10 sutra ujutro da povećate imidž tela | BA.Superenlightme.com

10 sutra ujutro da povećate imidž tela

10 sutra ujutro da povećate imidž tela

Kako smo počeli naš dana često može učiniti ili slomiti naše raspoloženje. Mislim da isto važi i za tijelo slike. Evo 10 jednostavnih načina za započeti dan u pozitivnom tonu koji direktno ili indirektno povećati vaše tijelo sliku.

1. Pomaknite vaše tijelo.

Ovo se ne radi o kažnjavanju vaše tijelo u podnesku mršavljenja ili čisteći ga kalorija sinoćnje. Radi se o angažovanju svoj um i tijelo u ugodan pokreta. O tome da one feel-good endorfina cirkuliše kroz vaše kosti.

load...

Moja baka radili razne proteže svako jutro... Već godinama! Čak i kada je pogođena s rakom (dugi niz godina), ona je i dalje ostala posvećena njoj jutro rutina, a znam da ju je osjećati živ.

Kada nisam aktivan neko vrijeme, da li je to vježbanje pilates, hodanje ili vožnja biciklom, počnem osjećati letargičan i depresivni i negativne misli počnu kovitla. Moj um počinje na rasu, i moje tijelo slika može pasti. Možda se osjećate na isti način.

Tako započeti dan sa svojim omiljenim fizičke aktivnosti, da li je to istezanje, uzimanje joge, uzimajući u šetnju oko bloka ili plešu sa svojim fave muziku dok se spremam za posao. Bez obzira na kretanje vas čini živ, miran i sretan, to.

load...

2. Uživajte u doručku pomoću čula.

Vi znate do sada da sam veliki fan sabranosti. Ne samo da nam pomogne da uspori i miris ruže, ali to je i umirujuće i stavlja život u perspektivu. Kada jede dorucak, obrati pažnju. Šta okus hrane sviđa? Miriše na? Koja je tekstura kao?

I zapamtite da to ne mora biti zahvalnosti za vas da se zahvalim za hranu na stolu. Možete jednostavno priznati da se osjećate blagoslovljen uživaju u ovom jelu.

3. Marvel u vašem okruženju.

Prema autorima Jeffrey Brantley, MD, i Wendy Millstine, NC, u svojoj knjizi pet dobrih minuta: 100 Jutro prakse da vam pomoći da ostanete Calm & fokusiran All Day Long: "Priroda je raskošna i izobilju, a ipak često zaboravljamo da obrate pažnju jednostavnih poklona prirode radosti i spokoja... Kada uzmete ovaj put otvoriti svoja osjetila zadovoljstva što je samo ispred vrata, otvorite svoj um i tijelo restorativne moć prirode za smirenje i izliječiti te. "Oni predlažu uzimanje pet minuta:

  • "Stop i miris ruže.
  • Obratite pažnju na let bumbara.
  • Poslušajte šuštanje vjetra kroz drveće.
  • Uzmite u veličanstvenim ljepote planinskog masiva.
  • Miris slane miris morskog zraka. "

4. Journal.

Ponekad, kada naše misli i osjećanja ostaju neizraženi ili vezan uz zidove našeg mozga, uzimamo ga na našim tijelima. Iznenada frustracija i anksioznost smo imali više sukoba sa našim supružnik ili prijatelj bude projektovan na našu veliku bedra ili ružan nos.

Ili možda početi dnevnika jednostavnim pitate: Kako se osećam jutros? Ono što sam ja sanjam? Ono što mi je na umu? Ili možete napisati kratak popis onoga što ste zahvalni za to jutro.

5. Hvala vaše tijelo za jednu stvar.

To može biti bilo šta od "hvala što si mi pomogao da se jutros, iako je to bilo super teško" da "hvala što si me kroz tih pet minuta proteže koje su stvarno pomogle da razbistrim um" do "Hvala što si me nosio , iz dana u dan. "

6. Pogledajte u ogledalu.

Početi uzimajući nekoliko dugih, sporo diše. Prema dr Brantley i Millstine:

"Otvori oči i pogledaj se u ogledalo. Samo pogledajte bez presude ili samo-razgovor. Potpuno Priznajte svoj fizički oblik. Razmišljajte kako vaše tijelo podržava u ovom životu. Gledajte dublje. Uz ljubaznost i suosjećanje, primijetiti tvoj emocionalni život -fears, nada, snovi-bez presude Pogledaj ponovo Priznajte izvor inspiracije, čudo, ljepota, misterija ili iznenađenje u vama -... Sa zahvalnošću "

7. Pročitajte nešto inspirativna.

Naše perspektive boje našeg dana, u to nema sumnje. Čitanje pozitivne, uplifting činjenica nas može staviti u pozitivan okvir uma, koja je jedna od najboljih stvari koje možemo učiniti za sebe za početak dana.

8. Da jednu aktivnost koja je zajamčena za jačanje svog tela.

Kladim se da je do sada, čitajući ovaj blog i drugi, verovatno ste pronašli omiljeni tijelo sliku dojavu da izgleda posao svaki put. Probajte ga prva stvar ujutro. Ako niste našli jedan još, zabavite eksperimentisanja. Evo čitavu kategoriju posvećen pojačala možete pokušati.

9. Udahnite i zamislite lijepom mjestu.

Ovo je još jedan odličan savjet od dr Brantley i Millstine (samo čitanje će vas umiriti!):

"Sedite ili ležite, stavite ruku na trbuh i udišite i izdahnite duboko i polako. Zamisli livadi sa malim potok koji prolazi kroz njega. Vi gaze u tepanje potoka, a možete čuti vjetar i ptice iznad glave. Sadašnji Tugs blago na gležnjeve. Prepoznati ritam svog disanja. Kao što udisati, reci 'toplo' naglas. Zamislite toplinu sunca i vode oko vašeg tijela. Dok izdišete, reci 'teške' na sebe. Dozvolite sebi da se postigne udoban i umirujuće mjesto iznutra. "

10. Uzmi tuš, nanesite losion, stavite sjajilo za usne, itd

To su sve male aktivnosti brige o sebi da ići dug put u pomaganju se osjećate bolje o vama. Jedan od aspekata imaju sliku pozitivan tijelo dobro brinu o sebi, a mala stvar računa! Znam da smo ujutro imaju tendenciju da se osjećaju požurili, ali ove pokrete brigu o sebi uzeti samo nekoliko minuta. Možete čak napraviti popis malih aktivnosti brige o sebi koji čine veliku razliku za vas, i dodajte one jutarnje rutine.

Koja je vaša jutarnju rutinu? Ono što mu pomaže da poboljšate vaše tijelo sliku u pm?

load...

Povezane vijesti


Post Tvoje tijelo

Jahanje različitih godišnjih doba naših života

Post Tvoje tijelo

Podizač tela: izvadite svoje srce

Post Tvoje tijelo

Stvaranje tradicije slike tela

Post Tvoje tijelo

Važnost vrednosti u oporavku poremećaja u ishrani

Post Tvoje tijelo

Kako nam pisanje može pomoći da se pozdravimo: pitanja i odgovori sa mara glatzelom i poklonima

Post Tvoje tijelo

Saveti za oporavak u vezi sa ishranom poremećaja: pitanja i odgovori sa Džuli Parkerom i poklonima

Post Tvoje tijelo

Povezivanje sa našim jezgrovima

Post Tvoje tijelo

Kako imenovati i istražiti svoje emocije

Post Tvoje tijelo

Kako biti ljubazniji prema vašem tijelu i sebi: dio 2 sa anna gost-jelley

Post Tvoje tijelo

Podizač tela: računajte svoje želje

Post Tvoje tijelo

5 neverovatnih činjenica o našim telima

Post Tvoje tijelo

Zadovoljavanje svojih potreba kada ste veoma zauzeti