Anksioznost, depresija i studenti | BA.Superenlightme.com

Anksioznost, depresija i studenti

Anksioznost, depresija i studenti

Nedavno istraživanje je utvrdio da anksioznost je najčešći problem mentalnog zdravlja u studenata. Depresija i stres rang drugi i treći. Anksioznosti i depresije su zapravo samo različite strane iste medalje. Oboje su rezultat hroničnog stresa koji preplavljuje vašu sposobnost da se nose s njima. Oba mogu utjecati na vaš rad, a posebno studije i vaše odnose.

Neki krive "helikopter roditelji" za studente 'probleme mentalnog zdravlja. Ovi roditelji lebdio nad svojom djecom, ne dopuštajući im da se osjećaju svoje emocije, a ne dopuštajući im da riješe svoje probleme. Ovi roditelji rukuje njihova djeca probleme za njih. Ali djeca nisu naučili emocionalne regulacije i strategije suočavanja sa stresom. Kada idu na koledž, oni su emocionalni početnici. Oni su u stanju da se nosi sa stresom samostalnog života i studiranja za svoje izabrane karijere.

load...

Ali krivi roditelji helikopter nije fer. Studenti donose sopstvene odluke. Oni su odgovorni za svoje mentalno zdravlje. Glavni problem je u tome što nemaju suočavanje sposobnosti da se efikasno bori sa stresom samostalnog odraslog života. Radije nego da podlegnu se istakao, može izabrati da bude otporna na teškoće života.

Sprečavanje i liječenje anksioznosti i depresije uključuje učenje kako da efikasno nosite sa stresom kao što proizlazi. Suočavanje sa stresom u nonreactive način je način da se dobro mentalno zdravlje. Razmišljanje o i ocjenjivanja stres određuje da li to ide dalje.

Kada očekujete kvara ili vjeruju nešto loše će se dogoditi, to kreće anksioznosti. Se bojite da nećete djelovati efikasno, tako da izbjegne bojali stimulansa. Izbjegavanje zatim održava negativan ciklus anksioznosti.

S druge strane, kada mislite da je sve beznadežno i da su beskorisni, ovo kreće depresije. Ti veruješ svojim postupcima ne funkcioniraju, a vi ostavku i postati pasivni i povučen. Povlačenje zatim održava negativan ciklus depresije.

Test-uzimanje je uobičajena student stres. To više nije srednjoj školi, gdje možete prije nego proučavati noći i dalje činiti dobro na testu. Ovo je fakultet, a sadržaj je mnogo teže, zahtijeva mnogo više studija i priprema za dobro. Ali, recimo da razvije simptome anksioznosti oko polaganje, do tačke u kojoj imate napad panike tokom testa i samo zamrznuti. Vi paraliziran i ne može nastaviti.

To nije samo po sebi test koji izaziva anksioznost, ali vaša razmišljanja o testu. Na primjer, uzimate test, a to izaziva misli poput "nisam se bavio dovoljno i neće uspjeti;" ili "Ja ću se osramotiti;" ili "neću moći nositi." Te misli da te anksiozno. Možda čak i imati napad panike, gdje imate lupanje srca, otežano disanje, znojavi dlanovi, slaba koncentracija, i glavobolja.

load...

Ovi simptomi anksioznosti su tako uznemirujuće koje želite da ode, tako da možete samo izaći ispita sobi, što nije test. I onda ste pokušali izbjeći buduće testove, jer to riskira još jedan napad panike. Ali problem sa izbjegavanje budućih testova je da se održava svoja vjerovanja (misli) da nisu spremni i neće biti u stanju da se nosi.

S druge strane, ako imate predstojeći test i misliš da "je sve nade" ili "Ja sam beskoristan," ovo čini depresivan. Je depresivno raspoloženje onda dovodi do izolacije i povlačenja. Ali kada se povuče, ne studiraju. To znači u obavljanju loše o stvarnom testu. Ovo povlačenje onda održava vaše vjerovanje da je sve beznadežno, a da ste beskorisni, jer postaje proročanstvo samoispunjavajuća.

Problem je način na koji vi mislite o stresor i način na koji se ponašaju. Rukovanje stresori adekvatno zahtijeva drugačije razmišljam o stresu i da ne izbjegavanje ili povlačenje. Razmišljanje više pozitivne misli i suočava vaša stresora je način da se spriječi ili iskorijeniti anksioznosti i depresije.

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Zabava za razvod

Post Svakodnevne veze

Stonewalling, šta ga čini sličnim, ipak razlikuje od osvetljenja? 1 od 2

Post Više o tebi

10 načina da pobede rat protiv stresa na radnom mestu

Post Više o tebi

Benzodiazepini i Alchajmerova bolest

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i roditeljska anksioznost

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: moć značenja

Post Više o tebi

6 načina da se kultiviše zahvalnost

Post Više o tebi

Epidemija loše infografije: depresija

Post Dobro zdravlje

Ono što vaš partner sa Obsesivno-kompulzivnim poremećajem želi da znate

Post Svakodnevne veze

Ulje konoplje: osnovni lek za depresiju

Post Tvoje tijelo

Lekcije koje ste naučili tokom godina

Post Poremećaji ličnosti

Dobra i loša osećanja