Na 5 načina muškarci i žene drugačije komuniciraju | BA.Superenlightme.com

Na 5 načina muškarci i žene drugačije komuniciraju

Na 5 načina muškarci i žene drugačije komuniciraju

Ovaj gost članak iz YourTango je napisao Richard Drobnick. 

Muškarci i žene su različiti na mnogo načina. Oni vide svijet kroz potpuno drugačije perspektive. Ključ za razumevanje svoje razlike u načinu na koji muškarci i žene komuniciraju.

Evo šest važne razlike komunikacije koje bi trebali biti svjesni, kako bi poboljšali komunikaciju sa svojim partnerom i da ih lakše i efikasnije.

load...

1. Zašto Talk?

On smatra da komunikacija treba imati jasnu svrhu. Iza svaki razgovor je problem koji treba rješavanje ili tačku koja treba napraviti. Komunikacija se koristi da se na korijen dileme što efikasnije.

Ona koristi komunikacija da otkrije kako se oseća i šta je ona želi reći. Ona vidi razgovor kao čin dijeljenja i priliku za povećanje intimnosti sa svojim partnerom. Kroz razmjenu, ona oslobađa negativne osjećaje i učvršćuje joj vezu sa čovekom koga voli.

Više od YourTango:

2. Koliko Ukoliko ste rekli?

On je prioritet produktivnost i efikasnost u svom svakodnevnom životu, i razgovor nije izuzetak. Kada je priča priču da je već sortiran kroz blato u svoju glavu, kao i akcije samo one detalje koje on smatra bitne za poenta priče. Mogao bi se pitaju: "Zašto žene moraju pričati koliko oni rade?" Često će se prekinuti ženu kada je čuo dovoljno da ponudi rješenje.

Ona koristi komunikacija za istraživanje i organizirati svoje misli - da otkriju poenta priče. Ona možda ne znaju koje informacije je potrebno ili pretjerana do riječi dolaze rasipala. Ali, žena nije nužno u potrazi za rješenje kada je inicira razgovor. Ona je u potrazi za nekoga da slušati i razumjeti ono što oseća.

3. Šta to znači da slušaju?

On je uslovljeno da aktivno slušati. Kada žena inicira razgovor pretpostavlja ona traži njegov savjet ili pomoć. On se bavi sa ženom, filtriranje sve ona govori kroz prizmu, "Ono što možemo stvarno rade o tome?" Učenje slušati strpljivo - ne samo pasivno - ne dolazi lako do njega.

Ona vidi razgovor kao produktivan kraj sam po sebi. Ako ona osjeća dovoljno čuo ili razumio ona možda ne treba da preduzme dalje akcije za rješavanje problema ili "napraviti stvari bolje." Činjenica da je ona slušala assuages ​​svojim strahovima i otupljuje mukama negativnih osjećaja. Dijeljenje sa nekim ko razumije i voli ju je isceljuje iznutra i opremio njen sa emocionalnim alate potrebne za rukovanje iskušenja i nevolje vanjskog svijeta.

load...

4. Kada se oseća Down...

On će željeti da se pozabavi svoje probleme idite, kao vatrogasac. On smatra nestrpljiv da ugasi vatru što je brže moguće. Za njega, najbrži način da ugasi vatru je davanjem rješenja. Jer želi toliko da obezbijedi njegova supruga, on može uzeti njeno raspoloženje osobno i da se brani. On je čuti i stvari doslovno, ne shvaćajući da kada njegova supruga je uznemirena ona će koristiti riječi kao sredstva za istraživanje i izraze teško emocije.

Pomoću riječi kao sredstva za istraživanje i izrazi svoj teško emocije kada je uznemirena, ona je u stanju da obradi njen negativne emocije i da ih pusti. Ona ceni podršku i odgoj, a najviše ispunjava dijeljenje, saradnja i zajednici. Kada je pokazuje interes za nju postavljajući brižna pitanja ili izražava iskrenu zabrinutost oseća voli i stalo. On ispunjava svoju prvu primarnu ljubavi potrebe.

Više od YourTango: # 1 Ključ efikasnog Komunikacija

5. Kada je neraspoložena...

On će često povlače u svoju "pećinu" (postaje miran i povučen) kada je on uznemiren ili pod stresom. "Time pećina" Čovjek je kao kratki odmor: on smanjuje stres zaboravljajući o svojim problemima i fokusirajući se na druge stvari kao što su gledanje televizije, čita novine, ili igranje video igara.

On bi mogao izbjeći komunikaciju sa suprugom u vrijeme prinudom. Ako je i dalje prisutan sa njegovanje pitanja ili kritika, on povlači još dalje, u strahu da njegov partner ne veruje da se brine o poslovnim na svoju ruku. Međutim, uz svoju podršku i razumijevanje, čovjek će se vratiti i biti emocionalno dostupan, brizi i ljubavi.

Ona može protumačiti tišini bračnog druga kao znak da je ona njega što nije ili da ga ona gubi. Ona instinktivno pokušava da ga njegovati kroz svoje probleme tražeći obilje brige pitanja. Ili ona mogu defanzivno reagiraju iz straha da svoje potrebe za zdravom otvorena komunikacija se ne poštuje u vezi.

load...

Na kraju krajeva, ona može učiniti više za njega cijeneći njegov prostor, što ga pokazuje da ga je vjeruje da radi na problem na svoju ruku. Poverenja je jedan od najvećih darova ona ima da mu ponudi. U međuvremenu bi trebalo da uradi nešto njegovanje za sebe, tako da ga neće poslali kad je izlazi iz svoje "vremena pećine."

I bonus razloga:

Komunikacija razbija Kada...

On izgleda kao da je rečeno šta da radim. Ono što je najbitnije da čovjek radi dobar posao. Kada se dovodi u pitanje njegova nadležnost on će ne samo osjećati boli, ali on će baciti se zid otpora, i komunikacija počinje slom. On uspijeva u sredini u kojoj je on stručnjak. Radije nego da je rekao: "Trebalo bi da X" je vjerovatno da odgovori bolje, "Šta misliš o X?" Trik poboljšanju mu je da se odupre mu govori šta da radi.

Ona čuje iz njenog supruga da joj problemi nisu kao pravi i pritiskom kako se čini u tom trenutku. Njenog supružnika može pogrešno misle da je biti od pomoći u pružanju "stvarnosti provjere" poput: ". Postaješ previše emotivan o tome" "Praviš planinu od krtica brda" ili Za nju se čini kao da pokušava da smanji svoja osećanja ili govoriti je iz da ih.

Muškarci i žene žele da zadovolje svoje partnere, ali mogu propustiti oznaku jer je zaista teško razumjeti i prihvatiti različite načine našeg partnera komunikacije. Muškarci i žene trebaju edukaciju o ovim razlikama da pomognu svojim odnosima, tako da ne završiti u frustrirani stanju nezadovoljstva i osjećati se zaglavio.

Ako se osjeća zaglavio par, predlažem čitaju ili slušaju parove knjige samopomoći zajedno. Ako je par i dalje oseća zaglavio, onda treba uvijek tražiti profesionalno savjetovanje i vratiti na put ka boljem razumijevanju i komunikaciji.

Više veliki sadržaj sa YourTango:

  • Treba li ti Parovi Savjetovanje? Evo kako da Tell
  • 11 Prednosti predbračnog Savjetovanje - Zašto Čak Happy Parovi Need It
  • True Story: Kada ne bih Suočite My Trust Issues, Oni Suočeni Me

load...

Povezane vijesti


Post Dobro zdravlje

Ispovesti negovatelja

Post Roditeljstvo

Odrasli asperger: olakšanje dijagnoze

Post Više o tebi

Nakon akcije ftc, elimidrol iznenada dopunjuje poboljšanje raspoloženja

Post Poremećaji ličnosti

Mozak: da li je to bio dodir ili metafora?

Post Depresija

Ubica ima depresiju, opsesivno-kompulsivni poremećaj istoriju pokušaja samoubojstva i dva nova oružja

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i iskustva ranog tretmana

Post Dobro zdravlje

Refraktirate svoju perspektivu na bolest vašeg partnera

Post Psihologija seksa

Muškarci i depresija: ne samo isto tužno lice

Post Psihologija seksa

Poremećaj vezivanja, nazovi sebe! rad sa ljubavlju - romansa Pažnja Deficit Disorder, seksualni anoreksik, preživjeli traumatizam i izbegavanje intimnosti

Post Roditeljstvo

Odobrenih 9 psihologa mora se čitati o mentalnom zdravlju

Post Psihologija seksa

Kompulzivna masturbacija i porno

Post Više o tebi

10 koraka da postanu svjesniji