ići na trčanje. Hoda od misli-spirala i osvježite svoj duh prije nego što uronite natrag u dubini. Ne dozvolite da svoje brige izgraditi jedan na drugi, dati svaki put panika-sesije da se rasipa i pustite prije nego što se vratimo u van. I ne zaboravi da diše.

I upravo sada, ja ću učiniti korak četiri. Pokušajte da ne mislim o svim odlukama moram napraviti večeras. Hvala Bogu da niko od njih uključuju salatu.

Da biste došli do Holly blog kliknite ovdje.

load...
load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevna kreativnost

Kreativnost i samo-istraživanje: pitanja i odgovori sa meera lee patel i poklon

Post Više o tebi

Cirkadijski poremećaj ritma spavanja: imate li abnormalni šablon spavanja?

Post Svakodnevne veze

5 mitova i 5 istina o zavisnosti

Post Slavnost

Psihoterapija gleda na nominacije oskara 2017. godine

Post Depresija

Treba li da pustim divan dan na plaži propasti moje mentalno zdravlje?

Post Poremećaji u detinjstvu

Robin Williams i emocionalno zanemarivanje u detinjstvu

Post Više o tebi

4 načina da se izvučete hladne noge (ili bilo koja vrsta anksioznosti)

Post Svakodnevne veze

Kako postići svoje ciljeve koristeći vizuelizaciju vremenske linije

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i roditeljska anksioznost

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i velika slika

Post Svakodnevne veze

Oženjene žene i stvari: stvarnost i razlozi

Post Više o tebi

5 super laka načina da se utihne vaš unutrašnji kritičar