5 super laka načina da se utihne vaš unutrašnji kritičar | BA.Superenlightme.com

5 super laka načina da se utihne vaš unutrašnji kritičar

5 super laka načina da se utihne vaš unutrašnji kritičar

To je vrijeme da se prestane biti svoj najgori neprijatelj.

Svoj unutarnji kritičar? Svako ima jedan, ali odakle dolazi?

Sramota Utakmica počinje u djetinjstvu, kada nam drugi reći šta je to "nije u redu" s nama.

Kako Be Happy sa sobom: 5 Must-Read Savjeti

Kao dijete prospete mlijeko na podu (normalno za koordinaciju učenje djece i male kontrolu mišića). Mama je imao loš dan i viče: ". Idiote Ti si kreten" Ona bi se čak reći, "Sram vas bilo!"

load...

Ono što čujete u njenim riječima je jasna poruka - nešto "nije u redu" sa vama i vi treba da se stidi osobi koju su.

Najgore je, uskoro, ti uzmi preko sramoćenja sebe, neprestano ponavljajući uvrede - daje neumorna udaraca na svoju samopoštovanje.

Mentalno, kažete sebi: "Ja sam glupa smotana", odzvanja mamin put-padove. Ali sada, to je u prvom licu.

Ja sam…

Ste identifikovali sa ovom uvreda, a to je kako se vaše unutarnje kritičar rođen i programirani. A obrazac negativnih self-talk doslovno sam instalira u mozgu, kao što je polaganje staza u studiju za snimanje. Omalavažavanje ugraditi u neurona puteve vašeg mozga i reproducirati iznova i iznova i iznova.

Kao rezultat toga, svoj "unutrašnji siledžija" sada se bavi samo omalavažavanje, karakter atentata, sebe krivi i sramote. A sada si svoj najgori mučitelj, majstor negativnih samo-razgovor.

Utjecaj unutarnjeg kritičara je dalekosežne - postrojenje za samopouzdanje, kreativnost blokiranje, i nas zamki u izolaciju odnose i karijere.

Unutrašnje kritičar nas drže u nasilnim odnosima (slaže sa užasnim imenima i zlostavljaju vaš partner baca svoj put). To nas sprečava sljedeće želje našeg pravog srca. Out-of-control "unutrašnji siledžija" vuče nas dole u depresiju, niske energije, stalno anksioznost i (u ekstremnim slučajevima) ovisnosti, zajedno sa drugim samodestruktivnih ponašanja.

load...

Hodamo kroz naše dana sa ovim toksičnih unutrašnjim-poruka emitovanje u pozadini 24-7, izjeda naše samopouzdanje kao termiti grizao na udaljenosti od kuće. A kada unutrašnja buka postane previše glasno, često okrenuti da sramote, kritički glas prema vani... Koristi ga da napadne i čip na udaljenosti od drugih.

Ako se ne identifikuje i onesposobe unutrašnji kritičar, ostajemo žrtvu.

Dakle, kako se deaktivirati da unutrašnji kreten koji te grdi ceo dan?

Dobre vijesti, postoji nada. Možete naučiti da dis-identificirati od onih negativnih misli u tvojoj glavi i izađu iz tamna senka sramota je.

Evo jednostavan, ali moćan proces pisanja za zatvaranje da je "sramota igre" dole. By zapisivao ono što svoj unutarnji kritičar kaže, izlažete za ono što je: a nasilnik koji ima samo negativne stvari o tebi, svoje snove, ciljeve i sposobnosti.

Nema ništa konstruktivno o tome negativan, zanovetanjem glas, tako da ne dozvoli da te budalo! To vam može reći da nazivanje pogrdnim imenima i destruktivne kritike su za tvoje dobro. To je laž. Ovo je samo funkcija mozga pokušava da vas držati "sigurno" tako što ste privezan za ono što je poznato (čak i ako je poznato stvar je beda).

Isprobavanju novih stvari, raste, istezanje sebe dovesti vas u nepoznatom, što vaš mozak prevodi kao "nesigurno" i tako se opire. Svoj unutarnji kritičar možda će vam reći da je ti samo štiti od gore povrede ili veće razočaranje. To, naravno, ne krivi za prošlost i sramoti unaprijed za stvari koje nisu još ni učinjeno.

Ali ne slušaju. Nazovimo svoj unutarnji kritičar BS van i tišina je za neko vrijeme.

Kada počnete maltretiranja sebe sa svojim mislima, evo 5 jednostavnih načina da odgovori natrag:

load...
  1. Izlazi neki papir, olovku ili skup markeri u boji. Ako vodite dnevnik, koristite je za ovaj proces.
  2. Uz vašu dominantnu ruku, zapišite, u drugom licu, sve kritične stvari koje ti kažeš sebi. To su put padove i presuda napravite o vama, vaše tijelo, ili bilo koji aspekt sebe (tj tako si glup, ti si tako debela, nikad nigdje ići u životu).
  3. Dalje, pročitajte put padove nazad u sebe. Prepustite se osjećaju reakcije u stomaku koja dolazi kada svoj unutarnji siledžija stavlja vas dole.
  4. Stavite olovku u ne-dominantnom rukom (onaj koji vam ne normalno pisanje) i odgovoriti na vaše unutrašnje kritičar leđa. Reci ga nedvosmisleno. Ne odnose se sa pravopisa, gramatike ili rukopis. Pusti riječi lete na stranici. To može osjećati neugodno i sporo (čak i glupo), ali drži se - nastavi da pises!
  5. Nakon što se osjećate gotov, pročitajte naglas "odgovoriti na leđa" si napisao sa svojim ne-dominantnom rukom.

10 Uplifting Citati bi vaš dan

Da, gore sam rekao utišava svoj unutarnji kritičar "za neko vrijeme." To je zato što one negativne sramoćenja misli nikada nije u potpunosti nestati (zapamtite, one poruke mapirani u vaš mozak instalacije), ali možete uzeti natrag kontrolu nad svojim životom, kada se pojavljuju one negativne misli.

Shvatite da svoj unutarnji kritičar živi u svojoj glavi, ali ne uzeti ništa lično kaže. Odlučiti da odaberete svoj misli i djela (koji mogu uključivati ​​konačno ostavljajući tako loš posao ili odnos).

Umjesto da reaguju na "sramotu igre" kada one negativne misli počinje pravi reket, Sass leđa i raznese nešto od toga pare koji su se nagomilali od godine samo put-padove, kao i put-padove od drugih. Ne dajte im oteti vaše vlastite vrijednosti. Izabrao novu, pozitivnu misao o vama i fokusirati se na to.

Ovaj gost članak prvobitno pojavio na YourTango.com: Kako tona na Nelojalna 'Inner Kritičar' U 5 Easy Steps.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Priče iz anksioznosti med-go-round: buspar mozga zaps

Post Svakodnevne veze

5 komunikacione zamke i pokazivači za parove

Post Roditeljstvo

Dužina boravka za stambeni opsesivno-kompulsivni poremećaj

Post Tvoje tijelo

Svi imamo priču o telu

Post Roditeljstvo

Dečak koji je konačno prestao da pere: opsesivno-kompulzivni poremećaj sa obe strane kauča

Post Poremećaji ličnosti

Smanjivanje rizika od pokretanja manije pomoću antidepresiva u bipolarnom poremećaju

Post Poremećaji odraslih

Interpersonalna neurobiologija iza stvaranja navika drži se

Post Više o tebi

5 znakova tajnog narcizma

Post Više o tebi

8 savjeta za pisanje ljubavnog pismo vašoj supružnici

Post Više o tebi

Izgradnja asertivnosti u 4 koraka

Post Poremećaji ličnosti

Hronična, stalna lažna krivica

Post Depresija

Medicinska zloupotreba u lečenju dualne dijagnoze