5 neophodne prakse roditeljstva | BA.Superenlightme.com

5 neophodne prakse roditeljstva

5 neophodne prakse roditeljstva

Biti roditelj je sve samo ne jednostavan ili jednostavno. Svaki dan je u suštini u novu avanturu. Prekrasna, navijanje, naopako avanturu. Ono što može biti od velike pomoći duž vožnja je vaš pristup.

Ponekad, pretpostavljamo da roditeljstvo o nastojanju za savršenstvom. Ili mislimo da treba biti upoznat sa neke značajne tajnu. Ili pretpostavimo da roditeljstvo zahtijeva prirodni talent ili prirodni instinkt da nemamo.

Ali stvarno, roditeljstvo je vještina. Radi se o učenju i vježbanje.

load...

U svojoj odličnoj knjizi, Šta Veliki roditelji: 75 Simple strategije za podizanje decu koja Thrive, psiholog Erica Reischer, dr, akcija uspješnom odgoju prakse, koji su na osnovu istraživanja i kliničkog iskustva. Uz svaku strategiju, ona govori o principu roditeljstva i akcije konkretne ideje o tome kako čitaoci zapravo da ih implementirati u stvarnom životu.

Ispod su pet važne strategije od nje tiče, od neprocjenjive vrijednosti knjige.

Prvo promijeniti vaše ponašanje

Prema Reischer, "ti si instrument promjene u vašu vezu sa djecom (ili bilo koga drugog)." Dakle, ako želite da vaša djeca promijeniti, prvo promijeniti sebe. Razmišljati o precizno ponašanje koje želite da vaše dijete promijeniti. Sada razmislite o svom ulogu. Zapitajte se: "Kako ja doprinosi ovoj situaciji / ponašanja / odgovor?"

Na primjer, recimo da želite da vaše dijete da se zaustavi kršenje pravila. Zapitajte se: "Da li sam ja dosljedan u postavljanju i održavanju granice" Ako želite da vaša deca da se zaustavi vas prekidam, zapitajte se: "Da li zaustaviti ono što ja radim da se fokusiraju na svoje pitanje kada su prekinuti" (Jer ako učiniti, onda ste u suštini nagraditi svoje prekidam. To je jasno rade za njih, što je razlog zašto su oni stalno rade.)

Jednom kad odredite svoju ulogu u problematičnog ponašanja, Reischer piše, fokusirajte se na mijenja kako se u interakciji sa svojom decom po ovom pitanju.

Suosjećaju sa svojom decom

"Empatija može biti najmoćniji alat koji svi roditelji imaju, a to je uvijek na raspolaganju", piše Reischer. Saoseća sa svojom decom znači da si stvarno slušaju njih i njihove osjećaje. Dajete vaše dijete dar se čuju, vide i shvatio. Ti i stvaranje sigurnog okruženja za djecu da izraze svoje emocije. I empatija je odličan za širenje borbe za vlast.

load...

Saoseća ne znači da trebate promijeniti ili popraviti situaciju. Na primjer, možete suosjećati sa svojom decom o tome frustriran zbog obavljanja svojih poslova ali to ne znači da ćeš očistiti svoje sobe za njih. Saoseća uključuje priznaje nečije osjećaje i da ih validaciju.

Reischer daje ovaj primer šta da kažem kada je vaše dijete uznemiren o tome da je (ili njegov) poslove završiti prije odlaska u kuću prijatelja: "Znam da si uznemirena zbog čekanja da idu u Tim kuće. Vidim zašto bi osjećati frustrirano (priznaju osjećaje). Ne sviđa mi se ni kad moram čekati u nešto što se radujem (potvrditi osjećaje). "

Preuzmu odgovornost za svoje greške

Evo neizbježna činjenica: Kao roditelj, vi ćete napraviti greške. Vjerovatno mnogi od njih. Jer, na kraju krajeva, ti si ljudsko biće, i ljudi čine greške. To je način na koji uče i rastu. Prema Reischer, ključ je da preuzme odgovornost za svoj grešaka, i izvini se. Kada to učinite, ne samo pokazati svoju djecu poštovanje, također model integriteta. Možete ih naučiti kako da se krećete sami stvaraju greška.

Reischer akcija ovaj primjer: Ti vikala na svoju djecu. Nakon što se smiri, kažete: "Žao mi je što sam vikala na tebe ranije danas. Imao sam izazovan dan na poslu a ja sam bio nizak na strpljenje. Ipak, viče na vas nije bilo u redu i žao mi je. "

Pomoć vaša djeca sa probe

Praksa je od suštinske važnosti za učenje. Zbog čega Reischer predlaže izvođenje probe za obavljanje novih ponašanja i smanjiti izljeve bijesa ili drugih problematičnih ponašanja. Na primjer, ako vaše dijete baca stvari kad se uznemiri, odaberite vremena za probu kad je miran. Onda ga zamolim da se pretvaraju da su ludi i drži ruke na sebe. Budite sigurni da hvaliti vaše dijete zbog pokušaja-a da učine isto ako vidite njega vježbanje kad je iskreno uznemiren (čak i ako on to samo to djelomično).

load...

Takođe možete simulirati drugim situacijama, kao što je kada ti dijete stavi odjecu i prakse stavljajući dalje svoje stvari nakon što stigne kući.

Odgovara vašem akcije sa svojim vrijednostima

Vjerovatno ste čuli mnogo puta: Vaša djeca uče gledajući ono što radite. I, naravno, dobiti. Ali ponekad, možda ne shvataju poruka smo stvarno šalju na suptilan, ali ključna načina.

Na primjer, jedan od klijenata Reischer je bio zabrinut za njen sin se ponaša kao gubitnik svaki put je njegov tim izgubio fudbalsku utakmicu. Ovo je iznenadilo je jer su ona i njen suprug nikad se uzrujao kada je tim izgubio, i oni su naglasili da je pobjeda nije važna. Kada se govori o stavu njene porodice prema sportovima Reischer, ona je navela da je njen suprug je veliki Yankees ventilatora. Svaki put kada je njegov tim gubi, on postaje veoma uznemiren, a ponekad čak i viče na TV-u. Oh.

Reischer predlaže donošenje listu od pet do deset najvažnijih vrijednosti koje želite naučiti svoju djecu. To bi moglo uključivati ​​suosjećanje, poštenje i odgovornost. Sljedeći za svaku vrijednost, uzmite u obzir ono što ste rekli i kako model tih vrijednosti. Onda obratite pozornost na načine na koje se vaše ponašanje ne odgovara vašem željenu poruku. Na primjer, da li govorimo o važnosti čitanja, ali onda gledati TV za većinu noći?

Roditeljstvo dolazi s mnogim izazovima. Srećom, postoje strategije možemo usvojiti da biste se kretali ovim nezgodnim situacijama. I, na kraju, kao što je Laura Vanderkam piše u ovom velikom komadu, "Istina je da je roditeljstvo, kao i svaki drugi poduhvat, uglavnom je ono što od njega."

Šta ćete učiniti o tome?

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Šta je hipervigilancija i kako to može izazvati anksioznost?

Post Više o tebi

Još 5 načina pisaca pišu usred digitalnih distrakcija

Post Više o tebi

9 savjeta za stvaranje rutine za odrasle sa poremećajem hiperaktivnosti deficita pažnje

Post Više o tebi

8 savjeta za pisanje ljubavnog pismo vašoj supružnici

Post Svakodnevne veze

Kako popraviti sve svoje odnose

Post Svakodnevne veze

Anksiozni pacijenti: možda ćete biti previše pametni

Post Poremećaji u detinjstvu

Podignuta od strane narcisa

Post Poremećaji ličnosti

Da li je umirila majka i ubila plavuše bombardera?

Post Tvoje tijelo

10 načina da budete ljubavni prema sebi ovog vikenda

Post Poremećaji ličnosti

7 tehnika za suočavanje sa pasivnim agresivnim ljudima

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: prevazilaženje pasivne agresije, revidirano izdanje

Post Roditeljstvo

4 nedostataka u povezivanju nauke sa psihoterapijom