10 načina da budete ljubavni prema sebi ovog vikenda | BA.Superenlightme.com

10 načina da budete ljubavni prema sebi ovog vikenda

10 načina da budete ljubavni prema sebi ovog vikenda

Jučer sam razgovarao o eksperimentiranje s self-samilost - uprkos neodobravanja šaputanja i salve naše unutrašnje kritičar.

Zbog toga što negativne misli - bez obzira jesu - to nije važno. Oni ne moraju da voze ili diktiraju naše akcije. Oni ne moraju da vladaju našim svjetovima.

Ne možemo djelovati s ljubaznost, bez obzira na ono što čujemo od naše unutrašnje kritičar - ili od drugih. I možemo učiniti u malim načine.

Možemo napraviti male promjene u našem dana da se čuva sebe. Možemo napraviti ove smjene u bilo kojem obliku, veličini ili težini.

Možemo napraviti ove smjene da li smo pregledava popusta na sve poslove na našim listama to-do - ili ne.

Možemo napraviti ove smjene u bilo koje vrijeme, bilo gdje.

Možemo napraviti ove smjene ovog vikenda i sada.

Evo 10 prijedloga za početak.

  1. Vježbajte alternativni nosnicu disanja. To je puno lakše biti samo-saosećajni kad smo opušteni. Za mene kako se osjećam o mom tijelu i ja često uzima pikiranje kad sam napeta, frustrirani i umorni. U ovom komadu, Anna daje veliku instrukcije pokušati alternativni nosnicu disanja, što je nevjerojatno umirujuće: Korišćenje dominantnu ruku, "napraviti u obliku slova U palcem i pokazivač prst. Ako koristite desnu ruku, pritisnite desnim palcem u desnu nozdrvu, lagano ga zatvara. Udahnite kroz lijevu nozdrvu. Zatim pritisnite desnim prstom protiv levu nozdrvu, zatvara, kao što otpustite palac desne nozdrve - dozvoljavajući sebi da izdahnite kroz desnu nozdrvu. Ponovite udisanjem kroz desnu nozdrvu, a zatim ga zatvorite i izdisanje kroz levu nozdrvu. Nastaviti ovako najmanje punih 10 udisaja. "
  2. Reci ne nešto što ne želiš. Na primjer, reći ne na skupu koji ne zvuči zabavno, tako da možete se fokusirati na ono što zaista želite da uradite.
  3. Kazem da nešto što želiš. Na primjer, recimo da do datuma kafu sa prijateljem niste razgovarali u neko vrijeme. Rublje može čekati.
  4. Sudjelovati u fizičke aktivnosti isključivo u svrhu zadovoljstva - ne zato što "treba" (kao u "Trebalo bi da izgube težinu" ili "treba razraditi jer je skoro bikini sezone" ili "Trebalo je odraditi taj komad torte. "). Da li aktivnost koja čini da se osjećate dobro.
  5. Shvatiti koje su vaše osnovne potrebe, i fokusirati se na njih. (Ovo je odličan tip Mara dijeli sa mnom u ovom članku.) To bi moglo značiti odlaska u krevet rano večeras, tako da možete dobiti dovoljno sna. To bi moglo značiti da pije puno vode. To bi moglo značiti da jedete više voća (osobno, ja sam veliki Grump kada nisam imao voće za taj dan.)
  6. Sebi jedan kompliment. Samo jedan. Pohvalim tvoj osmijeh. Kompliment obrok ste upravo napravili. Pohvalim kako se u interakciji sa svojom porodicom. Pohvalim tvoj radoznao pristup životu.
  7. Kao što je ležao glavu na jastuk, hvala vaše tijelo. To bi mogao biti brzo "Hvala!" ili "Hvala ti na moje noge me nose danas" ili "Hvala ti, ruke, za davanje moju kćer da ogroman, voli zagrljaj."
  8. Dajte svom tijelu masažu. Masirajte ruke (ako su kao što je moja, oni su kruti i umorni od kucanja). Masirajte vrat i noge. Nigdje se osjećate napetost, pokušajte da masirajte to područje, ili pitajte voljenu osobu u.
  9. Jedite omiljeno jelo. Razmisli o onome što žudnja - povrće, plodovi mora, tjestenine, možda sva tri - i odgovoriti na tu potrebu. Budite sigurni da uživa svaki divan zalogaj (tj stvarno probati to).
  10. Daha, i razmišljaju. Sjesti i razmisliti o tome kako želite provesti večeras, sutra ili u nedelju. Ako ne možete učiniti ono što želite ceo dan zbog određenih odgovornosti, utabamo džepove vremena kako bi ostvarili svoj želje i želje. Ne zaboravite da su jednako važne i bitne (ako ne i više) kao i sve - i svi - drugi.

Imaju predivan vikend !!

load...

load...

Povezane vijesti


Post Tvoje tijelo

Body boosters iz blogosfere 2

Post Tvoje tijelo

U ime boljeg zdravlja

Post Tvoje tijelo

Podsticaj tela: kakav je vaš san?

Post Tvoje tijelo

Povežite se sa vašim samozadovoljstvom

Post Tvoje tijelo

Šta vas sprečava da budete vi?

Post Tvoje tijelo

50 žurnala traži istraživanje vaših omiljenih stvari

Post Tvoje tijelo

Uticaj vaše porodice na vaš odnos sa hranom i telom

Post Tvoje tijelo

Lepota i slika tela: kako ste različiti?

Post Tvoje tijelo

Različiti načini da možemo biti ljubavni prema sebi

Post Tvoje tijelo

Sjećanja na fondove i omiljena jela: dio 2 sa paula butturini

Post Tvoje tijelo

Kako se stvarno videti

Post Tvoje tijelo

Pronalaženje novih načina da se brineš za sebe kao mamu