5 savjeta o tome kako napraviti pravi izbor | BA.Superenlightme.com

5 savjeta o tome kako napraviti pravi izbor

5 savjeta o tome kako napraviti pravi izbor

"Ništa nije tako iscrpljujuće kao neodlučnosti, i ništa nije tako uzaludno." - Bertrand Russell

mjesta na raskrsnici i odlučivanje o tome koji način da ide je metafora za život. Bez obzira ko si ti, da ćeš se suočiti sa situacijama u kojima vam je potrebno da napravite izbor svaki dan. Čak je odlučio da ništa je izbor, iako ne i najproduktivniji jedan.

Ipak, to može biti izuzetno teško znati šta je pravi izbor. Evo nekoliko savjeta koji mogu pomoći:

Ovaj izbor nije život za izmjenu.

Najvjerojatnije, izbor sada da se neće drastično promijeniti svoj život. Takođe se općenito ne biti dugoročne trajanja. Dakle, možete unijeti odluku povjerenje koje možete revidirati svoje postupke kasnije, uzeti drugačiji pravac akcije, uče iz svojih grešaka, i nastavi. To je često u suprotnosti s onim što osećate emocionalno, s obzirom da je ideja promjena je zastrašujuća i ulazeći u nepoznato ne mrežice sa onim što se osjećate su vaše prednosti. Biti u stanju da objektivno gledati na taj izbor i identificirati ga kao nedorečeni će pomoći.

load...

Vagati i uravnotežiti svoje mogućnosti, ali da čin.

Možete odložiti donošenje odluke za dugo vremena, ali šta to stvarno želite? To je samo štand taktika koja kupuje vrlo malo i mogu koštati puno. Mudriji pristup je da se pažljivo razmotriti svoje opcije i izdvojiti onaj koji ima najviše pozitivnih ide za to. Zatim se ponašaju. To je mnogo bolje nego sjedi u igru ​​ne radi ništa. Izbjegavajte pokušavaju da drugi pogoditi sebe kada ste pažljivo pregledao opcije imate i odabrao da postupi po. Nagadanja nikad daje optimalne rezultate, ali učenje iz vašeg iskustva ima.

Tražiti savjete iz pouzdanih drugih, ali prilagodite svoje postupke u skladu sa vašim okolnostima.

To je u redu, čak i preporučljivo, da pita druge šta misle. To se posebno odnosi na veći izazov ili važne odluke trebate napraviti. Nakon što čujete šta mreže voljenih, članovi porodice, dobri prijatelji ili drugih pouzdanih pojedinci imaju reći, prosejati sve kroz prizmu uma da osmisle plan koji će raditi za vašu situaciju. Ovaj dio je kritična. Nema svrhe usvajanje prijedlog koji će raditi samo za uski segment stanovništva ili nema nikakve veze sa problemom ili pitanje koje ste suočavaju. Što više kao tvoj situacija, to bolje. Ovo ne znači, naravno, da su neke dobre prijedloge može doći od onih koji su jednostavno nudi opcije. Brainstorming, u stvari, može dati odlične rezultate.

load...

Ako to ne radi, radi nešto drugo.

Niko neće da bude uspješan u donošenju pravi izbor svaki put. To nije način života radi. Ali odustaje kada naiđete razočaranje ili neuspjeh nije način da biste dobili najviše od života. Radim nešto drugo, međutim, je. Ako naiđete prvi put van, to ne znači da si strašno u pravljenju izbora. To znači da je tu lekciju trebate naučiti. Uzeti zaliha lekcije i smisliti novi pristup. Želiš i treba da sakupi uspješan rekord staze. Ovo će se desiti što više donositi odluke s punim unos logička analiza i izvršiti radnje koje ste određena su neophodni.  

Pronađite najbolje vrijeme da razmislite o svojim izborima.

Ako pokušate da donese odluku kada ste pod stresom, umorni, gladni, ljuti ili depresivni, izbor napravite ne može biti dobro obaviješteni. Umjesto toga, izaberite put kada ste odmorni, puni energije i prijemčivi za uzimanje akcije. To može biti rano ujutro, a sredinom popodnevni odmor, ili nakon što se opustite na kraju dana. Bez obzira na vrijeme radi najbolje za vaš proces donošenja odluka, kada se osjećate možete objektivno analizirati različitih izbora i dolaze na razumnu, izvodljiv odluku, koriste to vrijeme u svoju korist. Izbori napravite će se odraziti ovaj proaktivan pristup.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevna kreativnost

15 kreativnih načina da provedete nedjelju

Post Više o tebi

Izgradnja asertivnosti u 4 koraka

Post Psihologija seksa

Kompulzivna masturbacija: tajni seksualni poremećaj

Post Više o tebi

5 sneaky znaka depresije možete izgledati previše

Post Psihologija seksa

Policija? Koji terapeuti trebaju znati o razvijanju jezika datira i parenja

Post Slavnost

Amanda berry i gina dejesus objavljuju memoare o emocionalnom preživljavanju

Post Svakodnevna kreativnost

Biro za prilagođavanje: ustvari, zaista ljubav osvaja sve

Post Više o tebi

7 koraka da oslobodite dijete od anksioznosti

Post Dobro zdravlje

Da li je vaš partner depresivan ili nezadovoljan?

Post Više o tebi

Još 5 načina pisaca pišu usred digitalnih distrakcija

Post Svakodnevne veze

Veza Obsesivno-kompulsivni poremećaj

Post Slavnost

Josh duggar se vraća kući nakon 6 mjeseci u rehabilitaciji