Blokiranje sećanja na strah | BA.Superenlightme.com

Blokiranje sećanja na strah

Blokiranje sećanja na strah

Postoji zanimljivo istraživanje provodi u načine modificirati strah uspomene. Nove metode može otključati potencijal za smanjenje posttraumatskog stresnog poremećaja i drugih poremećaja koji zakočilo mnogi u našem društvu.

Memorija ponovno konsolidacija nastaje kada se preuzimaju memorije i postaje nestabilan, što omogućava nove informacije treba unijeti u memoriju. Kada se memorija nestabilna proces ponovnog stabilizacije mogu biti blokirane ili oslabljen. Ovaj proces memorije ponovnog konsolidacija je dokazano da pomogne slabi sjećanje na negativne emocije povezane sa zastrašujuće uspomene (Schiller et al., 2010). To ne znači da svesno sećanje na događaj je oslabljena, a to znači da je oslabljen negativan ton memorije.

load...

Istraživanja u ovom području je dovelo do koristeći izumiranja procese koji su pokazali da oslabi straha povezane uspomene.

Prethodna istraživanja su pokazala obuku izumiranje da bude uspješan u liječenju straha sjećanja, ali je pokazala da strah može vratiti u stresnim situacijama. Novija neinvazivna metoda koja uključuje precizan tajming izumiranja obuke sa uslovljene podražaja Pokazano je da se trajno oslabi strahuju uspomene (Schiller et al., 2010).

Dalja istraživanja u neinvazivno prikaza memorije ponovno konsolidacija - koji mogu poslužiti kao tretman za blokiranje strahu uspomene u post-traumatskog stresnog poremećaja i drugih anksioznih poremećaja - bi bilo jako korisno. Neželjenih sjećanja su često u strahu uspomene. U strahu uspomene mogu biti uzrok nekih anksioznih poremećaja. Blokiranje ili slabljenja tih sjećanja mogu dovesti do smanjenja anksioznosti i drugih sličnih poremećaja. Terapijske mogućnosti ove metode su dalekosežne.

Blokiranje Strah Memories

Re-konsolidacija hipoteza sugerira da uspomene se preoblikovala svaki put su preuzeta (Alberini et al., 2005). Ovaj stav je u suprotnosti sa stavom da formiranje memorije je jedan dugotrajan proces, često se naziva konsolidacije (McGaugh, 2000). Istražiti deklarativno i motornih memorije ukazuje na informacije koje su predstavljene na prozor ponovno konsolidacija može dovesti do oštećenja ili modificiranje starijih uspomena (Schiller et al., 2010).

Farmakološke intervencije tokom rezultat ponovno konsolidacija u bilo inhibicije ili brisanje stare uspomene (Nader i dr., 2000). Problem sa ovom linijom liječenja je potencijal toksičnosti. Prema Schiller i kolege (2010), mnoge supstance koje se koriste u raznim vrstama, za blokiranje stare uspomene su toksični za ljude.

load...

Kao što je ranije spomenuto, neinvazivna metoda predlaže Schiller i kolege (2010) je pokazao da oslabi ponavljanje straha sjećanja nakon treninga izumiranja. Da testiraju svoje hipoteze kod ljudi, dva eksperimenta su dizajnirani da istraže da li trening izumiranja tokom prozor ponovno konsolidacije (manje od 6 sati) može blokirati povratak na ugasi straha. Rezultati su pokazali da je oporavak od straha memorije može biti blokiran ako trening izumiranja se provodi u vreme prozor kada je strah memorije prolazi ponovno konsolidacije.

Dalja istraživanja

Je studija koju je Schiller i kolege pružio dokaze da je neinvazivna tehnika se može koristiti za promjenu strah uspomene ih zamene sa ne-strahu uspomene. Za razliku od ranijih istraživanja koje je pokazalo ponovno pojave u strahu sjećanja nakon treninga izumiranja, ova metoda se činilo da znači da može doći do trajne promjene u memoriji.

Ova linija istraživanja je još uvijek u povojima i treba da se ponovi da ojača svoju vrijednost. Ovi rezultati i rezultati budućih istraživanja može imati važne implikacije za anksioznih poremećaja. Ovaj neinvazivni tretman predstavlja sigurna alternativa za memorijske ponovno konsolidacije u odnosu na farmakološke intervencije. 

Dalju istragu ove metode također će nam omogućiti da saznaju više o memoriji, njeno formiranje, kako se to odnosi na anksioznih poremećaja i kako se njegov promjene su sveprisutni.

Reference

Alberini, CM. (2005). Mehanizmi stabilizacije memorije: su konsolidacija i revitalizaciji slična ili različita procesa? Trendovi Neurosci, 28, 51-56.

McGaugh, JL. (2000). Memoriji- stoljeća konsolidacije. Nauke, 287, 248-251.

Nader, K., Schafe, GE., I Ledoux, JE. (2000). Strah uspomene zahtijevaju sintezu proteina u amigdale za revitalizaciji nakon preuzimanja. Nature, 406, 722-726.

load...

Schiller, D., Monfils, MH., Raio, CM., Johnson, DC., Ledoux, JE., I Phelps, EA. (2010). Sprečavanje strah kod ljudi upotrebom mehanizama ažuriranje revitalizaciji. Nature, Vol. 463 (7), januara.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Četiri uzroka nezdravih međuljudskih odnosa

Post Poremećaji odraslih

Kada prestati tretman? Zašto?

Post Svakodnevna kreativnost

Važnost dnevnika sa mekim očima

Post Poremećaji odraslih

Lekcija u neželjenim efektima pomoću buprenorfina

Post Poremećaji ličnosti

Nevoljene ćerke i osećaj laženja

Post Svakodnevne veze

5 mitova i 5 istina o zavisnosti

Post Poremećaji ličnosti

Putovanje krivice: poricanje grešaka

Post Poremećaji odraslih

Postati samopouzdanje

Post Roditeljstvo

Povratak priča o našim životima: svakodnevna narativna terapija za crtanje inspiracije

Post Svakodnevne veze

Codependency Attention Deficit Disorder: faze bolesti i oporavak

Post Depresija

Zašto su sve velike božićne klasike o depresiji?

Post Svakodnevne veze

Narcisoidni poremećaj ličnosti naspram normalnog narcizma