Može li bolji romantični odnos dovesti do boljeg roditeljstva? | BA.Superenlightme.com

Može li bolji romantični odnos dovesti do boljeg roditeljstva?

Može li bolji romantični odnos dovesti do boljeg roditeljstva?

Vjerujete li vaš partner bi trebao doći pred svoju djecu?

Pročitao sam ovaj citat nedavno:

"Najbolja stvar koju društvo može učiniti za sebe je da promoviše i podržava zdrav parova, a najbolja stvar partneri mogu učiniti za sebe, za svoju djecu, a za društvo je da imamo zdrav odnos."

- Harville Hendrix, autor Getting the Love You Want

load...

Ozbiljno? "Najbolje" što možemo učiniti za našu djecu je da imaju dobar odnos s našim partnerima? To je u redu u teoriji, ali šta ako naš odnos je samo u redu, ili dobar ponekad sa dugim periodima osrednjosti, ili uglavnom loše uz povremene trenutke sreće? Šta onda?

Plus, kako da nađem vremena da neguje sretan odnos kada sam jedva imao vremena da roditelj moju djecu?

Kako biste sačuvali brak Kada imate djecu

Iako su mnogi od nas nekada sanjala o tome da porodice sa našim partnerima, sada da naša djeca su stigli, provodimo toliko vremena koje se bave njihovim potrebama, sa zahtjevima posla, i sa dan-to-dan život, da imamo malo ili ništa više za naše supružnike (ne da se spomenuti). Naša ljubavne veze postale srednje, čak i nebitna. Za mnoge roditelje, ljubavnim vezama jednostavno nisu svi da je "romantična" više.

Ipak, istraživanja dosljedno pokazuju da roditelji sa kvalitetnijih odnosa imaju više dobro prilagođen djecu. Siromašniji kvalitet odnosa sa svakim drugim, više negativnih ishoda u razvoju vidimo kod djece kroz niz varijabli, uključujući i fizičko zdravlje, akademski uspjeh, i psihološki i socijalni ishoda. I to važi i preko rasnih, etničkih i socioekonomske linija. *

Dakle, to nas vraća na isto pitanje: Kako možemo naći vremena da gaje sretan odnos kada smo jedva imali vremena da roditelj našu djecu?

Radeći kako na jednom ili, preciznije, puštajući pozitivni rezultati jednog (ispunjenja odnos) dovesti pozitivne rezultate od ostalih (dobro roditeljstvo).

Znam da ovo zvuči kontradiktorno. Na kraju krajeva, živimo u kulturi opsjednut prioritet "pozitivnog roditeljstva", koja je divno, ali ne i kada se stvara, ili osnaţuje, razdora u našem ljubavne veze.

load...

U stvari, mislim da je veliku važnost našeg odnosa sreću dobrobit našu djecu "je jedna od najbolje čuvanih tajni naše kulture. Kao Dr. Stephanie Coontz, direktor javnog obrazovanja u Vijeću na suvremene obitelji, na ParentMap konferenciji je rekao:

"Istraživanja pokazuju da parovi koji pohađaju odnos klase zajedno prijavili više pozitivan uticaj na njihovu roditeljstvu od onih koji prisustvuju roditeljskim klase zajedno."

Ozbiljno? Da, ozbiljno.

Sada, u kojima se kaže, ne vjerujem da morate biti u vezi da podrže zdravlje vaše djece (vidim da si samohrani roditelji!), Ili da su svi odnosi su vredi spasiti, ili da su svi roditelji tretiraju njihove odnose kao sekundarni roditeljstvu (neki od vas balansiranje i nevjerojatno dobro!).

Verujem, međutim, da za veliku većinu roditelja podizanje djecu sa partnerom, postoji prostor za poboljšanje vašeg odnosa sa svakim drugim i time će se poboljšati roditeljstva.

Kako možete početi da se poboljša svoj roditeljstva?

Evo 3 brzih savjeta koji nudim parovi s kojima radim:

  1. Počnite s malim naporima (aka "10% Pravilo"). Kada razmišljam o načinima za unapređivanje ispunjavanja odnos, umjesto da cilja na veliku aktivnost ili gesta, nešto što zahtijeva 100% fokus i trud sa vaše strane (npr planira romantičan odmor bez svoju djecu) potrošiti 10% dragocjenu energiju da dođe sa nešto sada možete učiniti, ili će uskoro, nešto što zapravo čine dogoditi (npr uz svece brze hrane večeru nakon deca idu u krevet). Cilj je da se postavite za male pobjede da odmah ulije odnos sa pozitivnom energijom. I da stvori promjene koje su dovoljno lako često ponoviti.
  2. Pitati: "Ono što je važno o tome?" To je jednostavan, ali moćan pitanje, posebno kada vi i vaš partner ne slažu. Umjesto da se odbija mišljenje vašeg partnera, ili tvrdeći za tvoje, samo pauzirati, skini sudija-i-žiri šešir, i da iskreno zanima šta on / ona govori. Ovo je posebno korisno, a pogotovo, kad si uvjeren da si u pravu i da je vaš pristup je daleko superiorniji. Kada dobijemo zanima ono što je važno našim partnerima, mi smo vjerovatno izbjeći argumente i bolje razumiju njihove perspektive. Manje tuče i veće uzajamno razumijevanje obično dovodi do više toplo i fuzzy osjećaje jedno za drugo.
  3. load...
  4. Doći do srca vaše pritužbe. Mislim žalbi kao Hard Candy koji štiti chewy centru Tootsie pop; pritužbe pokrivaju ono što je najvažnije. Fokusirajući se na našoj žalbi - "ti ne pomažu dovoljno s djecom"; "Radiš previše"; "Ti me nikada nije pohvalim" - često dodatno otuđiti našim partnerima pokazujući prstima i krivi. Nasuprot tome, ako pokušamo da dođemo do srži šta ih uznemirava, na potrebu, zahtjev, ili se nadam da žalba ukazuje na - "Želim da budemo veliki roditeljstva tim"; "Nedostaješ mi i želim da si oko više"; "Osećam se nesigurno i da će cijeniti vašu podršku da se osjećaju više samopouzdanja" - onda smo svaki daleko veće šanse da se naše potrebe sastali i da se osjećaju više shvatiti.

Ima decu? Ostati u braku... To je tako jednostavno

Sada za (malo) loše vijesti - veliki kao ove savjete može biti, za to jednostavno nema brzog rješenja za odnos nezadovoljstvo, a ne jedna veličina odgovara svima način da se održi ispunjenje odnosa kada smo dovoljno sreće da se to ostvari.

Dobra - nema čekanja, velika - vijest je da posvećuje vrijeme i energiju za poboljšanje, a zatim i održavanje naš kvalitetan odnos pruža isplate za nas i za našu neverovatno djecu.

Dakle, ako vam je potreban "dobrog roditeljstva" izgovor da ponovo zapaliti romantiku u vašem odnosu, i da se ponovo sa partnerom s kojim ste sanjali imati sretan obiteljski život, samo sam predao tebi. Dok Nadam se da to učiniti za sebe i za vašeg partnera, ako ne, barem molimo to učiniti za svoju djecu!

Ovaj gost članak prvobitno pojavio na YourTango.com: Dakle, pokušavajući da Chill Out Zapravo čini vas pod stresom.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Citati koji inspirišu životno umišljanje

Post Slavnost

Bachelor chris soules uzimajući pauz od dating

Post Poremećaji ličnosti

6 znak da je vaš odnos toksičan

Post Roditeljstvo

Razmatrajući razvod? Razmotrite ovo

Post Roditeljstvo

Nisu to veze s nekim s graničnom osobom

Post Tvoje tijelo

Podsticaj tela: prevazilaženje nezadovoljstva

Post Tvoje tijelo

Propadaju naš unutrašnji i spoljni prostor

Post Poremećaji ličnosti

Nizak nivo šećera u krvi i panični napadi: kako su oni povezani?

Post Poremećaji ličnosti

Kumulativni efekat narcističkog zlostavljanja

Post Poremećaji ličnosti

Humor panika napada: moj panični napad ima napad panike

Post Tvoje tijelo

Prihvatanje i poštovanje vašeg tela i zdravlja

Post Svakodnevne veze

Kako zaustaviti sabotiranje sopstvenog uspeha