5 jednostavnih reči koje mogu uništiti vašu vezu | BA.Superenlightme.com

5 jednostavnih reči koje mogu uništiti vašu vezu

5 jednostavnih reči koje mogu uništiti vašu vezu

Ovaj članak iz YourTango je napisao Julie Orlov.

Riječi su moćne. Oni vam mogu smanjiti, izliječiti vas, nadahnuti vas, i vi zaustaviti od određene radnje. Učenje jezika jake, zdrava veza ili brak treba vremena i marljivost, ali rekavši neke riječi redovno može uzrokovati nepopravljivu štetu.

Evo pet činjenica da su predodređeni da dođe do oštećenja vaše veze ili braka.

load...

1. "Nikada."

"Nikad" podrazumijeva osjećaj beznađa i konačnosti. Kada koristite "nikad", vi govorite supružnika da oni nisu dobri, nikada neće biti dobri i da nema nade za promjene. To je sve ili ništa fraza koja se ne daje na slušanje, kompromisa i stvaranje dobre volje.

Više od YourTango: Help! My Last Breakup Scarred meni za život

2. "Uvijek." 

"Uvijek" podrazumijeva osjećaj rigidnosti i pravednosti. Kada koristite "uvijek", vi govorite supružnika da su u pravu, u pravu si, kao i da ne postoji ništa što se može učiniti o tome. To je ujedno i sve-ili-ništa fraza, a to se ne daje na razumijevanje, učenje, ili ozdravljenje.

3. "Ali".

"Ali" podrazumijeva osjećaj manipulacije i nedostatak integriteta. Kada koristite "ali", negira ti sve je ranije rekao. To poništava svoju poruku i pretvara pozitivnu izjavu u negativan. To je zajedno da se ne daje izgradnji povjerenja, kredibilitet i intimnosti. Slične riječi izbjeći uključuju "međutim" i "iako".

4. "* #%

Koristite svoju maštu i popuniti praznine i šta ti preostaje je vulgaran, opscenosti-začinjena napad. Bilo koji način gledate na to, napada vaš supružnik po prozivanja će uzrokovati nepopravljivu štetu. Redovno rade to će sigurno uništiti dušu vašeg supružnika i ubiti brak. Konačni prezir nema mjesta u braku.

Više od YourTango: Getting Over propale veze? Evo kako da se krene dalje

5. "Razvod" ili "Raspad".

Prijeti da se razvede ili break-up, što ukazuje na razvod kao opciju, ili optužujući vaš supružnik uništavanja braka će dovesti do upravo to. Razvod je vrlo ozbiljna odluka, i koristi ga kao oružje ili metoda kontrole stvara nervozu i očaj. To nije pogodno za učinkovitu komunikaciju, rješavanje sukoba, rješavanje problema, ili intimnosti.

load...

Uzmite vremena da razmišlja o utjecaju vaše reči prije nego što razgovarate sa svojim suprugom. Uzmite u obzir ono što želite stvoriti s komunikacijom. Stvoriti snažan i pun ljubavi namjera, a ne onaj koji je trebalo da boli, kontrole, strah ili odgurne osobi koju voliš.

Pronađite riječi koje su pogodne za stvaranje intimnosti. To može uključivati ​​fraze poput, "primetio sam da kad sam [prazno], možete reagirati prema [prazno]. Kada to učinite [prazno], osjećam [prazno]. To bi mnogo značilo za mene, ako bi [prazno], jer kad ti, osjećam [prazno]. " I: ". Ja želim naš brak da se osjećaju dobro oboje Kako možemo pristupiti stvari na način koji nas čini oboje osjećati čuo, cijenjen, prihvaćen i voljen"

Učenje nove načine komunikacije i odnose jedni prema drugima nije lako. Parovi se zarobljeni u određene načine odnose koje su rano uspostavljen u vezi.

Više veliki sadržaj sa YourTango:

# 1 Ključ efikasnog Komunikacija

11 Prednosti Predbračni Savjetovanje - Zašto Čak Happy Parovi Need It

Jesi ti to verbalno zlostavljan? 5 Ways to Tell

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Gde je nestala moja anksioznost? Ne mogu ga naći nikuda!

Post Slavnost

Kimberly Williams-paisley pronalazi lekcije u majčinoj demenci

Post Poremećaji odraslih

Lekcija u neželjenim efektima pomoću buprenorfina

Post Depresija

Antidepresivi i mugeri droge

Post Poremećaji u detinjstvu

Da li imate emocionalni integritet?

Post Svakodnevne veze

Otrov mozga: 7 opasnih metala u vašoj hrani (imena, simptomi, istraživanja)

Post Svakodnevne veze

Narcizam: identifikovanje ključnih osobina, simptoma i faktora rizika

Post Više o tebi

10 načina da pobede rat protiv stresa na radnom mestu

Post Više o tebi

Osvajanje anksioznosti performansi: pravi primer za sve fobije

Post Poremećaji odraslih

Thich nhat hanh je u bolnici, ali nas nikad neće ostaviti

Post Dobro zdravlje

Uzimajući u obzir razvod vašeg duševno bolesnog partnera? Savjeti od stručnjaka

Post Psihologija seksa

Kennebunk: grad je izdao