Još 3 razloga ne možete pobediti sa narcisoidom | BA.Superenlightme.com

Još 3 razloga ne možete pobediti sa narcisoidom

Još 3 razloga ne možete pobediti sa narcisoidom

U prethodnom postu sam pisao o tri razloga ne možete pobijediti s narcis. Evo još tri razloga ste obavezni izgubiti kada imate posla s duboko sebična osoba koja nema empatije, čini da se osjećate malim i pljačka vam je sreća koju zaslužuju.

1. Narcise da se osjećate krivim kad imate sreću jer očekuju da prvo stavi svoju sreću.

Kada vas nagraditi sebe sa odmor ili nešto drugo što ste zaradili, da li iznenada ispunjen krivice? Se osjećate kao da ste na neki način izbegavanja svojih dužnosti ili su neodgovorni. To je kao da nemaju pravo uzeti vremena za sebe, pa čak i srećan. To je zapravo pametan trik narcis. Se osjećate kao da radite nešto pogrešno ako ste sretni jer narcis nije sretan.

load...

Vaš odmor je ništa za njih. Vaš novi novčanik nije njihov novčanik. Ako uzimate vremena za sebe, to je vrijeme da si "krade" od njih. "Obaveza" vi izbegavanja Vaša je dužnost da bude na raspolaganju da zadovolji potrebe narcis-a. Čak i ako oni priznaju da ste zaslužili odmor, oni ne razumiju zašto insistiraš na "boli" ih. Kako možete biti sretni ako su nezadovoljni? Ovo pitanje me dovodi do moje sledeće tačke:

5. Narcis nikada neće biti sretan.

"Za razliku od zajedničkih zabluda, narcise nisu arogantni, čak i ako se ponašaju arogantno", objašnjava Pavel G. Somov, Ph.D. "Oni jednostavno ne osjećaju dobro o sebi."

Uprkos nesagledive samovažnost, narcis nema visoke samopoštovanje. Oni sami kaput u pohvalama i odobrenje od drugih sakriti najveći strah. Kao Jonice Webb, Ph.D., je napisao:

To nepokolebljive samopouzdanje je kao krhki kao ljuske jajeta. Narcise ne miči se i nazad na kontinuumu samopoštovanja kao i ostatak od nas.... Prema tom krhka, lomljiva poklopac leži skriveni bazen nesigurnosti i boli. Duboko u sebi, narcis je najdublji i najmoćniji strah je da je on ništa.

Ljudi u životu narcis je da idem u veliki napor da osiguraju njihovo odobrenje, ako je to uopće moguće. Na kraju, mi želimo da ih usrećiti. Možda ako su zadovoljni, mislimo, možemo svi biti radostan i sadržaj zajedno. To je nemoguće.

Narcis neće probuditi jednog dana i na kraju biti optimisti ili pažljiv. Oni ne će te pozvati i reći: "Hvala vam za sve stvari koje si učinio za mene." Oni neće pomerati planine da ti pomogne. Oni neće biti ponosni na dostignuća ili iskreno vam čestitam. Oni neće da vas pozovemo na večeru, pojavi na vrijeme i provedite cijelu noć aktivno slušanje vas.

load...

I oni će uvijek uzeti sve što radite osobno - jer na kraju krajeva ne mogu zamisliti kako bi nešto moglo imati nikakve veze s njima. Kada nisi sa narcis to je kao da ste prestati da postoji.

6. Oni nikada neće biti sretan zbog tebe.

Misery voli društvo. Bez empatije, to je nemoguće za narcis da znaju ili prepoznaju ono što vas usrećuje. Ne žele da razmišljate o Vašim potrebama. Oni nemaju uvid u svoje emocije. Oni vjeruju da bi trebalo da se isto tako osjećaju.

"Većina narcise nemaju kapacitet da daju značajne, autentične ljubavi i empatije, i nemate izbora nego da se bave ovim stvarnost... Pusti očekivanje da će to ikada biti drugačije", napisao je Karyl McBride, Ph.D., u svojoj knjizi Will I Ever Be Good Enough ?.

Ako ste pronašli sreću i radite nešto dobro, ne očekujte narcis da te potapše po leđima. Vaš uspjeh ih podsjeća samo svojih nedostataka. To ih čini osjećati nesigurno i oni su sigurni da je vaša greška.

Budući da je narcis ne vjeruje u živom i pusti druge da žive, ti nisi ništa ako ne služe njihovim potrebama. Dnevni tvoja istina i težnja za ispunjenje znači da ne može da podnese odobrenje narcis-a. Postavljanje zdravih granica je jedini način na koji mogu zadovoljiti vaše vlastite potrebe, a čini se da bi to neminovno ostaviti narcis na hladnoći.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji odraslih

Lečenje Opsesivno-kompulzivni tretman poremećaja: nije uobičajeno

Post Svakodnevne veze

Da li se smeješ kada neko pada? Da li je teorija superiornosti ili činjenica života?

Post Roditeljstvo

Odobrenih 9 psihologa mora se čitati o mentalnom zdravlju

Post Tvoje tijelo

Umjesto da se brinete za samokritiku, razmotrite ove reči

Post Depresija

Kada su u pitanju antidepresivi, kome ćete verovati svojim mozgom?

Post Više o tebi

Nakon akcije ftc, elimidrol iznenada dopunjuje poboljšanje raspoloženja

Post Više o tebi

Povežite se sa telom kako biste se suočili sa hiperaktivnim poremećajem pažnje

Post Poremećaji ličnosti

Neučtveno u detinjstvu: 10 koraka do lečenja vaše odrasle osobe

Post Svakodnevne veze

Zaljubljen u svog terapeuta? Evo šta da radite

Post Poremećaji u detinjstvu

Sva anksioznost nije ista: 3 vrste, 3 rešenja

Post Poremećaji ličnosti

5 izraza manipulatora vole (i koriste)

Post Svakodnevne veze

Svesnost za seksualni duh: 5 vežbi