8 načina da dođete do braka | BA.Superenlightme.com

8 načina da dođete do braka

8 načina da dođete do braka

Prema Peggy Vaughan, autor "The Monogamija Mit", 60 posto muškaraca i 40 posto žena će imati aferu u nekom trenutku u njihovom braku. Drugim riječima, osoba koja ostaje monogamni u njoj je brak među raste manjini.

Dvanaest godina u moj brak, ja mogu cijeniti tu statistiku. Eric i ja ćemo se da teži dio, gdje je pritiskom odgovornosti podizanja djecu i raste dva karijere lako mogao razbiti zavete smo recitovala na dan našeg vjenčanja.

Jer ja želim da moj brak ostati na sretan strani statistike, sam okupili ove savjete o tome kako da se brak aferu-dokaz.

load...

1. Nurture Safe prijateljstva.

Ovo je najvažnija stvar-zaporkom u mom životu. No brak vam može dati sve. A muž će imati interesa da je njegova supruga nikada neće stalo kao lov, ribolov, ili golf. Dakle, on je manje šanse da zaluta ako možete pronaći neke dobre momak drugare sa kojima za ribe, lov, i golf.

2. Prepoznati droga.

Depresivni i zavisnici su posebno skloni poslovima zbog glave žurbe koja dolazi sa zaljubljenosti. Šiljaka u dopamin i norepinefrin doživljavamo na povezivanju sa nekim novim budalama nas u misleći da je seksi muškarac ili privlačna žena u baru drži ključ našeg nirvana i kraj naših problema. To je isto kao i, recimo, visok od kokaina. Priznajući da je navala nije pravi, smislen, ili trajanju može pomoći u braku osobi da "samo reci ne".

3. Držite Dating.

Ja sam ozbiljan. Gostujući sa svojim suprugom s nekim pravilnosti-samo vas dvoje i niko drugi-donijeti neke vrlo određeno nagrade za brak. Dating, naučit ćete kako da ponovo razgovaraju jedni s drugima.

U svojoj knjizi, "Parenje u zarobljeništvu" Esther Perel poziva klijenta zamisliti njenog supružnika kao da je upravo ga upoznao, da ga ponovo staviti u misterioznom kategoriju. To je stvarno teško kad imaš malo jedan vrišti "Obrišite mi!" iz kupatila. Međutim, kada možete ga skinuti, mislim da joj je teorija vrlo efikasno.

4. Pronađite Creative Outlet.

Ljudi se namamio u emocionalne i fizičke poslove, jer zaljubljenosti pruža uzbudljivo, stimulativno mjesto gdje su pod naponom.

load...

Tako da ostanu aferu-dokaz, morate pronaći druge izvore stimulacije i uzbuđenja. Za mene, moj blog je to izlaz. Ja ne mogu čekati da se prijavite na svaki dan da vidim kako su svi moji dragi čitaoci imaju da kažu. Kada sam se preplavljena domaće haos u našim životima, Beyond Blue mene predviđa da utičnice gdje mogu stvoriti nešto novo, gdje mogu bježati, međutim privremeno, od stresa.

5. Izlasci sa sretnim parovima.

Ako ste visi sa gomilom momaka (ili djevojčice) koji ne vide ništa loše u spavanje oko, vi ste mnogo veće šanse da to radite sami. Dobra vijest je da je suprotno od toga je istina. Ako imate set prijatelja počinjenih u svoje brakove, od vas će biti manje vjerojatno da vara na supružnika.

6. Saznajte kako se boriti.

Čekati prije nego što kaže nešto zaista ružno, i pobrinite se da nisi umorni ili gladni, ili u stresnim situacijama. Ne kažem da ne mogu suprotstaviti vaš supružnik ako ste umorni, gladni, ili pod stresom, jer onda bismo živimo u tihi svijet. Ali to je dobra ideja da se prepoznaju situacije koje imaju tendenciju da se ubrza argumente.

7. Be Nice i Slušaj.

"Duh", kažeš sebi. Ali razmisli o tome. Ovo je najteži dio o braku.

Slušanje. Držanje usta zatvorena kada druga osoba govori.

U mojim razgovorima sa muškarcima i ženama koji su imali poslove, broj jedan od razloga za obavljanje afera je to: "Ona me poslušao bitno sam ga.".

8. Zapamtite ove alate.

Nikada ne zaboravite da imate toolbox resursa da bi privukli kada se osjećate u iskušenje vanbračnu aferu. Evo nekih alata ponudio da me oni healing iz poslova, uvida treba imati na umu kada se osjećate da poznata glava žurba i iskušenju da napuste logiku za uzbuđenje:

* Ne idi tamo: Ne stavljaj sebe u prijeteće situacije. Preskočite konferencije na Havajima sa kolegom koji flertuje s vama. Ako apsolutno moram da idem, izbjegavati sve mogućnosti da bude sama s njim.

load...

* Imaš mail: Kada ne znam da li e-pošte prelazi granicu na neprikladan jezik, pošaljite je na sebe prvo. Pročitajte ga ponovo, i zapitajte se: Da li bih prijatno pokazuje to moj muž?

* Haljina sa namjerama: Jedna žena mi je rekla da joj je spasila donje rublje za svog muža, a nosio je otrcani za rublje do mature gdje je da vidim plamen iz prošlosti.

* Razgovarajte o vašim supružnikom: Momak prijatelj mi je rekao da kad god je sam sa ženom koja mu je privlačna i stvari postaju neugodno, on će početi govori o svojoj ženi šta joj hobiji su, i koliko je voli. Odmah ubija raspoloženje.

load...

Povezane vijesti


Post Tvoje tijelo

Praktiramo samo-saosećanje kad ne možete

Post Poremećaji ličnosti

Žao mi je zbog narcisista koje volim i odlazim

Post Slavnost

Zašto smo tako ljuti na Whitney Houston ožalošćene?

Post Poremećaji u detinjstvu

Sva anksioznost nije ista: 3 vrste, 3 rešenja

Post Poremećaji ličnosti

10 pravila za suočavanje sa panikom: pravilo # 8, ili kako zapamtiti dobre delove

Post Više o tebi

5 knjiga garantuje otključavanje vašeg kreativnog genija

Post Tvoje tijelo

Propadaju naš unutrašnji i spoljni prostor

Post Više o tebi

4 stepen metode za prevazilaženje anksioznosti

Post Više o tebi

Botox kao lek za depresiju

Post Više o tebi

5 praksi da se stvori svrha traume

Post Roditeljstvo

Neurotribe: nasleđe autizma i budućnost neurodiscipline

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i društvena skrupuloznost