Pogled na brak savjete iz 1950-ih | BA.Superenlightme.com

Pogled na brak savjete iz 1950-ih

Pogled na brak savjete iz 1950-ih

Kao stope razvoda u SAD-u su u porastu do kraja Drugog svjetskog rata, tako da su strahovanja oko stanja braka i porodičnog života. Vrtoglavi stope poslao mnogi parovi da traže stručne savjete da ojača svoje brakove.

Tokom tog vremena, ideja da brak može da se spasi - i razvod spriječiti - s dovoljno posla stekao terenu, u skladu sa Kristin Celello, asistent profesor istorije na Queens College, City University of New York, u svojoj fascinantan knjizi Making Marriage Work: A History of brak i razvod u XX veka, Sjedinjene Američke Države. A mnoštvo stručnjaka zakoračio u pomoć američke parovima ojačaju svoje sindikata - i neke zanimljive prijedloge.

load...

Ovi stručnjaci, međutim, nije nužno obučeni terapeuti ili čak svima koji su imali bilo kakve veze sa psihologijom. Uzmite stručnjak brak Paul Popenoe, na primjer. On je bio neverovatno dobro poznati i osnovana jedna od prvih savjetovališta braka centara Amerike u 1930-ih, je redovno medijskim nastupima i doprinijeli Ladies Home Journal - a on je bio horticulturalist.

Brak recepata 1950. Može se sažeti u jednu rečenicu: To je uglavnom žena posao njegovati sretan brak i upravljati ga od razvoda.

Brak kao Karijera

Za početak, brak savjetnika ohrabrila žene da razmišljaju o braku kao ispunjavajuće karijere. Kao Celello piše:

Emily Mudd, na primjer, ukazao na mnoge uloge koje su žene morale pretpostaviti kada su postale žene. Ona odobravanjem citira "moderan i istaknuti supruga" koji je objasnio "Biti uspješan supruga je karijeru u sebi, zahtijeva između ostalog, kvaliteti diplomata, poslovna žena, dobra kuvarica, obučenog medicinska sestra, učitelj, a političar i glamur djevojka. "

Stručnjaci također vjeruje da žene bile odgovorne za profesionalni uspjeh svojih muževa. Dorothy Carnegie, čiji je muž bio self-help guru Dale Carnegie, koji je objavljen kako pomoći Muž napredovati u 1953. Spustila iz raznih prijedloga i naveo ličnim primerima. Na primjer, zato što je njen muž imao težak period zapamtiti imena, ona bi saznali imena stranke pred gostima događaja i uključiti njihova imena u razgovor.

Korporativne kulture zapravo je diktirao da je žena mogla napraviti ili slomiti karijeru njenog muža. Prilikom zapošljavanja ili promoviranje zaposlenika, kompanija navodno smatrao svojom ženom. Celello navodi self-made milijunaš RE Dumas Milner u članku u Good Housekeeping:

load...

Mi poslodavci shvatiti koliko često pogrešno žena može slomiti pravog muškarca. To ne znači da je supruga je nužno pogrešno da čovjek, ali da ona nije u redu za taj posao. S druge strane, češće nego što je to shvatio supruga je glavni faktor u uspjehu supruga u karijeri.

Suočavanje sa alkoholom, poslova i zlostavljanja

Čak i kada je alkohol, poslova ili zloupotrebe bilo je pitanje u što nije brak, žene su i dalje odgovoran za rad brak - i za vjerovatno izaziva svoje muževe da lutaju, ne piti i biti nasilan na prvom mjestu.

Na primjer, stručnjaci predložili da žene smatraju šta god radili ili ne radili izazvati svojim muževima da varaju. Fixing njihovo ponašanje može dovesti svoje muževe kod kuće. Ako nije muž došao kući, to je bila i dužnost njegove supruge kako bi bili sigurni da nije varao u budućnosti.

To je ono što je savjetnik u American Institute of porodičnim odnosima, rekao je žena čiji je muž imao aferu nakon 27 godina braka:

Našli smo u našem iskustvu, da kada muž napusti svoj dom, on može biti traže utočište od neprijatan okruženja. Da li je moguće da je vaš muž smatra da nije shvatio ili cijenjen u svom domu? Ono što bi moglo biti u svojim odnosima mu se da bi mogao da ga se tako osjećaju? Mogli ste naglasili svoj doprinos na svoj brak na takav način da su omalovažio dijelu svirao je i na taj način ga je neugodno u njegovom prisustvu?

Stručnjaci također ima ideje o tome kako da se nosi sa fizičkog zlostavljanja u braku. Kao Celello piše u Making Marriage Work:

Clifford Adams tako osigurane žene čiji su muževi bili skloni nasilju da nakon programa izbjegavanje argumenata, prepustiti hirovima svoje muževe ', pomažući im se opusti, i dele svoje breme će "Foster harmoniju" u kući i da ih "sretna žena."

load...

Razvedene Anonymous

Razvedene Anonymous (DA) je organizacija koja je pomogla ženama izbjeći razvod, Celello piše. Zanimljivo je započeo advokata po imenu Samuel M. Starr. Opet, to je sve o tome šta žena može učiniti da spasi brak.

Jedna žena traži pomoć od DA, kada je saznala da joj je muž vara. Navodno, prema Starr, problem je bio da je žena izgledala decenije stariji, nosili aljkav odjeća i imao je žilavo kosu. Žene u organizaciji odveo u kozmetičkom salonu i sašila joj novu odjeću. Također su radili s njom svakodnevno na "pameti i njeno srce, kao i njen izgled." Kada je smatra popravila, DA podesite datum s njom i njenim mužem. Nakon toga, priča se da je muž prestao vidi svoju ljubavnicu i došao kući.

Parovi terapija

Kada je većina parova prisustvovali savjetovanje brak, oni zapravo vidjeli savjetnika odvojeno. Američko udruženje braka Counselors vjerovao da je "zajednička konferencija sa oba partnera mogu biti od pomoći, ali je teško i potencijalno opasno."

Pronalaženje Husband

Karijere žena kao žena nije samo početi s njom hoda do oltara, Celello ističe. Sve je počelo kada je krenula u potragu za svog partnera. Žene su morale da ubedi potencijalnim partnerima u brak jer je shvatio da su žene imale koristi više od brak. U suštini, žene su morale da rade za njihov prijedlog, kao autor Kako da ga predloži opisao. Naime, autor piše:

To je do vas da zaradite prijedlog - po vodi dostojanstven, zdravog razuma kampanje osmišljen kako bi pomogao ga vidi za sebe da je brak, a ne momački je kamen temeljac pun i sretan život.

Pored obavljanja dostojanstven kampanje, žene su potrebne da rade na sebi, kao četiri dijela serije 1954 u Home Journal dame 'predložili. U njoj, jedan 29-godišnja žena je pisala o njoj savjetovanja u "Brak Spremnost kurs" na Američkom institutu za porodičnim odnosima. Ona je saznala da joj je potrebno smanjiti svoja očekivanja, poboljšati njen izgled i rad na njoj intimnosti pitanja - što je i učinila i na kraju spustio mladoženja.

(Nije da se mnogo toga promijenilo. Knjige o tome kako da biste dobili čovjeka da se udam za tebe i danas postoje.)

U stvarnosti, prema Celello, mnogi muževi radili vrednuju svoje odnose i da su spremni da rade na njima. Ali savjet iz 1950-ih većinom stavio odgovornost za uspjeh odnosa je na ženu.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Jednostavna strategija za oslobađanje bolnih misli i osećanja

Post Svakodnevna kreativnost

Velika lista knjiga koja inspiriše vaše stvaranje, stvaranje, pisanje i življenje

Post Poremećaji ličnosti

Neučtveno u detinjstvu: 10 koraka do lečenja vaše odrasle osobe

Post Svakodnevne veze

Otmica Elizabeth pamet - šta su šanse?

Post Roditeljstvo

Trauma i oporavak: posledice nasilja

Post Svakodnevne veze

Da li vaša samopoštovanje preti vašoj vezi?

Post Više o tebi

Da li antidepresiv može sprečiti depresiju nakon traumatske povrede mozga?

Post Više o tebi

Pogled na brak savjete iz 1950-ih

Post Poremećaji ličnosti

Uzimanje antiinflamatornog (niskog)? Proverite nivo litijuma

Post Poremećaji ličnosti

2017 Američka psihološka asocijacija stres istraživanje

Post Više o tebi

33 omiljena knjiga za samopomoć psihologa

Post Više o tebi

8 načina da dođete do braka