5 pažljivih tretmana za ruminaciju | BA.Superenlightme.com

5 pažljivih tretmana za ruminaciju

5 pažljivih tretmana za ruminaciju

rumination je mentalna navika koja dovodi do fiksacija na nedostatke i probleme, čime se produžava negativan raspoloženje.

Uz nastavak pažnju na naše probleme, postali smo opsjednuti naš bol i da se povuku iz života. Mi prestane da jede (ili jedu više), za seksom nestaje, san je prekinut, umorni smo cijelo vrijeme, život je dosadan, a mi sve manje i manje.

Rumination počinje kao prigušeno svjetlo da prestanemo stavljanje energije u, što joj je omogućilo da se sve tamnije dok više ne možemo vidjeti.

load...

Počinje sa stresor - recimo razvod, supruga vara, ili čak i kao jedan duže od jedne bih.

Žaljenje pojavi sa "Trebalo je da su bolji supružnik", "Trebao si uzeti bolju brigu o sebi"; ". Radite sve u redu" Počneš vjerujući žaljenje, i početi preživara, što ga lično sa: "Ja treba imaju, a tu je i nešto nije u redu sa mnom. "Onda Anksioznost dolazi od brige i strah i dodao:" Kako ću to učiniti na svoju? Kako će to utjecati na djecu? "

Uz sve to mentalno ludilo, da stanemo "priključivanje" na izvore svetlosti moramo ostati živ. Mentalno ludilo dominira našu pažnju, a ne možemo se fokusirati na nešto drugo. Mi smo fizički odvode internim zaraćenih, a rat nas drži cijelu noć.

Rumination osvaja i depresivan bilo kakav pozitivan aspekt našeg života. Beznađe je ovdje. Ne možemo više vidjeti. To je pretamna. Mi smo u depresiji.

Evo 5 umu načinima borbe rumination.

  1. Prihvatanje. Šta ako niste sigurni da je stresor kao napalm bomba, ali kao neočekivani Curveball? - "gdje je to došlo?" Umjesto "Ja ću umrijeti!" Šta ako ste došli prihvatiti da život nije uvijek predvidljiv? A šta ako je život zapravo radiš uslugu? Poremećaja i uništavanje također dolaze sa mogućnošću.
  2. Istinu. Kako bi vam život promijeniti ako ste prestali kriviti druge i zastao da smatram da bi moglo biti istina? Šta ako bi bila bolja supruga? Šta ako si mogao da je bolje da se brine o sebi? A šta ako radite stvari koje ne služe vašem najboljem interesu?
  3. load...
  4. Radoznalosti. Šta ako je odlučio da se zanima za prekid? Što ako ste naučili iz svojih grešaka, ili naučili nešto novo? Šta ako ste počeli stavljanje energije u nove stvari kao što je učenje da bude pun ljubavi supružnika za svoj sljedeći vezi? Šta ako ste počeli vježbanje i počela sigurna u sebe? Šta ako imaš preko svoje strahove i počeli da se zabavljaju?
  5. Zahvalnost. Što ako ste uzeli pažnju od nelagode promjene, i dao neke pažnju na ono što je bilo dobro i pozitivno u tvom životu? Kao Jon Kabat-Zinn piše u programu za smanjenje stresa, "Ako se diše, tu je još s vama nego što je pogrešno."
  6. Unutrašnje discipline. Šta ako u jednoj godini, pogledate unazad i shvatiti da Curveball je bio poklon? Šta ako se bol i razaranja skrenuo da bude osoba ste oduvijek željeli da bude? Što ako ste imali više unutrašnje discipline da obrađuju prihvatanja, istina, radoznalost, i zahvalnost, a vi sada rukovanja curveballs život sa malo više milosti?

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Pomocno samoubistvo i mentalne bolesti: otkrivanje teme

Post Više o tebi

5 knjiga garantuje otključavanje vašeg kreativnog genija

Post Svakodnevne veze

Svesnost za seksualni duh: 5 vežbi

Post Poremećaji ličnosti

7 pokazuje da je tihi tip ipak narcisista

Post Tvoje tijelo

Uticaj govora masti na decu i šta roditelji mogu učiniti

Post Poremećaji ličnosti

Perfekcionizam, anksioznost i bipolarni poremećaj

Post Više o tebi

Nakon akcije ftc, elimidrol iznenada dopunjuje poboljšanje raspoloženja

Post Svakodnevne veze

3 tajne da nadmudriraju narcisoara (ne pokušavajući)

Post Više o tebi

3 načina za čišćenje unutrašnjeg nereda

Post Svakodnevne veze

Prostor između onoga što je i šta je sledeće: liminalni prostor

Post Poremećaji odraslih

Nenadna beba od buprenorfina?

Post Poremećaji ličnosti

Razumevanje psihoze, halucinacije i zablude