4 načina za upravljanje opozicionim prkosnim poremecajima kod dece | BA.Superenlightme.com

4 načina za upravljanje opozicionim prkosnim poremecajima kod dece

4 načina za upravljanje opozicionim prkosnim poremecajima kod dece

Opozicione Defiant Disorder (ODD) je poremećaj djetinjstva koji utiče na bilo gdje od 6 do 10 posto djece. Odlikuje se negativan niz ponašanja kod djeteta usmjerene na odrasle osobe u svom životu, a ponekad može biti pogrešno poremećaji koji imaju neke zajedničke karakteristike, kao što su poremećaji ponašanja, pa čak i pažnju deficit poremećaj.

Dijagnozu Opozicione Defiant Disorder daje stručnjaka za mentalno zdravlje da opiše skup ponašanja djeteta izlaže koji uključuju:

 • Gubi često narav
 • Tvrdi sa odraslima i autoriteta
 • Odbija da se povinuje zahtjevima za odrasle
 • Krivi druge za svoje greške
 • load...
 • Namjerno nervira ljudi
 • Lako se nervira od strane drugih
 • Je ljut / ogorčen i pakosna / osvetoljubiva.

Zvuči kao dijete što možda znate?

Ako dijete pokazuje četiri ili više od ovih ponašanja za šest mjeseci ili duže, on bi verovatno biti dijagnosticiran ODD, osim ako je došlo do alternativno objašnjenje (na primjer, ako je iskusio neku vrstu traume ili ako postoji još jedan poremećaj ili stanje u igri ). Najvažniji faktor za razmatranje je učestalost i intenzitet. Svi klinci pokazuju neke od ovih ponašanja, ali ne u mjeri u kojoj je čudno dijete. ODD se može razviti u bilo kojem trenutku, tokom vremena, a može biti sekundaran u odnosu na drugi dijagnoze. Drugim riječima, to može koegzistirati sa ADHD ili poremećaj raspoloženja.

Sa opozicioni i prkosna djecu, postoje vrlo različiti nivoi nedoličnog ponašanja. Možda imate malo dijete koje se ima narav besa, ili stariji adolescent koji je izlagao ODD ponašanje već godinama i koji se osjeća opravdano u biti verbalno ili fizički nasilan, ili probijanje rupe u kuhinji zid.

Zajednička crta djecu sa opozicionih Defiant Disorder je da oni sami često vide kao žrtve i osjećati opravdano u glumi. I nažalost, oni vide tako mnogo primjera ljudi u našoj kulturi koji se ponašaju - od rock zvijezde sportistima političarima - da se osjećaju još više opravdano u onome što radite.

Roditelji su često zastrašeni ponašanjem svoje ODD djeteta jer je tako teško da se bave; ponekad samo izgleda lakše popustiti nego da se bave pokušavaju da upravljaju i odgovoriti drugačije. Opet, to je važno imati na umu kao roditelj koji možete promijeniti u svakom trenutku. Možda će Vam se osjećaju poraženi zbog svog nivoa stresa, osjećaja krivice ili neuspjeh, i iscrpljenosti. Ali ovdje je istina: možete naučiti da odgovori na takav način da se smanji acting out ponašanje.

load...

Evo možete učiniti kao roditelj četiri stvari za efikasno upravljanje vaše dijete sa opozicioni Defiant Disorder:

 1. Odgovoriti bez ljutnje: Važno je da odgovori na vaše ODD dijete bez ljutnje-pokušati da bude mirna i materije-of-stvari moguće. Samo priznaju ponašanje, navodi se kako ga vidite, objasniti kako će to potrebno promijeniti, a zatim uklonite se od svih argumenata. Ti stvarno treba da biraš bitke i odlučiti što je najvažnije da ti-i, konačno, da vaše dijete.
 2. Biti jasan i konzistentan: Priroda opozicione prkosna ponašanje je da se nose roditelji dole, tako da su na kraju popustiti Morate biti jak, jasan i dosljedan u nastavku putem..
 3. 3. Ne uzimati stvari osobno. Ne uzimajte ponašanje vašeg djeteta osobno. Kada vaš ODD dijete ponaša se, koliko god to može biti, ostati neutralan i objektivan moguće. Morate biti jasna i koncizna i da se ne povuče u borbi za vlast-to stvarno ne radi o tebi, radi se o vašem djetetu i ono što mu je potrebno za učenje. Mi kao roditelji ponekad moraju biti veliki glumci i glumice sa naša deca. Ključ je zadržati bavljenja smiren, dosljedan roditeljstva i nakon prostor.
 4. Nemoj biti vaše dijete prijatelj-biti njegova roditelja: Zapamtite, kao roditelj nije takmičenje ličnost. Postoje trenuci kada će on nije kao ti-on može čak i viče: "Mrzim te", ili zovu prekršaja imena. Ali ako postavljamo granice sa svojim djetetom i pratiti kroz dajući mu posljedice i drži ga na odgovornost, onda na kraju radite najbolja stvar za svoje dijete.

Vjerujte mi, znam iz iskustva da je teško upravljati ODD ponašanje. Potrebno je rad i podršku od partnera, prijatelja i školski sistem; zahtijeva sve važne odrasle osobe u životu djeteta rade zajedno da pomogne promijeniti ponašanje, ali to može biti učinjeno.

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

Da li antidepresiv može sprečiti depresiju nakon traumatske povrede mozga?

Post Depresija

Biti vencent: osećati van goghovu maniju i depresiju

Post Tvoje tijelo

4 načina da zaista volite sebe

Post Poremećaji ličnosti

Savjetovanje o braku: da li se osećate provocirano?

Post Psihologija seksa

Šta je fetiš? Možda ne ono što mislite

Post Poremećaji ličnosti

Dbt: pregled

Post Poremećaji odraslih

Loše loše navike: intervju sa dan goleman i tara bennett-goleman

Post Poremećaji odraslih

Iza sreće: intervju sa ezra bajdo

Post Svakodnevne veze

Pregled knjige: energija ljubavi: nevidljivi ključevi za ispunjenje partnerstva

Post Roditeljstvo

Opsesivni kompulzivni poremećaj: dobivanje pravog lečenja može biti izazov

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: 8 ključeva za završetak nasilničkog vodiča knjige o aktivnostima

Post Slavnost

Šta se dešava sa mozgom izzie Stevens?