4 stepen metode za prevazilaženje anksioznosti | BA.Superenlightme.com

4 stepen metode za prevazilaženje anksioznosti

4 stepen metode za prevazilaženje anksioznosti

Klinički psiholog Tamar Chansky, Ph.D., osnivač i direktor za djecu i odrasle Centar za OKP i anksioznost, je jedan od vodećih stručnjaka nacije na anksioznog poremećaja. Ona je također moj lični trener pokušavajući da ukroti moje preaktivan amigdala, struktura oblika badema u vašem mozgu čiji je dan posao je da viče "Trkom u zaklon!"

Posljednjih nekoliko tjedana, sam hodao po kući s njom knjige čuvaju pod mojim rukama, kao što mi je moja anksioznost imao za pola Nelson vrsta, što ga čini izuzetno teško postići uobičajene stvari mog dana: dobiti djecu raditi stvari bez da izusti previše psovke, pisanje bloga to ima smisla, ne viče na kolege za odlazak prljavo posuđe, i tako dalje.

load...

U "Oslobađanje se od anksioznosti," Dr. Chansky nudi metod četiri koraka za prevazilaženje brige i mijenja priču linije u našem umu iz R-skali horor slike u PG duhovit flick. Oni predstavljaju cheat list za anksioznost.

1. Pauza i preimenujemo.

Postoje glasovi apsolute. Zvuče kao tvoja mama. Kažu da su stvari na ovaj način, jer su. Kraj priče. U prvom koraku, vi postajete loša djevojka koja dovodi u pitanje autoritet - vrsta kao što sam ja u ambulantnu terapiju, koji produženo moja pražnjenja za oko tri tjedna. Ispitujući zašto je nešto tako hitno - ponovnu kalibraciju značaj njegova poruka - ti ga preimenujemo u bilo prioritet želite. Možete ga staviti pečat kao "lažna uzbuna", "pretjerivanja" ili "mama najdraži. "

2. Get specifičan.

U koraku dva, stavite svoje brige u kontekstu... Jer ništa zaista pripada u vakuumu, osim prašine i Bobby igle. Po Chansky: "Ovaj korak je oko sužava svoj fokus sa stvarnim pitanjima koja ste okrenuti i stavljajući ih u najmanju kutiju, a ne velike i glomazne paket koji vam se prvi put predstavljen: 'Evo cijeli moj život - ja da ga popraviti! "

3. Optimizacija.

Na pola puta do tamo! U tri koraka, gledate svoju situaciju iz više vidikovaca - pozivanje na najmudriji sebi, tvoja sestra, tvoj najbolji prijatelj, svoj omiljeni barista - za svoje perspektive. Onda si zamislite da ste na koncert na otvorenom ili Super Bowl ili nekom koja je prepuna ćelave jede hot-dog blokira pogled. Ali ti biram god mjesto želite. Tako da isprobate nekoliko dok ne pronađete onaj u kojem možete vidjeti sve akcije. To je gdje idete u svom umu - na licu mjesta da donese jasnu viziju (ili jasno kao možete imati) vašeg problema i mogućih rješenja.

load...

4. Mobilisati.

Završni korak postaje odlijepio uzimajući u obzir jedna od alternativa koja je napravljena vidljivi u tri koraka. Po Chansky: ". Razumevanjem problemima i rješenjima, možemo stvoriti akciju mobilizacijom" Uvijek sam se preplavljeni kada dođem u ovaj dio. Zapravo osećam preplavljeni na korak dva, ali moj dah ne raste kratko do četiri. Dakle, dopustite mi da kažem ovo: mali rješenje koje smo odlučili da implementiraju može biti blaga i postavljanje naših alarma dva minuta ranije kako bi se omogućilo nekoliko minuta dubokog disanja. Ako je to previše, možemo početi sa 30 sekundi. Moje amigdala ne voli riječi "rješenje" ili "implementirati", pa moram podsjetiti se da je u redu da se ovi koraci (a posebno posljednji) vrlo sporo.

Originally posted na Sanity Break u Everyday Health.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevna kreativnost

Biro za prilagođavanje: ustvari, zaista ljubav osvaja sve

Post Svakodnevne veze

7 efikasnih načina za zaustavljanje premišljanja

Post Poremećaji ličnosti

Prestanite brinuti o tome šta drugi ljudi misle

Post Svakodnevna kreativnost

15 ideja za igranje i tapkanje u vašu kreativnost

Post Psihologija seksa

Suočavanje sa seksualnom izdajom: 6 stvari koje terapeuti treba da znaju

Post Poremećaji ličnosti

Kako pravite moralne odluke?

Post Svakodnevna kreativnost

Kreativnost - podstičući stvari koje treba uraditi kada odložite telefon

Post Više o tebi

Još 4 duhovne savjete za odmor tokom praznika

Post Više o tebi

Još 3 razloga ne možete pobediti sa narcisoidom

Post Više o tebi

Može li bolji romantični odnos dovesti do boljeg roditeljstva?

Post Poremećaji u detinjstvu

Emocionalno zanemarivanje deteta: neprijatelj afirmacije

Post Svakodnevne veze

Zaljubljen u svog terapeuta? Evo šta da radite