Uzgajanje organizovanog uma u moru distrakcija | BA.Superenlightme.com

Uzgajanje organizovanog uma u moru distrakcija

Uzgajanje organizovanog uma u moru distrakcija

Jedna od najzanimljivijih stvari koje sam naučio u koautor Harvard Health knjiga Organizirajte Your Mind, Organizirajte svoj život sa Harvard psihijatar Paul Hammerness je da je mozak dizajniran da lijepo rukovati jedan fokus, jedan zadatak u vrijeme. To nije dizajniran za više, paralelno zadataka.

Kada zablistati vašu punu pažnju na razgovor, sastanak, projekta, ili na vožnju vašeg automobila, možete pristupiti čitav spektar resursa vašeg mozga. Top, dolje, lijevo, desno, nazad, naprijed, svi zajedno mozak ima ogroman kapacitet da budu kreativni, produktivni, i organizovani, izbjeći greške, i povezati duboko sa drugima koji bitno za nas.

load...

U današnjem svijetu, kao što je jednini fokus je rijetka - ili barem povremeno - događaj. Mi smo se brzo kreću naš fokus od jednog zadatka na drugi, sa sastanka na e-mail tekst na strani razgovor. Mozak ne može lako kretati ukupnost svojih resursa svi zajedno u jednom trenutku, i više puta. Stoga mnoge zadatke dobiti samo dio resursa našeg mozga, često ostavljajući nas osjećaj kao da se mnogo toga nije dobro urađeno na kraju dana.

Ovo stanje dezorganizacije je epidemija rastrojen i podijeljena fokus.

Govorim o viši nivo organizacije mozga, izvan prioriteta, upravljanje vremenom, i to-do liste - vrsta organizacije koja vam omogućava da se izdigne iznad šume doći do širu sliku, i osjećati kao da ste dobro orijentisana, kontrolu, i dobivanje velikog povratka iz vaše investicije u svaki zadatak koji ste odabrali da prisustvuju.

Dobra vijest je da ste u vozača: Možete odabrati svoj fokus, kako, kada, kako i gdje. Vaš izbor onda odražava vašu promišljen namjera, upravljačka svoj fokus dobro, a ne što mu omogućava da se bacio oko kao mali čamac u uzburkano more. Slijedećih šest koraka ili "Pravila Reda", koji predstavljamo u našoj knjizi mogu vam pomoći da navigaciju naš previše stimulirana svijeta kultivišući organizovana um.

Pravilo 1: Ukrotite Frenzy.

Prije nego što mogu da se fokusira, potrebno je da se u kontrolu, ili barem imaju ručku na emocionalnu ludilo. Više ulaza zoom na nas glava na ceo dan, tražeći sve našeg mozga resursa. Ova pomama narušava i preplavljuje prefrontalnom korteksu, mozak je direktor regije, tako da ne možemo "razmišljati."

load...

Dok je optimalna doza stresa je vrijedan država za nas istezanje za učenje, oporavak je najbolji prijatelj stres je, što nam omogućava da se odmore i punjenje, tako da smo spremni da preuzmu još veći izazov zadataka. Ostvarili svoje tijelo, da li je sabranost praksu, ili odaberite sporoj traci s vremena na vrijeme. Ovo će ukrotiti vaše ludilo, omogućiti prostor za produktivno razmišljanje i odražava mirno povrati vaše perspektive.

Pravilo 2: Održati Pažnja.

Zadobio fokus je sada moguće u svoj mirni, osnovane države. Ostanite povezani sa svojim namjeru. Koji je cilj trenutka? Ono što zoveš pažnju da se fokusiraju na? Držite razmišljanje na pravom putu i svoje planove u mjestu prije nego što se bave sa velikom mogućnosti oko vas. Početi da se održi svoj uni-fokus, jedan zadatak u vremenu, i izdvojiti sve ostale smetnji za plemenitim periodu.

Pravilo 3: koči.

Vaš fokusirani mozak također mora biti u stanju da zaustavi, podjednako kao i dobar par kočnice donosi svoj automobil zaustavio na crveno svjetlo. S vremena na vrijeme, pomaknite pažnje vaše pažnje o tome da li treba da nastavi da se fokusira na zadatak pri ruci. Ili kada je nova informacija vam dolazi usred važan zadatak, zaustaviti i uzeti u obzir da li je ovaj novi podatak sada najveći adut ono samo je prioritet broj 1. Da bi mogli da se zaustavi je od vitalnog značaja - promišljen primjena kočnice , a ne samo podležući bezumno ni hyperfocus ili ometanja.

Pravilo 4: Mould informacije.

Vaš mozak ima izuzetnu sposobnost da drži različite komade ga je napeto fokusirana na, analizirati, i obrađuju, a zatim koristiti te informacije za usmjeravanje budućeg djelovanja čak i nakon što je informacija je potpuno van vizuelnog vida. Ovaj mozak vještina prikupljanja i holding, svoj "radnu memoriju", omogućava vam da istovremeno koncentrirati na većem važan zadatak, a akumulira podatke koji su potrebni kako bi se bolje obavijestiti šta ste odlučili da radimo.

load...

Na primjer, možda ćete misliti na sebe: "Ja radim x, onda je došao preko y, ali ishod z nisu izgledali dobro, tako da želim da se vrati u x." Koristi namjerna samo-razgovor da bi privukli na radne memorije tako možete brzo pokrenuti različite scenarije kroz glavu. Mislim izvan jednom trenutku, pitate: Kako sam odgovorio u prošlosti, i kako je taj posao ili ne rade za mene?

Pravilo 5: Shift Sets.

Kombinacija dobro funkcioniše radne memorije s mogućnošću set-shift - stanju mentalne fleksibilnosti i spretnost - dovodi do kreativnog skok u razmišljanju. Radije nego strogo sljedeći linearni put, dozvolite umu da skoči, pa čak i skok, od dobrodošlicu ulaz ometanja ili traženju ometanja, za stvaranje nove uvide i ideje. Njegujte lakoće u mislima, biti fleksibilan i okretan, i biti spremni da se potpuno potez vašu punu pažnju s jedne aktivnosti na drugu u službi izrade nove veze.

Pravilo 6: Spojite točkice.

Stavljajući sve ove "pravila" zajedno pomaže vam da ostanete na zadatak u ovom trenutku, ne podleći odvlačenje pažnje i imaju kreativne ideje. To vam također kreće u pravcu povezivanja tačaka, otkrivajući veliku sliku, i koja ima organizovan um u malim ili velikim domene svog života.

Nakon ovih "Organizirajte Your Mind" pravila omogućava vam da pritisnete i isključivanje tipke sa mirnim namjerom. Uskoro ćete pronaći trenutke, onda sati, zatim dana i nedelja mira, kontinuiranog fokusa. Ćete ovladati svojim impulsima i uživajte mentalne fleksibilnosti, kreativnost i povezanost. Recite zbogom odvlačenje pažnje i pozdravi ljepotu organizovanog uma.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Kako narcizam i prag visokog emocionalnog bola uništavaju odnose

Post Roditeljstvo

Hronična depresija i zavisnost

Post Više o tebi

3 sigurni znakovi emotivne afera

Post Poremećaji ličnosti

Osećanja nesvjesnosti vezane za narcisoiste čine da sve zarađujemo

Post Poremećaji odraslih

Antidepresivna kontroverza: šta to znači za vas?

Post Više o tebi

Andrew Wakefield, link autizma i vakcine i namerne prevare

Post Više o tebi

12 najboljih savjeta za suočavanje sa poremećajem hiperaktivnosti deficita pažnje

Post Roditeljstvo

Odobrenih 9 psihologa mora se čitati o mentalnom zdravlju

Post Psihologija seksa

Da li gledanje pornografije utiče na intimne odnose? (prvi deo: muškarci)

Post Više o tebi

Pristup tretmanu je najbolji način borbe protiv stigme

Post Poremećaji ličnosti

Pitanja i odgovori na bipolarni poremećaj: kako mogu najbolje da upravljam bipolarnom tokom trudnoće?

Post Tvoje tijelo

Moćna knjiga imenika za decu