10 načina da kultivišu radost danas i svaki dan | BA.Superenlightme.com

10 načina da kultivišu radost danas i svaki dan

10 načina da kultivišu radost danas i svaki dan

Danas popodne sam razgovarao trener ADHD je za komad na Psych Central o hroničnom kašnjenje. Na kraju našeg razgovora, ona je navela da je danas Međunarodni dan sreće.

Nemam pojma. Dakle, u duhu današnjeg značaja, evo lista od 10 načina možemo njegovati radost danas i svaki dan.

  1. Uzmite trenutak da se razmotre mnoge stvari vaše tijelo radi za vas na dan-to-dan, osnova minuta u minut, pa čak i od drugog do drugog. U stvari, pisati jednu stvar sada. (Ako ne možete misliti ništa, kako o dajući vam čudo života?)
  2. Povežite se sa svojim najmilijima - čak i poznanici - na smislen način. Zaborave "masti razgovor", i prihvate pravi, zanimljiv razgovor. Ići dalje od priče o dijetama, zabranjeno hrane i kalorija računa. Pitati kako se neko radi, sluša njihove riječi - stvarno slušati - i otići odatle.
  3. Kreirajte listu svojih jednostavnih užitaka i vremena za njih. To može biti mali - čak i maleni - radnje, aktivnosti, stvari koje donose osmijeh na lice.
  4. Get radoznao. Postoji bezbroj fascinantne stvari o našem svijetu, pa čak i naša dvorišta, da ipak smo otkriti ili istinski razumiju. Kao što pišem knjigu (na ponovno otkrivanje kreativnosti i vodi više razigran život), ja sam podsjetio sve više i više o značaju i zaista radost dobivanja zanima našem okruženju, da se vrate u našim mlađim godinama kada je sve izgledalo potpuno čarobno. Osim toga, kao što mi je jedan psiholog rekao: "Curiosity povećava vaša osjetila. A kada se pojačava vaša čula, možete doživjeti pozitivne emocije intenzivnije."
  5. Nemojte misliti da vaše tijelo kao teret. Znam da je ovo izuzetno teško ponekad, pogotovo ako imate posla s određenim fizičkim izazovima. Ali možda ovo može poslužiti kao mali podsjetnik. Možda možete osjetiti frustracije i bijes, a zatim praksu zahvalnost za vaše tijelo kao cjelinu.
  6. Fokusirajte se na brigu o sebi. Uzmite vremena da bolje razumiju ono što brigu o sebi znači da ti i kako se može prevesti u svoj svakodnevni. To može uključivati ​​sve, od dobija dovoljno sna da kaže 'ne' na obaveze koje ne osjećaju dobro žurnalizovanje srce. Brigu o sebi nije sebičan ili luksuz. To je vrlo teško da se brine o drugima, kada smo osiromašeni i na kraju našeg strpljenja.
  7. Fokusirajte se na samo-sažaljenje. Naš mozak prirodno naginju negativno razmišljanje, tako da kad god mi ne izgleda onako kako želimo, kad god smo napraviti grešku, kad god smo manje od savršenog, naš unutarnji kritičar reze na tu grešku ili nesavršenost, i kao tik ili parazit počinje gostili. Počinje povećalom. Odjednom ta mala greška ili zabrinutost postaje katastrofa. Vježbajte prekidanje ciklusa - i navika, stvarno - po vježbanje samo-sažaljenje umjesto. Mislim na tvoj najbolji prijatelj, i kako bi njemu ili njoj liječiti. Razmišljajte o sebi kao i dijete i njegovanje roditelja pokušava umiriti to dijete. Ove self-sažaljenje meditacija može pomoći.
  8. Stvoriti dnevnih rituala koje se fokusiraju na zadovoljstvo osjećaj u svojoj koži. Ovo bi mogao biti bilo šta od istezanja ujutro na kupanje u večernjim satima.
  9. Biti potpuno prisutni. To ne mora biti cijelo vrijeme. Ali pokušajte biti potpuno prisutni kada jedeš večeru sami ili sa svojom obitelji. Pokušajte da budete potpuno prisutni kada vodiš u šetnju. Disati na povjetarcu protiv vaše kože. Pokušajte da budete potpuno prisutni kada te poljubim vaš supružnik ili zagrliti svoju djecu.
  10. Dodaj humor u svoj život. Mislim da je radost i humor su isprepleteni. Kao što mi je jedan stručnjak rekao, humor ne događa slučajno; to je stvar izbora. Traže humor od strane gledanje smiješno filmova, čitanje smiješno knjiga i slušanje omiljenih komičara.

Mislim da je ključ u kultiviranje radosti, barem za mene, je da vrijeme za to ono što voliš i biti sa koga voliš.

load...

Što te čini sretnim? Ono što donosi radost?

load...

Povezane vijesti


Post Tvoje tijelo

Osvajanje perfekcionizma

Post Tvoje tijelo

Podsticaj tela: stvaranje pozitivnog manifesta tela

Post Tvoje tijelo

Podsticaj tela: odražava se na sliku vašeg tela

Post Tvoje tijelo

Podešavanje istinske smislene rezolucije

Post Tvoje tijelo

Joga za sve oblike i veličine: pitanja i odgovori sa anna gost-jelly

Post Tvoje tijelo

Miti i činjenice o hranjenju svoje djece: dio 2 sa dr. Katja rowell

Post Tvoje tijelo

Serija samo-ljubav: rosie molinar

Post Tvoje tijelo

Podsticaj tela: istraživanje efekata društvenih medija

Post Tvoje tijelo

Unapređenje slike tela: gde pronaći zakrivljenu odeću

Post Tvoje tijelo

Povećanje imidža tela s pažljivošću

Post Tvoje tijelo

Uticaj vaše porodice na vaš odnos sa hranom i telom

Post Tvoje tijelo

Kako nam pisanje može pomoći da se pozdravimo: pitanja i odgovori sa mara glatzelom i poklonima