Pristupanje autentičnom sebi | BA.Superenlightme.com

Pristupanje autentičnom sebi

Pristupanje autentičnom sebi

". Congruent je jedan od mojih omiljenih riječi Riječ podudarni opisuje neko ko je isti na van jer su iznutra", piše psihoterapeut Angela Caughlin u svojoj knjizi, žurnalizovanjem kroz: Oslobađanje Power of the Authentic Self: Sedam Prednosti Otključavanje mudrosti Within.

Ali, kao što to mnogi od nas ne zna, jer podudarni je daleko od lako. To znači ne mareći šta drugi misle o tebi. Ako ste hronični ljudi-pleaser (Hi, moje ime je Margarita), to može biti i kao hodanje po žici. (Da, to je toliko dramatična.)

To također znači znati ko si. Ponekad, jednostavno pitanje "šta volim" je teško odgovoriti, pogotovo ako smo proveli godine prepuštala nekog drugog i traže validaciju od drugih.

load...

Možda bi znao ko si ti neko vrijeme. Ali nakon određenog događaja ili iskustva ili duže vrijeme, da ste izgubili nekoliko tih komada.

Za mene, koja je pokušala da manipuliše moje tijelo da postane neko koga očito nije bilo. U našem društvu, mislimo da mršavost je magično. Mislila sam bio tanak bi mi anksioznosti i nesigurnosti nestaju. Mislio sam da ću biti više avanturistički. Neustrašiv, u stvari. Ja bih biti sigurni i na kraju ponosan ko sam.

Pretpostavio sam da je gubljenje težine, bio sam piling daleko slojeva da otkriju i otkriti pravi ja. (Nije iznenađujuće, nisam. Samo sam se odugovlači samootkrivanja sa dijetama i površan fokus na vanjskoj strani.)

Caughlin izgubio sebe nakon donošenja njenog muža:

Nakon smrti mog muža Tom, otišao sam kroz period ne zna ko sam ja uopšte. Osoba Mislio sam da je trebalo da bude jednostavno više nije postojao. Bilo je potrebno nekoliko godina traženja pre nego što sam stvarno shvatio ko ovaj novi osoba je koja je u nastajanju iz tog starog kože.

Ali, baš kao što smo izgubili sebe, ne možemo se nalazimo. Autentičnost je proces.

Piše:

Kao i alhemije, mi smo redefinisati slojeve koji se skida pronaći zlato, ili autentični sebe, u nama. Jesmo li ikada završili? ne; svako iskustvo nam daje priliku da bude prisutan i nastaviti da se ljušti, i saznajte više zlata.

load...

Mi smo ikada razvija. Kao što je Susan Piver piše u svojoj knjizi, teška pitanja za Auethentic Life: 100 Essential Pitanja za projektiranje Your Life iznutra, otkrila je da je autentičan život:

... Očituje kroz stalni dijalog zasnovan na upit i posvećenost da slušaju odgovore koji je nastao. Došao sam do spoznaje da je zapravo nemoguće planirati autentičnog života to je jedino moguće biti autentičan i gledati kao svoj autentični život ispoljava oko vas.

Rad pronalaženja sebe počinje sa tog dijaloga, od pitate pitanja.

Dnevnika je moćan put za pronalaženje svoj autentični self. Kada ste sami postavljati pitanja, što počnete da pokupi na obrasce i, kao Caughlin kaže počnete piling natrag slojeva i otkrivanja ono što je ispod svakog od njih.

Na kraju svakog poglavlja u svojoj knjizi, Caughlin ima pitanja ili upite za čitaoci časopisa o.

Ispod su nekoliko pitanja koja je stajala do mene (ja sam ih parafrazirao), da se nadam i inspirisati da nađete svaki dan - jednom riječju u isto vrijeme.

  • Kako to misliš da "treba" biti?
  • Kada možete dozvoliti da osoba ode i kad ne možeš?
  • Za jedan dan, pokušajte da bude prisutan u svakoj situaciji. Kakav je osjećaj biti prisutan?
  • Kada ste sami, šta nered imaš da pusti? Ono što nered stane na put? Caughlin definira nered kao naslov, stvari, prepreke ili određeni način života.
  • Dok radite promijeniti svoj život, što su stvari koje odražavaju koji si postao?
  • U prošlosti, kako je tvoj ego ste pogođeni? Ego je neophodan dio našeg identiteta, ali ako dopustimo da nam ga kontrolirati, može da nas ograniči.
  • Kada se ego uticati na vas najviše? Tko je ta osoba?
  • load...
  • Ono što je pomoglo da otkrijete ste pravi? Kada izgubite sebe? Ono što je pomoglo opet pronaći svoj put?

load...

Povezane vijesti


Post Depresija

Zastrašivanje ljudi sa mentalnim bolestima

Post Poremećaji ličnosti

Efektivna komunikacija: upoznavanje vašeg partnera

Post Više o tebi

Tehnologija 4 načina može uništiti vašu vezu

Post Roditeljstvo

Nazad u školu sa opsesivno-kompulsivnim poremećajem

Post Poremećaji ličnosti

Neučtveno u detinjstvu: 10 koraka do lečenja vaše odrasle osobe

Post Depresija

60 sati bez mojih antidepresiva?

Post Više o tebi

10 načina na koji roditelji mogu pomoći u sprečavanju sajber-hapšenja

Post Poremećaji odraslih

Kako buprenorfin (subokson) eliminiše opioidne želje

Post Dobro zdravlje

Kada vaš partner i vaše dijete imaju hiperaktivnost

Post Dobro zdravlje

Uzimajući u obzir razvod vašeg duševno bolesnog partnera? Savjeti od stručnjaka

Post Poremećaji odraslih

Pronalaženje istinskog utočišta: intervju s tara brach, phd

Post Roditeljstvo

Kompleksni post-traumatski stresni poremećaj