Intervju sa autorima tim farrington | BA.Superenlightme.com

Intervju sa autorima tim farrington

Intervju sa autorima tim farrington

Stranice: 1 2All

Ovaj tjedan imam čast intervjua Tim Farrington je priznati romanopisac Lizzie Rat, "Kalifornijski Knjige mrtvih", "Blues za Hannah," kao i New York Times Poznati Knjiga iz 2002. Godine, "The Monk Dole."

Pogodi šta? On je jedan od nas! I on artikuliše svoje putovanje kroz pakao depresije u lijepo izrađen memoare sorti pod nazivom "Hell of Mercy:. Meditacija o depresiji i tamna noć duše" Od tog tema površine često na Beyond Blue, mislio sam da pitam Tim da svoja razmišljanja i na (depresija i tamne noći) s nama.

load...

Hi Tim, i dobrodošli!

1. Pusti me da preskočite do kraja (sorry, volim prvo jesti desert), kada pišete "To je u predaji, u zagrljaju vlastite doživljava uzaludnost, paradoksalno, da stvarne slobode dolazi." Svim srcem se slažem sa tobom tamo. Ja volim da zovem ti periodi mog "Exodus Moments" - kada sam nekako mogao prijeći Crveno more od anksioznosti na slobodu. Ali za one čitaoce nisu upoznati sa svojim putovanje, možeš li ih Reader Digest verziju tvoja priča?

Tim: Ja sam odgojen kao katolik, najstariji od četvero djece. Moj otac je bio oficir marinaca koji je služio u Koreji i Vijetnamu, a majka je bila učiteljica glumica i drame, tako da sam imao dovoljno da pomiri od samog početka. Imao sam nekoliko godina katoličke škole u klasičnom katoličke iskustvo, uključujući i dobru dozu terora pakla i greha, i monahinje palicama, ali je i blagoslovio u tome da tetku koja je bila časna sestra, i dosta sam proveo sretan sati u nju samostanu i upoznao ljudske i razdragani strani vjerske struke kao dobro.

Ja sam bio ministrant baš u vreme masovnog prebacio iz Latinske na engleski nakon Vatikan II, i mislio o tome da sveštenik za vreme kada sam bio klinac. U mom teens, iako, imam u budizam, filozofije i književnosti, i prošao kroz dug period otuđenosti od kršćanstva. Ali ja sam definitivno tražim teško značenje.

U mom dvadesetim, ušao sam u ašram u Oakland, Kalifornija, gdje je filozofija vladaju bio hindu, Kašmir Šivaizam. Začudo, to je bilo za vrijeme mog dve godine, dok sam pevao Kali i Krishna, meditirajući na Om Namah Shivaya mantru, i usitnjavanje tona povrća u ašramu kuhinji, da sam otkrio dubinu klasičnog hrišćanske mistike, počinje sa oblak nesvesni, i počeo da ozdravi moje udaljavanje od tu tradiciju. Do ranih 90-ih sam došao puni krug, otkrio dna mudrost John of the Cross, i prigrlio je centriranje molitvu praksa nakon sastanka Fr. Thomas Keating.

load...

Kroz sve ovo, od kraja adolescencije, ja se bavila različitim stupnjevima depresije, često teške i ponekad iscrpljujuće. Bio sam u bolnici jednom, za nedelju dana, ali ja sam bio otporan na lijekove, pa čak i na terapiju. Mislim da sam u osnovi je uzeo kao ljudsko stanje; i mislim da previše da je bilo više nego dodir superiornost u to za mene, kao što je, ako se ne pati, ti nisi duboko, klasični kliše muči umjetnika.

Kriza je došla kada je moja majka umrla 1997. Bila je to strašna smrt, rak želuca, i užas to je bilo više nego što sam mogao podnijeti. Samo sam u osnovi se pokvario, i bio je brutalno depresivna dvije godine kasnije, u glibu bespomoćan crnilo, i nikakva količina umjetnosti ili molitve pomogle u najmanju ruku. Najbolje što sam mogao učiniti je da se mirno oko petnaest sekundi dnevno na dnu moje najdublje molitve predaje.

U nekom trenutku, mi je rekao slikar moj prijatelj o njeno dobro iskustvo sa antidepresivima. Bio sam konačno spreman da pokuša da, i u roku od nekoliko tjedana događa Effexor najgore depresije podiže i moj mozak počeo ponovo raditi. To je bilo ponižavajuće iskustvo biohemijskih milosti. I tako moje svjedočenje u ovom trenutku ima određenu složenost: moli Bogu, ali uzeti lekove i vidjeli terapeuta, u osnovi.

2. Da li sam u pravu kad kažem da nikada stvarno razjasniti razliku između depresije i tamna noć duše, jer toliko puta su isprepleteni? Okreneš Denis Turner teorija koje možete reći samo dva odvojeno od svojih plodova. Ali Carmelite Kevin Culligan mi je pomogao da razlikuju dva-duhovne suhoće u odnosu na bolest trebaju tretman kada je navodi neke specifične razlike između depresije i tamne noći u eseju za knjigu "Carmelite Molitva:. Tradicija za 21. Stoljeće" Na primjer, on piše:

load...

U tamnoj noći duha, tu je bolna svijest o sopstvenoj nepotpunosti i nedostataka u odnosu na Boga, međutim, rijetko izgovara morbidne izjave abnormalnih krivice, mržnja sebe, ništavnost, i suicidne ideje koje prate ozbiljne depresivne epizode. Misli o smrti zaista doći u tamnoj noći duha, kao što je "samo smrt će me osloboditi od boli što sada vidim u sebe" ili "čeznem umrijeti i biti završen sa životom na ovom svijetu, tako da ja mogu biti sa Bogom ", ali nije opsjednutost samoubistvo ili namjerom da se uništi sebe što je tipično depresije.

Po pravilu, tamne noći smisla i duha ne, sami po sebi, uključuju jelo i spavanje poremećaja, fluktuacije težine, i druge fizičke simptome (kao što su glavobolja, probavnih smetnji, a hronični bol).

Zar se ne slažete da ne može biti znakove svakog, čak i ako ta dva desi zajedno?

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Veza Obsesivno-kompulsivni poremećaj

Post Više o tebi

8 načina da dođete do braka

Post Roditeljstvo

Oktobar je mesec porodičnog nasilja

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i roditeljska anksioznost

Post Poremećaji ličnosti

Mozak: da li je to bio dodir ili metafora?

Post Svakodnevne veze

Četiri uzroka nezdravih međuljudskih odnosa

Post Svakodnevne veze

Istraživanje prošlosti je preduslov za istinsku pažljivost

Post Svakodnevna kreativnost

Istraživanje autentičnog da i ne u čoveku

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: putanja do mogućnosti

Post Poremećaji odraslih

Thich nhat hanh je u bolnici, ali nas nikad neće ostaviti

Post Više o tebi

9 savjeta za stvaranje rutine za odrasle sa poremećajem hiperaktivnosti deficita pažnje

Post Tvoje tijelo

Svi imamo priču o telu