Nakon akcije ftc, elimidrol iznenada dopunjuje poboljšanje raspoloženja | BA.Superenlightme.com

Nakon akcije ftc, elimidrol iznenada dopunjuje poboljšanje raspoloženja

Nakon akcije ftc, elimidrol iznenada dopunjuje poboljšanje raspoloženja

Dugo sam bio skeptičan prema desetine dodataka prehrani na tržištu koji tvrde da "poboljšali raspoloženje" ili promovirati zdrav "emocionalnu ravnotežu." Zdrava emocionalna ravnoteža dolazi iz učenja specifičnih psiholoških vještina u životu da vam pomogne da se bolje nosi sa i imati koristi od svoje emocije - nije od pilula.

Tako mi je bilo više nego malo čudno kad sam je nedavno kontaktirao marketinške kompanije promoviše "raspoloženje jačanje" dodatak pod nazivom Elimidrol. Ovaj dodatak je na tržištu za više od 2 1 - 2 godine - sa naizgled malo ili bez naučnih dokaza - Sunrise Nutraceuticals kao djelotvoran pravni lijek za opijata povlačenje.

load...

Kako je ovaj dodatak da očitom 180 stepeni marketing zaokret od pomaže da se oslobodi opijata povlačenje raspoloženje pojačivač tako lako?

Jednom riječju, to je sve o bolesti.

U SAD-u, možete napraviti prilično nečuveno tvrdnje o prednostima bilo kojeg proizvoda sa praktično nema dokaza da podrži te tvrdnje. Velike kompanije ovo prilično redovito, ali s više suptilnosti u svoje marketinške poruke. Manjih kompanija, kao što su Sunrise Nutraceuticals, izgleda, umjesto da plijen na neznanju potrošača o suplemenata i kako kompanija može tvrde da može učiniti za vas.

Kada je američka Savezna trgovinska komisija (FTC) - kojim se uređuje oglašavanja u SAD-u - saznao da Izlazak Nutraceutical pravio tvrdnja o ublažavanju simptoma bolesti (opijat povlačenje), oni obrušio se na kompaniju.

Pod uslovima naselja postignut sa firmom - koji je priznao krivicu ili malverzacije - više nisu mogle da tržište proizvoda koji je tvrdio da tretiraju simptome bolesti ili stanja. "U predviđeno bi također uključuje presudu skoro 1,4 miliona $", istakao je FTC u 6 Juli 2017 blogu. "Optuženi će se preko $ 235,000, a preostali iznos obustavljen na osnovu finansijsko stanje."

To je zapanjujuće dobro - jedan tako veliki da, ako je kompanija bila prisiljena da plati cijelu stvar, vjerojatno bi mi stavili kompanija bez posla.

Ali, šta radiš kada imate sve to proizvod i ni na koji način da je prodate?

Vratili su se... Sad sa raspoloženjem Jačanje sposobnosti!

load...

Izlazak jednostavno okrenuo proizvod, uklanjanje svih potraživanja bolest iz označavanje, marketing i web stranica. Sada je "poboljšanje raspoloženja" proizvod - generički, feel-good tvrde da gotovo svatko može učiniti o proizvodu s vitaminima, mineralima, ili mikronutrijenata u njemu. Ali, to je u direktnoj suprotnosti ranijim tvrdnjama kompanija je o potpuno isti proizvod u kolovozu 2016. Evo šta Adam Layne Sunrise rekao Addiction Blog u to vrijeme:

Iako smo dobili povratnu informaciju od mnogih ljudi koji su koristili Elimidrol da pomognu uspješno prevladaju svoje ovisnosti o drugim tvarima, sama Elimidrol je posebno formulirana za opijata povlačenje...

Proizvod koji je kompanija prvobitno tvrdili "je posebno formulirana za opijata povlačenje" odjednom je postao proizvod koji "je dizajniran za efikasnost i napravljen za promociju mentalnog i fizičkog komfora, smirenost, pozitivno raspoloženje, zdrav mentalni i emocionalni balans, dok je povećanje vaše ukupne dobrobit "(internet Elimidrol, 13. Januar, 2017). Sastojci etiketa na Elimidrol nije promijenio, a ni navodno ima formulacije.

Prema njihovim web stranice u 2013. Godini:

Naša znanstveno formulirana detox podrška dodatak će vam pružiti snagu i udobnost za uspješno prevladati opijata povlačenje ublažavanje intenzivnu mentalnu i fizičku nelagodu tokom procesa.

Sada njihovoj web stranici kaže: "Naučno formuliran sa snažnim sastojcima također podržavaju osjećaja mentalne i fizičke ravnoteže, pružajući olakšanje za povremena anksioznost, razdražljivost i nemir."

Ako bude blokiran za jednokratnu upotrebu, samo rejigger vaše marketinške napore i prodaje isti magični prašak za nešto malo drugačije. Na kraju krajeva, koji ne želi da se osjećaju manje nemirni i razdražljivi, i mirnije i psihički uravnotežen?

Marketing na pozitivno raspoloženje i "Intermitentno Anksioznost"

load...

Ironično, ali ono što mi obično Prods da pišem o tim kompanijama su im clueless, nespretan marketing outreach napore da Psych Central. Jer oni ne trude da zapravo istraživanje kompanije oni kontaktirali, oni očito nije primijetio da ne posebno briga za dodatke za mentalno zdravlje 'marketinške poruke. Mislim da takva poruka biti ispunjena hiperbola i feel-good fraze koje ništa ne znače. I naravno, prepuna pozitivne testimonials.1

Marketinške kompanije počela sa generičkim e-pošte u kojima se kaže, u dijelu, "Ja predstavljaju Elimidrol, a poboljšanje raspoloženja i anksioznosti olakšanje dodatak. To je osmišljen da promoviše pozitivno raspoloženje, udobnost, smirenost, zdrav mentalni i emocionalni balans, dok je povećanje vaše ukupne blagostanje. "

Anksioznost je simptom mnogih mentalnih poremećaja. Dakle, čini se da kompanija je do svoje stare marketinške napore, iznosi tvrdnje o konkretnim simptoma. Istakao sam da od i, nakon nekoliko odlaganja, javila druga osoba iz marketinške kompanije: ". Svaki oblik anksioznosti nije anksiozni poremećaj, kao što je anksioznost je normalan dio života Pravimo tvrdnje o povremena anksioznost, koja je normalno povremene anksioznosti da svako oseća s vremena na vreme. "

Ah, to sve jasnije. Ne "anksioznost", rekao je simptom mnogih mentalnih poremećaja, ali "povremena anksioznost", koja svog predstavnika marketinške kompanije priznao je "normalno". Ako je to normalno, zašto bi osoba treba uzeti pilulu da ga oslobodi? Ovo je, po mom mišljenju, jednostavno je squirmy, ljigavi napor igranje igre riječi - što je razlika to bi značilo malo prosječna osoba.

Su preparati Efektivna? Kako znaš?

Prednosti korištenja dodatka za emocionalne simptome kao što su anksioznost, razdražljivost, i blagostanje su izuzetno teško mjeriti znanstveno. Razlog za to je zato što je moć placebo. Brojnim naučnim randomiziranih kliničkih ispitivanja droga pokazala su da pronalaženje formulacija lijeka koji tuče moć šećera pilule je izuzetno teško.

Žašto je to? Da li je to zbog toga što droga razvijen od strane farmaceutske kompanije su slabe i neefikasne? Naprotiv, to je zato što je ljudski mozak i tijelo su izuzetno kompleksni sistemi koji često reaguju - u znanstveno mjerljiv način - na sličan način, bez obzira na tretman dao. Ako osoba smatra da tretman će biti efikasni, obično je efikasnije nego ako osoba ne posjeduje specifične vjerovanje ili izgleda kao tretman neće raditi.

Po mom mišljenju, mnogi dodatak proizvoda koji tvrde da promoviše zdrav "mentalnu ravnotežu" ili povećati osjećaj dobrobiti su vjerovatno iskoristivši placebo efekat. To jest, vi očekujete da radi, tako da se (barem za neko vrijeme). To je razlog zašto sam svjedočanstva ne može se smatrati dokaze bez druge, cilj - i naučno - podrška.

Nisam siguran da bi platio $ 75 za snabdijevanje mesec dana od ovog dodatka, niti ohrabriti druge da daju novac kompaniji koja jednostavno preimenovala i promijenila marketing postojećeg proizvoda, kako bi se zadržati ga prodaje. Kada kompanije shvate da su potrošači pametniji od toga i traže bolji dokaz nego, "Hej, vjeruj mi, mi 'projektovan' ovaj proizvod za XYZ", možda će početi da se trag. Na kraju krajeva, ne bi uzimati farmaceutske droge, bez naučnih podršku za svoju efikasnost i sigurnost. Ono što čini dodatak bilo drugačije? 2

Reference

Ima toliko istraživanje o placebo efekt, teško je nabrojati najjači studija ovdje. Umjesto toga, samo ću vas uputim na ovaj odličan članak: Power of the Placebo od pitanja Discover Magazine avgust 2016. A dugotrajan, ali vrijedno čitanja.

Za Pogledajte kako komplementarne i alternativne medicine (CAM, također poznat kao integrativne medicine) nastoji da preuzme placebo narativni, check out: Da li je "koristeći snagu placebo" isplati ništa tretira? od Science-Based Medicine. Također dugotrajan, ali opet, ako želite da shvatite "placebo nauka", neophodan za čitanje.

Možda ćete također žele provjeriti nedavne knjige, sugestibilan ste: The Curious nauka sposobnost mozga da obmanjuje, Transform, i Heal.

Fusnote:

  1. Ozbiljno, ako kupujete dodatak zasnovan prvenstveno na svjedočanstva naći na web stranici kompanije, pretpostavljam placebo efekat će čuda za vas. [↩]
  2. Da, možete umrijeti ili predoziranja iz konzumiranje previše prirodnih minerala, ili od mnogih biljaka navedenih. Samo zato što je nešto prirodno ne znači da je bilo manje od opasnost za vaše tijelo. Posebno kada stavite kombinacija bilja, vitamina i minerala zajedno da nikada nije istražen - bilo u kratkoročne ili dugoročne način. [↩]

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

3 koraka koji vode do sreće

Post Svakodnevne veze

Uptaj i u lice: suočavanje sa uznemirenim šefom, roditeljom, supružnikom ili ljubavnikom

Post Svakodnevne veze

Bipolarni odnos: kako razumeti, pomoći i voleti svog partnera

Post Tvoje tijelo

Podsticaj tela: prevazilaženje nezadovoljstva

Post Poremećaji ličnosti

Odnosno roditeljstvo: nezadovoljno dete, iscrpljeni roditelj

Post Svakodnevne veze

Kako zaustaviti sabotiranje sopstvenog uspeha

Post Psihologija seksa

Kokain, seks i izvršna privilegija

Post Psihologija seksa

Kennebunk: grad je izdao

Post Svakodnevne veze

Inspiracioni citati koji će vam pomoći da se znate i živite autentično

Post Svakodnevne veze

Kako postići svoje ciljeve koristeći vizuelizaciju vremenske linije

Post Svakodnevne veze

Online mindfulness terapija za anksioznost i depresiju

Post Poremećaji odraslih

Veće samopoštovanje s potezom vaše olovke: intervju sa vimala rodžerima