Asocijacije američke psihološke asocijacije: Anderson, glumac i farberman | BA.Superenlightme.com

Asocijacije američke psihološke asocijacije: Anderson, glumac i farberman

Asocijacije američke psihološke asocijacije: Anderson, glumac i farberman

Dvojica glavnih lidera American Psychological Association (APA), njegova direktor Norman Anderson i njegova deputry, Michael Honaker, je dozvoljeno da podnese ostavku iz organizacije. Ovo nakon što je Hoffman Izvještaj otkrili su bili među ključnih lidera su prisutni i glasaju u nekim od sastanaka na kojima službenici APA navodno u dosluhu sa vojnim liderima da manipulišu neke etičke pozicije politike APA.

Rhea Farberman je također dozvoljeno da podnese ostavku. Ona je bila izvršni direktor za javne i član komunikacija za APA za 22 godina.

U saopštenju puna je ispod.

Svako je opisan u najsjajniji mogući način, sa Nary pominje njihovu direktnu ulogu u pomaganju manipulisati članova APA i javni imidž od 2005. Godine u vezi sa psiholozima, Etički kodeks, i ispitivanja mučenje. Anderson je pokazao "liderstvo", "ispao zdravlje razlike", a imao je "istaknuti mandata i brojnih doprinosa."

load...

Honaker je opisan kao "jedan od najomiljenijih službenika osoblja." I dok Odbor je "najveće poštovanje gospođe Farberman veština, profesionalnost i integritet," oni nevoljno prihvatio je ostavku kao dobro.

Pojavi ovaj press release potpuno odvojeni od stvarnosti. Kao i sama APA.

Američka psihološka asocijacija Upravni odbor danas je najavio odlazak u penziju Dr. Norman Anderson, koji je služio kao glavni izvršni direktor organizacije od 2003. Godine.

Prije izlaska nezavisne revizije, dr Anderson obavijestio Odbor namerava da se povuče na kraju 2017. Godine. Dr. Anderson je smatrao da kreće svoju penziju do kraja 2016. Godine omogućilo bi asocijacija na još jedan korak u važnom procesu organizacijske ozdravljenja, a kako bi se olakšalo APA nastavlja fokus na širem misiju.

Odbor je izrazio zahvalnost dr Anderson za svoje istaknute mandata kao drugi najduže direktor u povijesti APA 123 godina. Među mnogim dostignuća APA pod njegovim vodstvom bio je razvoj, u 2009. Godini, prvog strateškog plana u istoriji APA. Ovaj plan i dalje voditi značajan dio rada udruženja u područjima kao što su proširenje uloga psihologije u zdravstvu i unapređenje znanosti psihologije.

Dr. Anderson rukovodstva da značajno povećati APA ulaganja u objavljivanje rad proizveo značajan rast prihoda koji je omogućavao APA da razviju nove i inovativne aktivnosti. Među tih aktivnosti su osnivanje Centra za psihologiju i zdravlje, stvaranje Psihologija: Science in Action javnog obrazovanja kampanje, proširenje našeg rada za otklanjanje zdravstvenih nejednakosti, razvoj liječenje smjernice koje promoviraju prevođenje Psychological Science u zdravstvene intervencije i širenje APA prisustvo na webu i na društvenim mrežama s više od 35 miliona posjetitelji web stranice u ovoj godini očekuje.

load...

"Zahvalni smo za dr Anderson istaknuti mandata i brojnih doprinosa", rekao je odbor. "Udruženje je bilo mnogo sreće imati Dr Anderson kao izvršni direktor za toliko godina, i želimo mu dobro."

Odbor je najavio i 15. Avgust 2016, penzionisanje Zamjenik izvršnog direktora Michael Honaker.

Dr. Honaker pomogao pastir asocijacije kroz mnoge promjene kroz godine i učinio mnogo da APA odlično mjesto za rad. Mnogi od inicijativa je stavio na mjesto dovela je do APA primanje 2015. Washington Post Najbolja mjesta za rad nagradu. On je jedan od najomiljenijih službenika osoblja.

APA je najavio da Rhea K. Farberman, izvršni direktor APA za javne i član komunikacija je predao, završava njen 22-godišnjeg rada sa udruženjem 31. Jula 2016. Godine.

Prilozi Gospođa Farberman da APA vrijeme njenog mandata bili su brojni, a uključuju vodstvom APA časopisa nagrađivani, APA Ured za odnose s javnošću i časopisima publicitet programa, uredničke i korisničko iskustvo upravljanja APA web svjetske klase i stvaranje mnogih javnih obrazovne inicijative.

Gospođa Farberman i Odbor su saglasni da u budućnosti APA planira da zaposli Izvršni direktor korporativnih komunikacija koji mogu pružiti novi početak za potrebe komunikacije udruženja jer hvata u koštac sa problemi koje su u izvještaju Hoffman. Iako je odbor ima najveće poštovanje za gospođu Farberman veština, profesionalnost i integritet, to prihvatio njenu ostavku.

Izvor: APA objavljuje Penzija i Ostavka vođama

Specijalni izvještaj:

Hoffman Izvještaj: Istraga u American Psychological Association (APA)

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

3 koraka koji vode do sreće

Post Poremećaji odraslih

Možda imate fomo, ili je foku?

Post Depresija

Buprenorfin: koliko je pacijenata previše?

Post Poremećaji ličnosti

Koliko su preovladavaju autoimuni poremećaji kod bipolarnog poremećaja?

Post Roditeljstvo

Moj šizofrenički život: put ka oporavku od mentalnih bolesti

Post Više o tebi

3 stvari koje niste znali o Psilozi Carl Jung-a

Post Tvoje tijelo

Praktiramo samo-saosećanje kad ne možete

Post Poremećaji ličnosti

Efektivna komunikacija: upoznavanje vašeg partnera

Post Svakodnevne veze

Da li se smeješ kada neko pada? Da li je teorija superiornosti ili činjenica života?

Post Poremećaji odraslih

Dan bez pametnog telefona: kratka satira

Post Svakodnevne veze

Kriza braka i srednjih godina: izazovi i prelazi

Post Svakodnevne veze

Kako se zaštititi od energetskih vampira