4 znakova upozorenja da se zabavljate sa narcisom | BA.Superenlightme.com

4 znakova upozorenja da se zabavljate sa narcisom

4 znakova upozorenja da se zabavljate sa narcisom

Kao dete, verovatno setiti radostan osjećaj primanja odmor koš, mnogo puta (ako se slavi Uskrs) sadrži gigant čokolade zeka, prednji i centar. Veliki i lijepo umotan u svetlucave staniol, to je pokazao vrhunac cijele poklon. Ali velike su šanse da jednom kada malo u si brzo razočarani. U unutrašnjosti je to bila samo šuplja.

To je ono što vezu sa narcis je kao. U početku je Flash i uzbuđenja. Njihovo prisustvo je magnetski i on ili ona čini veći od života. Oni su inteligentni, šarmantni i popularni, a kada su u centru pažnje, neki od reflektora sija na tebe, ostavljajući vam sija sa ponosom, značaj i dostignuća. Ipak, nakon nekog vremena, otkrijete da ispod površine odnosa je šuplja. Uskoro, uzbuđenje i status nose tanke.

load...

To je zato što pravi narcis nedostaje unutarnje kvalitete neophodne za zdravu vezu: empatički perspektiva-uzimanje, moralna savjest, stabilno povjerenje, kao i mogućnost da bude intiman i originalan sa drugog ljudskog bića. Biti u vezi sa narcis (naročito ako ne shvate da su jedno) može ostaviti osjećaj bezvrijedan, emocionalno iscrpljen, i neispunjena.

Kako možete znati da li ste u ovoj vrsti "šuplje čokolade zeko" odnos prije nego što se razbije i opekotine na bol? Da li morati pričekati dok vaš odnos kiseli saznati? Nije nužno. Otkrivanju ranih znakova znači biti u mogućnosti da bi se izbjegli nesporazumi web narcis, a možete li poštedi radite izazov, neuredan rad kopanje sebe kasnije.

Evo nekoliko znakova tražiti u vašeg partnera, koji može biti signal da je osoba koju dating ima narcisoidne tendencije, a negativni efekti takvog ponašanja može imati na vas:

1. On se predstavlja kao "najzanimljiviji čovjek na svijetu." 

A narcis možda u početku intrigira sa svojim prividna samopouzdanje, Swagger, ili drskosti, regaling vam priča o dostignućima, trljanje laktove sa uticajnim ljudima, ili njihove bezbrojne talente i darove. On ili ona može izgledati zabave i magnetski, uvijek u centru pažnje i život stranke, ali to može da bude i fasada - trik da zadovolji patološke potrebe narcis za pohvale i ohrabrenja. Možete doći saznati da su priče su preuveličane (ili ukupno false), njihovo samopouzdanje je umjetni i krhka, a svoje potrebe za pažnjom može adut dobro rasuđivanje ili potrebe drugih.

load...

2. You Feel razgovarao do. 

Jer narcise duboko nedostaje samopouzdanja, skoro sve ostalo u njihovim životima je orkestriran da sakriju svoje slabosti i dati im privremeni osjećaj moći i uspjeha. To može biti u obliku suptilnih uvreda koje uzrokuju da se pitanje svoj vrijedan, kao što je odbacuje podsmeh kada napravite jedno zapažanje, a snishodljivo "to je lijepo" kada dijele dostignuće ste ponosni, ili ponižavajuće komentare o vašem ponašanju ili izgled.

Kada pogledate na partnera koji je narcis, može osjećati kao da gledate u Funhouse ogledalo i da se vratimo na iskrivljen pogled na sebe. Vaš mane Izgleda da se istaknuti i svoje snage smanjena - pažljiv ruse izgrađen kako bi se osigurala narcis drži se u više laskavo svjetlo.

3. Ona se ponaša kao žrtvu. 

Narcizma također odlikuje ekstremna egocentričnosti. Sve što je izvan iskustvo narcis ili koji je u suprotnosti svog uvjerenja je pogrešno, glupo, ili lud. Iz tog razloga, u sukobu sa narcis je gotovo sigurno da će završiti svu krivicu su usmjerene na vas. To je, u kombinaciji sa efektom Funhouse ogledalo, može napraviti čak i manja argumente emotivno iscrpljujuće.

Ništa što kažete može uvjeriti narcis da vi ne čini namjerno i iracionalne napade na njega ili nju. U očima narcis je, ti si nekako odgovorna za njihovu tugu, ljutnju, ili čak i nemoralno ponašanje.

4. Vaš odnos smatra jednostrano i plitko. 

Kada je vreme da se krene od casual do počinio, ovo je mjesto gdje je "šuplje čokolade zeko" efekat narcizma stvarno pokazuje kroz. Odnos sa narcis verovatno nikada neće dostići većim dubinama dijeljenja, emocija i intimnosti.

load...

A narcis je vjerojatno provesti vrijeme sa sobom kada to odgovara njegovom ili njenom emocionalno, fizičko ili seksualne potrebe, i odbaciti ili zanemariti vaše potrebe, želje i preferencije. Vaš put zajedno će vjerovatno biti u znaku nedostatka istinskog interesa za bilo šta drugo osim him- ili sebe. Na primjer, možete dobiti noćne pozive kada on ili ona je uznemiren, uzbuđen, ili želi nešto, ali slične pozive od vas možda i ne može odgovoriti. Pokušaji da podijelite svoje dublje misli, vjerovanja ili osjećanja se može dati deklarativno, ignorišu, ili odbija.

Ako se čini da opiše svoj trenutni odnos, bez panike. U stvari, iskoristiti priliku da razmisle i procijeniti svoj dvojac. Ove crvene zastave mogu pomoći rasvijetliti disfunkcije skreces i vodi vas dalje od daljeg bola. Ako želite da stvari posao, postoje načini da se nose sa zabavljanje ili žive sa narcis, uključujući i razvijanje vještina sukoba rezolucije i jačanje vlastite samopouzdanje i samopoštovanje da te zaštitu od narcisoidni napada.

Na kraju krajeva, znanje je moć. Svjesni znakova narcizma (i neke od problema koji mogu nastati iz dating narcis) omogućava vam da budete spremni i da donose odluke o odnosu.

load...

Povezane vijesti


Post Slavnost

Čitanje vikenda: joseph burgo, objašnjava naše odbrambene mehanizme

Post Dobro zdravlje

Ispovesti negovatelja

Post Svakodnevne veze

Neuronauka istinske ljubavi - i šta kažu ljubavni citati!

Post Psihologija seksa

Šta je fetiš? Možda ne ono što mislite

Post Depresija

Donesite mi čekić za sankanje: depresija kao bes se okrenula unutra

Post Poremećaji ličnosti

Da li mislite da ste magnet za narcise? 4 stvari koje treba razmotriti

Post Poremećaji ličnosti

Neučtveno u detinjstvu: 10 zajedničkih efekata na vaše odrasle osobe

Post Poremećaji odraslih

Da li je placebo efekat razlog za laž?

Post Više o tebi

Pregled nacrta dsm-5

Post Tvoje tijelo

Praktiramo samo-saosećanje kad ne možete

Post Roditeljstvo

Ono što trebate znati o zloupotrebi inhalatora i poremećajima u defenziji pažnje

Post Više o tebi

10 mitova o sreći