Jesam li odbrambeni pesimista? | BA.Superenlightme.com

Jesam li odbrambeni pesimista?

Jesam li odbrambeni pesimista?

Ovaj blog post, ja sam uvjeren, biti prava katastrofa.

Mislim, samo mislim da od svih stvari koje bi moglo poći po zlu! Ako li slati ga u pogrešno doba dana, niko neće pročitati. Ako ne pišem sa super-zanimljiv jezik i na pametan tonom, potencijalni čitaoci će zaobići moj post za nešto drugo na internetu to je daleko više uzbudljivo.

Oh, a ja ću vjerojatno (! Nesvjesno) ubacite notorna kucanju da moje oči odbijaju primjetiti - čak i nakon nekoliko rundi proofreeding. Ili korekture. Da, to drugo.

load...

Naslikao sam prilično sumornu sliku tamo, zar ne?

Osećaj je malo nezgodno priznati da sam pesimista. Svijetu zaista izgleda da jaše val optimizma ovih dana, barem što se tiče popularne literature. Amazon.com mi kaže da mogu birati 1.503 knjiga o optimizmu i samo 571 o pesimizam. I knjige o optimizmu svi imaju ove upadljivo, cheesy-kez izaziva titlovi poput "Ključ sreće" i "Strast, optimizam, i bogatstvo."

Usta mene. Ja jednostavno ne mogu da kupe u to, Mentos-treperi stil happy-go-lucky, staklo-pola puna. Ali, s druge strane, ja nisam hodajuća oblak pesimistična sumornosti i propast bilo. (Na većini dana, najmanje.)

Međutim, moj trenutni popis čitanje sadrži dvije knjige u polupraznu sorta: poluprazna David Rakoff i Pozitivna Snaga negativno razmišljanje Julie K. Norem, Ph.D.

A zahvaljujući obe knjige, ja sam prikovano precizan termin za moju marku pesimizma: odbrambene pesimizam. Čitanje Rackoff opisom odbrambenih pesimizma je kao čitanje moje autobiografije. Iz razgovora s Jesse Thorn na PRI The Sound Of Young America:

... Defanzivni pesimisti su rođaci dispozicijskih pesimisti. Oni vide svijet kao malo više negativnih nego što zapravo je, kao i većina pesimisti, ali šta defanzivni pesimisti učiniti je da onda to uzeti predosećanje katastrofa, kao što su "ovo će sisati" vrstu slutnja, i oni uzimaju oružje protiv nje , a oni predviđaju njihov najgorem slučaju dolazi istina.

Ovo će sisati zbog ABC i D, i oni prolaze kroz svaki aspekt suckhood i oni dolaze sa planom za nepredviđene kao na ono što će učiniti u borbi protiv toga. To je sredstvo tvrdi agencija i dobiti preko anksioznost o svijetu.

load...

Da zadnja linija zaglavila sa mnom kada sam prvi put čuo ovaj radio intervju. (U kapric reči "suckhood" učinio, previše, ali ja digresiju.) Defanzivni pesimizam je sredstvo tvrdi agencija preko anksioznosti. I anksioznost je, dobro, moj forte.

Dobronamjerni prijatelji i članovi porodice da mi je uvijek govorila da probam i biti malo više pozitivnih u moj pogled. Konvencionalna mudrost sugerira da veću pozitivnost iznosi manje anksioznosti. Uostalom, manje vremena provodite preživara o negativnim aspektima života i sve ono što-ako scenariji, više vremena ćete imati za sunce i ruže, zar ne?

Pa, ne. Ne za mene, a ne za odbrambene pesimisti. Defanzivni pesimisti koriste svoje pesimizam kao sredstvo za smanjenje anksioznosti. Pretvarajući se da je optimista samo će poslužiti da se očuva moju strahova - da ih ne umanjuje.

Hajde da se pretvaramo

Zarad primjer je, recimo da se spremam sutra pitati moj šef za povišicu. Postoji mnogo potencijala suckhood ovdje. Mnogo stvari može krenuti po zlu, uključujući (ali ne ograničavajući se na) sljedeće katastrofe:

1. Moj šef bi mogao reći ne moj zahtev. 2. Možda mi reći da sam prekršio neki nepoznati protokola kompanije pitajući pogrešno. 3. Možda mi se smeju. 4. Možda mi kažu da bi trebao biti sretan što zarađuje ono što sam zaradio.

Strateški optimist bi vjerovatno zaobići ove probleme kako bi se obuzda njihov nivo anksioznosti. Međutim, defanzivni pesimista bi zaronite u pravu, secirati svaki potencijalni katastrofa, i izmišljaju neke planove za nepredviđene situacije:

1. Ako je ona negira moj zahtev, recitirati dugu listu razloga zašto mislim da zaslužuju povišicu. Pripremite što više dobrih razloga moguće! 2. Prije susreta s njom, istraživačke politike moje kompanije za traženje povišice. Pripremite papire, ako je to potrebno. 3. Obucite se u debelu kožu za sastanak. Ako joj se smeje, ne uzimajte to osobno. 4. Ako mi kaže da bi trebalo da se osjećaju već dobro uslovima, poziv na nekoliko istraživanja plata mom poslu, obrazovanja i iskustva. Pokaži joj, ne samo da joj kažem, razlika između mog stvarnog i moj ideal plati.

load...

Ako sam pokušao da slijepo hodati na sastanak bez izrade navedenih planova, ja bih se neugodno nepripremljena i zabrinut. Što je još gore, moj nastup će patiti. Sa sajta Norem-a:

Moje eksperimentalna istraživanja pokazuju da ako odbrambeni pesimisti pokušavaju da podignu očekivanja, ili izbjeći igranje kroz analizu najgoreg slučaja, njihova anksioznost povećava i njihov učinak pati. Ako strateški optimisti niža očekivanja ili igrati preko mogućih ishoda, njihova anksioznost povećava i njihov učinak smanjuje.

Žao nam je, porodicom i prijateljima: ako se borim prave prirode, moj nastup će patiti. Pusti me da igram u defanzivi pesimista ulogu; dozvolite mi da predviđaju blagi katastrofa, pusti me da se igram sa onim šta-IFS za malo, i pusti me da planiraju svoj put oko njih.

Pa, to je to. Nadam se da ovaj blog post nije bilo strašno. Pripremio sam najbolje što sam mogao, zacrtan moje planove, i sjesti spremni i čekaju sa debelu kožu ako ga mrze.

Daljnje čitanje i slušanje:

Da li ste u odbrani pesimista? Uzmite Julie K. Norem kviz ovdje.

Također, možete pogledati intervju David Rakoff sa Jesse Thorn na PRI The Sound Of Young America, ili pročitajte transkript ovdje.

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

Povezivanje sa drugima kroz muziku

Post Poremećaji ličnosti

Gde je nestala moja anksioznost? Ne mogu ga naći nikuda!

Post Poremećaji ličnosti

10 pravila za suočavanje sa panikom: pravilo # 8, ili kako zapamtiti dobre delove

Post Svakodnevne veze

Crvene zastave ljubazne prevare: 10 znakova da se družite sa sociopatom

Post Svakodnevne veze

Šta je i nije narcizam: 3 ključna identifikatora, 2 od 5

Post Poremećaji odraslih

Lečenje opijatske zavisnosti na staromodan način

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i pamćenje

Post Tvoje tijelo

Poremećaji u ishrani i komorbiditet: kada ed nije jedini poremećaj

Post Poremećaji ličnosti

Koliko su preovladavaju autoimuni poremećaji kod bipolarnog poremećaja?

Post Roditeljstvo

Kako stvarno empatizovati sa nekim

Post Više o tebi

5 pažljivih tretmana za ruminaciju

Post Više o tebi

10 načina da pobede rat protiv stresa na radnom mestu