Andrew Wakefield, link autizma i vakcine i namerne prevare | BA.Superenlightme.com

Andrew Wakefield, link autizma i vakcine i namerne prevare

Andrew Wakefield, link autizma i vakcine i namerne prevare

Kao da je dr Andrew Wakefield nisu imali dovoljno problema. Nakon svojoj studiji od 12 (tačka ih - u cjelini 12) djeca izbačen iz The Lancet kada prvobitni tvrdnja vezu između autizma i MMR vakcina nije učinio zaista drži vodu, sada ima BMJ o njegovom slučaju.

Problem sa originalnim studija došao kada niko - i ja mislim, niko - mogao replicirati istraživanja. Nije Wakefield. Ne drugi istraživači. Science pokazuje snažan nalaz kada podaci replicirati. Kada niko ne može replicirati vaše istraživanje, to je smatra nepouzdanim ili jako slab nalaz.

load...

I u ovom slučaju, nije ni to. Danas BMJ je tvrdio da je dr Andrew Wakefield navodno bavi smišljenoj prevari u svojoj originalnoj studiji.

"Zastraljivanja MMR [protiv malih boginja-zaušnjaka-rubeole] bila zasnovana ne na loša nauka, ali na smišljenoj prevari," Dr. Fiona Godlee, urednik-u-načelnik BMJ, koji je objavio detalje novog istrage o 5. Januar , navodi se u saopštenju. "Takav jasan dokaz falsifikovanja podataka treba sada zatvoriti vrata na ovaj štetan vakcina panike."

Da, to je tako loše. Ali, znate? To postaje još gore - Wakefield je navodno u džepu ne velikih pharma, ali zakona firma koja je raring do tužiti cjepivo odluka:

Prema novom izvještaju BMJ, Wakefield - gastroenterolog, a ne pedijatar ili neurolog - identificirao novi "sindrom" prije nego što je čak i počeo da prikuplja podatke. Po njegovoj priči, MMR vakcina izazvalo oba problema gut i regresivne autizam kod djece.

BMJ istrage navodi da je ova hipoteza tek pojavila nakon što je zadržan Wakefield, uz naknadu, za rad na tužbu tužiti proizvođača vakcine.

U studiji Lancet, Wakefield je opisao iskustva od 12 djece koja su navodno imali regresivne autizam, gdje čini da dijete bude normalno razvija, ali onda nazaduje.

Međutim, prema izvještaju BMJ, samo jedno dijete u uzorku je dijagnosticiran ovaj oblik autizma, a tri od 12 nije imao autizam dijagnozu na sve.

Zapanjujući da istraživač bi mogao izaći s takvim kontroverznim nalaz, a onda ne mislim da na površinu ovaj sukob interesa - što je on sukob očigledno nikad otkrivene The Lancet.

Ako se to ne stavlja konačni čavao u kovčeg linka autizma-vakcina, ne znam šta će. Ovo je link mnogi ljudi žele vjerovati, ali znanost jednostavno ne napravite. Volim kada nauka i čisti vlastite nered. Šteta The Lancet morali da se oslanjaju na rivala časopisu BMJ za provođenje i objavljivanje ove istrage.

load...

Molim vas, ako iz nekog razloga je držao van dobiješ dijete MMR vakcine se vaše dijete vakcinisana. Nema uvjerljivih dokaza koji povezuju ovu vakcinu autizam.

Pročitajte ceo članak: Doktor Iza Autizam-vakcina Link Studija optužena 'smišljenoj prevari'

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Pitanja i odgovori na bipolarni poremećaj: sin sa bipolarnim poremećajem koji ne dobija tretman

Post Roditeljstvo

Dan valentine: kompromis sa onim što volite

Post Poremećaji odraslih

Kako se osloboditi od anksioznosti - ciklus depresije

Post Roditeljstvo

Narcisoidni odnosi

Post Poremećaji ličnosti

Izbegavanje ljubavi i veze? 4 osobine onih koji rade

Post Slavnost

Padma lakshmi poseduje svoju istoriju, otkriva konfuziju očinstva

Post Poremećaji ličnosti

Vaše pitanje mentalnog zdravlja - sada uključite u australijsku medikamentnu kampanju boljeg pristupa!

Post Više o tebi

Koristite antidepresiv, psihoterapija iskoristi

Post Tvoje tijelo

Koji potpuni oporavak od poremećaja u ishrani znači

Post Tvoje tijelo

4 načina da zaista volite sebe

Post Više o tebi

5 jednostavnih reči koje mogu uništiti vašu vezu

Post Više o tebi

10 savjeta za visoko osetljive ljude