Povezivanje sa drugima kroz muziku | BA.Superenlightme.com

Povezivanje sa drugima kroz muziku

Povezivanje sa drugima kroz muziku

Verovatno nije teško dokučiti kako određeni glazbe može preslikati svojim mislima i osjećaje. Tekstove i melodije potencijalno mogu komunicirati poruku koju želite prenijeti. Pjesme mogu snimiti emocionalno stanje ili ličnu situaciju na najbolji mogući način.

Volim reči, a ja smatram da sam prilično izražajan pojedinca. Ponekad, ovih klasičnih citati odjekuju: "Muzika postoji da govori činjenica da ne mogu izraziti," i "Kad riječi ne glazba govori."

Ja predlažem da je muzika mehanizam za ljude da se međusobno povežu. To nas ohrabruje da dijele dijelove sebe kroz zvukove koji su zajdeno ili proze pjevača. Kada govori naše priče ili kanalisanje ko smo sa muzikom, svijest može razviti i obveznice mogu se učvrstila.

load...

2017. Dokumentarni film Roberta Grossman istražuje porijeklo "Hava Nagila," jevrejski standard svjetski poznati. Ukorijenjena u bogate kulture i tradicije, može se osjetiti suštinu i kompleksne istorije, istorije koja uključuje i radosti i tuge, ugrađen u stihove.

"Kao što je putovao širom svijeta, 'Hava Nagila' je u više navrata ponovo otkrio kao proslava sreće u inat patnje i ugnjetavanja", rekao je Ella Taylor u svom osvrtu na film. "Danas, stanovnici malog ukrajinski selu u kojem je počeo kao Nigun, ili bez reči melodija, nisu nikada čuli za pjesmu ili saznao samo na televiziji."

Ipak, jednom "Hava Nagila" do Amerike, pjesma je postala izuzetno popularna. To je igrao na svadbama i posebne prigode da spomen prekretnice. Ona ujedinjuje svi zajedno kroz ples i ima jezik koji prenosi određenu razumijevanje.

U članku objavljenom na superconsciousness.com ističe intervju sa Michaelom Franti, Spearhead pjevač i solo umjetnik koji je otputovao u Irak 2004. Godine sa svojom gitarom.

"Ja zaista želim da inspiriše ljude da se oslobodi lanaca cinizma i da igra ulogu", rekao je Franti. "To je nešto što ja uvijek pokušavam da lično uradi, svaki dan, u mom životu."

On je pevao njegove pesme i razgovarao sa onima koji su došli da čuju njegov glas; njegova muzika osnovana siguran prostor i kovani veze usred nepovjerenje, napetost i haos u regionu. Grupe djece pratio Franti stopama, a lokalno stanovništvo ga je pozvao u svoje domove, razmatraju njihove svakodnevne borbe i uvođenje ga njihovim porodicama. Nepotrebno je reći da njegova pjesme izazvala dijalog.

load...

Pitao sam prijatelja koji je talentovan muzičar sebe, o muzici i veze.

"Ja sam svjedok glazbu zbližavanje ljudi", rekao je Paul Reardon Rovira. "Melodije pesme će izazvati ljude da razmišljaju slično, harmonije će do toga da ljudi osjećaju ono nešto, a ritmovi će nas inspirirati za kretanje našim tijelima. Na taj način, muzika je kao magija. "

Glazba može vrlo lako biti jedan od onih univerzalnih istina da njeguje veze i gura ih naprijed. Kada smo otkriti naše omiljene pjesme, ili muzičkih komada koji utiču na nas u nekom svojstvu, mogli bi biti daje drugima uvid u koji smo kao pojedinci. Identifikujemo sa posebnim lirskim narativa i emocionalne sklonosti i lijepe melodije, dijeljenje komada sebe u tom procesu.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji odraslih

Veće samopoštovanje s potezom vaše olovke: intervju sa vimala rodžerima

Post Roditeljstvo

Kada roditeljska anksioznost utječe na brak

Post Roditeljstvo

4 faktora koji doprinose psihopatiji i sociopatiji

Post Više o tebi

Pregled knjige: požuda Davida Fawcetta, muškaraca i meta: vodič gej muškarca o seksu i oporavku

Post Više o tebi

Bipolarni poremećaj i nasilje: da li postoji veza?

Post Poremećaji ličnosti

Da li mislite da ste magnet za narcise? 4 stvari koje treba razmotriti

Post Više o tebi

Intervju sa autorima tim farrington

Post Roditeljstvo

Opozicioni poremećaj: majčin opstanak

Post Roditeljstvo

10 znaci da se bavite emocionalnim potrebnim narcisom

Post Svakodnevne veze

Treba nam fikcija da se bavimo životnim činjenicama i osećanjima

Post Dobro zdravlje

Resursi za zdravih partnera o mentalnim bolestima

Post Roditeljstvo

Trauma i oporavak: posledice nasilja