Dan u životu majke sa poremećajem hiperaktivnosti deficita | BA.Superenlightme.com

Dan u životu majke sa poremećajem hiperaktivnosti deficita

Dan u životu majke sa poremećajem hiperaktivnosti deficita

Stranice: 1 2All

7 sati: Moj 6-godišnjak, Max, budi me, jer on mora da ide u školu. "Još pet minuta", kukaju ispod jastuka ja.

07:15: "O, moj Bože!" Ja skočim iz kreveta i pao na tlo radi. Moramo biti iz kuće u 20 minuta i moram da se doručak se, pobrinuti da moj sin ima sve njegove knjige, fascikle, ručak i papire koje je trebalo potpisali su jučer, ali stavio sam ih negdje i sada ne mogu naći ih. Ja, međutim, naći papir koji je podsjetio roditelje o Pidžama dan... Što je bilo juče... Pucati. Gledam preko svog sina da vidim da li mogu uočiti znakove nepovratnu štetu koju sam neminovno već izazvala siromašan klinac. On sjedi za stolom, jede žitarice, naizgled pogođen posljedicama što ste me kao majka.

load...

07:35: O da izađe na vrata kad je moja najstarija kćerka, Zoe, skokovi ispred nas, blokirajući vrata. "Čekaj! Mama! Ne zaboravi da imam večeras igra! Možeš li pleeeaaaase sigurni da operem uniformu? "Ah, da, njegova petak ponovo, zar ne? "Naravno draga, ali ovo je malo last-minute, zar ne mislite? Ste znali o ovoj igri cijele sedmice, a ti sigurno mogao oprati tvoja uniforma sebe. "

Ona ispusti uzdah gađenja pred škljoca "Da, i ja bih, ali mi smo od deterdžent za pranje rublja. Rekao sam ti da dva dana, i rekli ste da ćete se pobrinuti za to! "

Da. Zvuči poznato. Učim njen izraz lica. To je frustracija pomiješana s anksioznosti, a da li je to nagovještaj ogorčenost, kao i? Prekasno je za ovo. Šteta je već učinjeno. Ali ja namjeravam na što je na njoj. "Oh, da! I ja ću! Uniformu će biti spreman da ide do vremena dođete kući iz škole. "Ja ljubim vrh glave kao što sam zgrabio Maks i otrči do automobila.

08:00: hodam natrag u kuću nakon pada Max van i sam pozdravio i prljave navijaju ruho na vrhu stroj za pranje rublja. I me drka u glavu. Zašto sam ne zaustavlja na dućana koji se direktno preko puta osnovne škole? OK, vratimo se automobil odem - ali čekaj - Treba uzeti brzo pogledati da ako ništa drugo potrebno dok sam tamo.

Otvorim frižider. Dobro je što sam provjerio! Skoro smo od mlijeka, potpuno bez jaja, a neotvorene kartona soka od naranče me podsjeća da je naš red da donese sok kutije sutra igra dječaka. (U stvari, to je prva utakmica u sezoni, a ja namjerno izabrao da bude "sok mama" za utakmicu broj jedan da se taj ogromni odgovornost od načina pravo napamet.)

load...

Ponosan na sebe za hvatanje da pre nego što bude kasno, ubrzanje do ladice da zgrabite olovku tako da mogu to zapisati dok je još u mojoj glavi. No olovku. Otvorio sam ladicu pored toga. Ne. Sljedeći ladici. Bingo! Počnem pisati iz liste i shvatiti da je pero je beskorisno. Potpuno ispražnjena svake kapi mastila koje je ikad sadrži. Pa sam stavio olovku natrag u ladicu i dodajte olovke na listu da sam jednostavno morati zadržati u memoriji. Samo moram skočiti pod tušem, a ja ću biti na putu.

09:00: Ja blowdrying kosu i pitao da li postoji brži način da se obavio posao. Mislim, kad dobijem pucanja u salonu je potrebno upola manje vremena i izgleda duplo bolje. To mora biti vati. Pitam se da li dućana ima stvarno dobar sušilo za kosu s puno vati. Vjerovatno ne. Ja ću saznati. Ja zgrabim telefon i Google "najbolji sušilo za kosu ikad." Oh, wow... Koji je znao da ima toliko vrsta sušila za kosu? Neki od njih koštati više od 300 $. Jao.

Znaš, možda je to koncentrator. Kladim se da ako sam sebi koncentrator za pričvršćivanje na moje postojeće sušilo za kosu, nisam mogao dobiti svoju kosu da izgleda kao moj stilista radi. Gledam te gore. Mnogo više razuman. Sumnjam da mogu kupiti u prodavnici, pa ću morati da ga naručiti na Amazonu. Ja povući moj Amazon račun i vidim da imam dvije stavke u mojoj košarici. Ha? O moj Bože! Nikad nisam odjavio nakon što sam naredio dječaka bejzbol pantalone i mi smo im potrebni sutra! Oh boy, samo ću morati da ponestane i kupiti nakon što sam idem u prodavnicu.

Mislim da je trener poslao e-mail sa sugestijama o tome gdje da uzmem bejzbol pantalone za dobru cijenu. Kliknem na moj e-mail. Oh vidi! Secret polugodišnja prodaja Victoria se događa - i završava danas. Pa, ja ću morati da uzmem kako brzo, dok imam web zaustavio.

load...
load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Želite li pronaći istinsku ljubav? Prestani verovati u ove 4 mitove veze

Post Roditeljstvo

Preostali simptomi posttraumatskog stresnog poremećaja

Post Poremećaji ličnosti

Problemi braka: kakva je pretnja?

Post Psihologija seksa

Nova studija povezuje kompulzivnu pornografiju i seksualnu disfunkciju

Post Dobro zdravlje

Ono što vaš partner sa Obsesivno-kompulzivnim poremećajem želi da znate

Post Psihologija seksa

Kliničar je štetan prema seksualnim prestupnicima

Post Više o tebi

4 činjenice o anksioznosti tokom trudnoće i kako pronaći pomoć

Post Poremećaji u detinjstvu

Šest znakova sociopata

Post Svakodnevna kreativnost

Kako stvaram: pitanja i odgovore s pisacom anna lovind

Post Svakodnevne veze

Neuronauka romantizovane ljubavi - prvi deo: emocije tabu

Post Svakodnevne veze

Nlp - koja je istina o neuro-lingvističkom programiranju?

Post Poremećaji ličnosti

Šta je hipervigilancija i kako to može izazvati anksioznost?