Backhanded komplimenti: identifikuju, prepoznaju i rešavaju | BA.Superenlightme.com

Backhanded komplimenti: identifikuju, prepoznaju i rešavaju

Backhanded komplimenti: identifikuju, prepoznaju i rešavaju

ikada dali kompliment nekome i činilo se uznemiren sa tobom? Možda oni nisu pokazali zahvalnost ste mislili da će ili ti je dao čudan izgled poslije. Ovo bi mogao biti rezultat slučajno daje indirektan kompliment.

A indirektan kompliment je kompliment koji zapravo ima uvreda u njemu kao dobro. ŠTA?! Znam, izgleda mnogo smisla zar ne? Kako je mogao komplimente neko može učitati sa uvreda? Posebno kada nismo imali namjere za uvredu osobe. Nažalost, to se događa.

Svrha ovog članka je da nam pomogne da prepoznaju šta područja kompliment može se shvatiti kao uvredu nam pomoći da bolje izbjegli slučajno indirektan komplimente. Također ćemo govoriti o tome kako prepoznati ako ste možda samo dati jedan i kako riješiti situaciju.

load...

Identifikovati

Počnimo sa primjer tako da možemo bolje smislu ove. Tvoj prijatelj dođe do vas i uzbuđeno vas obavještava da su upravo ušli u lokalnom fakultetu. Ti si sretna za njih i žele da im daju kompliment. Moglo bi se reći "Čestitamo! To je velika škola za državnu školu." Ups! Možda smo ih upravo uvredio.

Hajde da slomi ga. To je kompliment reći "čestitam", a to je kompliment da ga nazivaju "velika škola." U našem umu da smo također mogu smatrati da ukazuje na činjenicu da je to velika škola za državnu školu je kompliment. Međutim, ne može se smatrati na taj način. Ono što su mogli čuti je: "To je velika škola... Ali samo za državnu školu, a ne kada se poredi sa drugim školama."

Znam da to može biti frustrirajuće, jer to nije ono što ste mislili. Pokušajte da se pitam da li je kompliment dajete se mogu uočiti na bilo koji drugi način. Mogli ste ili skratiti kompliment i recite "Čestitam! To je jedna velika škola! ", Jer to nije potrebno da znaju činjenice o tome što je bio veliki državna škola. Također se možete preformulirati ako ih stvarno želi da znaju da je to jedan od najboljih državnih škola. To može izgledati ovako "Čestitam! To je velika škola! To je jedan od najbolje ocijenjene školama države. "

Prepoznati

Sada želimo da se pripreme za kada mi daju indirektan kompliment (jer svi mi slučajno učiniti u nekom trenutku). NAPOMENA Ako nakon što ste dati kompliment ako osoba zateže svoje lice ili položaj tijela ili ako je njihov izraz padne više ravna. Također se možete primijetiti da su bez daha ili premjestiti svoje lice natrag (kao što su zatečen). To mogu biti znakovi su smatrali svojim kompliment imao uvreda u njemu.

load...

Probajmo primjer. Uočite svojim prijateljem šišaju i da ti se sviđa. Moglo bi se reći "Ja volim svoju kosu tako, to je mnogo bolje ovako!" OOPS opet! Oni su prestali nasmijana i njihove vilice kapi i obrve podići. To je ujedno i znak da su uznemireni, zbunjeni, ili iznenađen. Možete li se sjetiti što dijela mogli su uzeti kao uvreda? To je dio gdje nenamjerno uvrijedio svojim prethodnim frizuru. Govoreći "to je mnogo bolje na ovaj način", vi također rekao "da je prošle način nije bio tako dobar" ili "nisam tako drugi šišanje".

Dakle, da pokušamo ponovo. "Sviđa mi se tvoja kosa kao da je" način da ga pojednostaviti bez uzimanja priliku dodavanja uvreda slučajno. Također možete pokušati, "Sviđa mi se tvoja kosa, to je napravio odličnu ranije, ali ja stvarno sviđa ovaj novi izgled previše!"

Riješiti

Svrha prethodnog stava je da budu svjesni znakova druga osoba nam može dati da smo im dali indirektan kompliment. Jednom smo identifikovali osoba je uznemirena možemo pokušati i riješiti ga. Možemo to učiniti čak i kada nismo sigurni ako su uznemireni ili ono što smo rekli da je uzet kao uvredu.

Dobro pravilo ako mislite da je neko uznemiren, ali niste sigurni je da jednostavno pitate (mnogo bolje nego pod pretpostavkom). Nešto poput jednostavno recite "Izgledaš uznemireno, zar ne kažem nešto da te uznemirim?" Nadam se da ću biti iskren i reći vam istinu, tako da možete raditi na rješavanju problema.

Ako oni kažu da su uznemireni zadržati opet jednostavno. Umesto da objasni sebe i ono što ste rekli možete jednostavno pustiti im do znanja da nam je i da to nije bila vaša namjera da ih uznemirim. Mnogo puta mislimo da nam treba da se objasni ili braniti naše izjave kada stvarno samo treba da se izvini i prihvati ih uvredio da bi se krenulo dalje.

load...

Da ponovim. A indirektan kompliment je obično dobronamjerni kompliment koji nenamjerno imao uvreda sahranjen u njoj. Možemo prepoznati ako smo dali da nekoga njihov odgovor. Ako se osjećaju da je njihov odgovor ukazuje smo ih vrijeđali možemo ih direktno pitati, a onda jednostavno se izvinjavam da to nije bila naša namjera.

Dakle, nemojte se bojati da daju komplimente. Ako ste ikada niste sigurni da bude jednostavno! 

Znajući mi ponekad dati indirektan komplimente na nesreću to je dobro za nas da shvate da, ako smo ikada dobili onaj koji može biti nesreće. Zapamtite, nemojte pretpostavljati da je trebalo da te uvredim. Ako ste stvarno uznemirena samo neka znaju šta tačno povredim. 

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Osećanja nesvjesnosti vezane za narcisoiste čine da sve zarađujemo

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: poremećeno detinjstvo: kako vaša biografija postaje vaša biologija

Post Svakodnevne veze

Generacija sendviča: preživljavajući emotivni izazovi

Post Svakodnevne veze

5 mitova i 5 istina o zavisnosti

Post Roditeljstvo

Zastoj našeg sistema mentalnog zdravlja

Post Više o tebi

Da li smo racionalne životinje? Dio 2

Post Poremećaji ličnosti

Umešana majka: kćerka je zarobljena

Post Više o tebi

5 načina života sa hroničnim bolom

Post Psihologija seksa

Da li gledanje pornografije utiče na intimne odnose? (prvi deo: muškarci)

Post Poremećaji ličnosti

Fizički efekti narcisističkog zlostavljanja

Post Svakodnevne veze

Sreća - nema srebrne podloge u ovom oblaku!

Post Slavnost

Psihoterapija gleda na nominacije oskara 2017. godine