10 načina da se nosite sa tugom | BA.Superenlightme.com

10 načina da se nosite sa tugom

10 načina da se nosite sa tugom

Ponekad se fokusira na hranu - kao što su undereating ili prejedanje - ili naša tijela - kao što su ostvarivanju mršavost - je lakše nego se bave negativnim emocijama, posebno tugu.

Ali možemo naučiti da oslobodi i nosi sa tugom. Feeling naša osećanja zapravo je vještina, a ne talenta da se samo neki od nas su rođeni s.

Evo nekoliko načina da se nosi sa tugom.

1. Razmotrite svoje trenutne strategije prevladavanja. Kako se nosite s tugom danas? Da li ovakva praksa iskreno ti bolje? Jesu li zdrava? Da li vi zaista hraniti? To pomaže da se zna šta se radi za vas, a šta ne.

load...

2. Cry. Prema Lisa M. Schab, LCSW, u svojoj knjizi The Bulimija Workbook for Teens, Crying "je prirodan način vašeg tela puštanja tuge. Hormoni stresa izaći u suzama."

3. Praksa artikulacije tugu. Ponekad, tako smo u kontaktu s našim emocijama koje ni ne shvataju kada smo iskusiti tugu - i šta to čak i za nas znači. Schab predlaže svaka od ovih rečenica završetka 10 puta u časopisu: "Osjećam se duboko me rastužilo kad..."; "Imala sam tužan kad..." (U drugom slučaju, mislim da se u svoju djetinjstvu.) Ona kaže da možete pročitati odgovore naglas sami sebe ili prijatelja.

4. Jot ga u svom dnevniku. Oslobodite osjećaje pišući u svom dnevniku. Na primjer, kad mi treba da oslobodi moju tugu, stavio sam na moj veliki slušalice i slušati usporiti pjesme (bilo sa violinom ili violončelo me stvarno dobiva! To je kao strune igraju se moje emocije, a ja ne mogu osjetiti svaku notu).

load...

5. Napravite pesmu. Kanalisanje naše emocije u kreativne projekte može biti odličan izdanje. To je jedan od razloga zašto volim pisanje. Prema Schab, "Poezija je jednostavno stvaranje slike s riječima." (Zar ne volim to?) Ona predlaže štampanje tvoju pesmu i farbanje bojama ili slike oko njega - bez obzira snima tugu da se osećate. Onda možete izbaciti svom dnevniku i pisati "... Kako je to će staviti svoj tuga izvan vas", piše ona.

6. Pokaži se podrška. Pronađite mirno mjesto; stavi desnu ruku na prsa i lijevom rukom na stomak; zatim nježno reći sebi "Tvoje ime, ja sam tu za vas, ja brinem o svojoj patnji", kaže Schab.

7. Razgovarajte sa ljubavi jedan. Dijeljenje naše osjećaje sa našim najmilijima ne samo da nam pomaže da ih oslobode, ali se može staviti stvari u perspektivu, pa čak i dati nam dobre ideje za rješavanje situacije. I uvek prija znajući da smo podržali.

8. Prošetajte. Fizičkih aktivnosti pokreću one osjećati dobro endorfina. Biti izvan također može osjeća oslobađanje - i ako okružena šumom, biljke, cvijeće ili druge vrste prirode, to može biti posebno umirujuće. (Ako ste u užurbanom gradu, pokušajte odlazak u park ili vrt.)

9. Uzmite kadu ili tuš sa toplom vodom. Nisam kupanje osoba, ali volim uzimanje pari vruće tuševe. Oni samo zagrijati moje srce i umiriti moju dušu. Ima nešto umirujuće i osvježavajuće o vodi kaskadno niz kožu.

10. Razmislite o onome što zaista umiruje. Važno je da imaju različite korisne tehnike na vašoj strani. Na ovaj način, možete doći u svoj Kutija za alat, i izvadite tehniku ​​trebate obraditi vaše tuge. Napravite popis svih stvari koje su istinski umirujuće i pustiti da oslobodite svoju tugu healthfully. To bi moglo biti ništa od sklupča na kauču uz dobru knjigu da gledate omiljeni smiješno film na petting vaše mačke.

Možda je gore sugestije ne rade za vas. I to je sasvim u redu. Nađi aktivnosti koje vas smiruju, i eksperimentirati dalje.

Nakon otpuštanja vaše tuge, korisno je razmotriti da li možete riješiti situaciju. Drugim riječima, možete li poboljšati stvarnu situaciju da aktivira svoj tuga? Ako je to borba sa voljenom osobom, možete li razgovarati s njima o tome? Ako je to problem na poslu, može li ga popraviti?

I, iznad svega, imajte na umu da će sunce uvijek došao sutradan.

Ono što će vam pomoći da se bave tuge? 

PS Ne zaboravite komentirati ovaj post osvojiti kopiju Susannah Conway divnu knjigu! Zahvaljujući tako daleko da svakoga ko je komentarisao. Volim tvoje zamišljeno reči. To me usrećuje znati o svim velikim načine vi momci doživljava svoj tela. Tako inspirativno!

load...

Povezane vijesti


Post Tvoje tijelo

Slika tela, ptica ptica

Post Tvoje tijelo

Ostvarivanje pozitivnog okretanja negativnim mislima kako biste mogli da preduzmete zdravu akciju

Post Tvoje tijelo

Treći poremećaj ishrane hrane: pitanja i odgovori sa ellen shuman, 3. deo

Post Tvoje tijelo

Unapređenje citata

Post Tvoje tijelo

Podsjetnik za sebe i prihvatanje sebe

Post Tvoje tijelo

Kako je jedan autor naučio da voli svoje telo i poklon!

Post Tvoje tijelo

Sažutan način da osećate svoja osećanja

Post Tvoje tijelo

6 načina manjeg stresa

Post Tvoje tijelo

3 više lekcija koje se menjaju tokom života na slici tela i samopomoć

Post Tvoje tijelo

10 načina da budete ljubavni prema sebi ovog vikenda

Post Tvoje tijelo

Koji potpuni oporavak od poremećaja u ishrani znači

Post Tvoje tijelo

Šta je na vašoj listi samopombe ovog proleća?