2 ključna koraka sam uzeo moj oporavak bulimije | BA.Superenlightme.com

2 ključna koraka sam uzeo moj oporavak bulimije

2 ključna koraka sam uzeo moj oporavak bulimije

{Preko Etsy Patricia Henderson}

Danas sam čast da predstavi inspirativan i osnaživanje gost post Shaye Boddington, a 26-godišnja žena koja je oporavio od bulimije nakon borbe 12 godina. Ispod, ona dijeli kako je konačno našla pomoć, savladala sramota poremećaja, i dva važna koraka koji su doprinijeli njenom oporavku.

load...

Moja bulimija oporavak. Vau, to je bio toboganu sigurno - takvo iskustvo učenja! Na mnogo načina, bio sam učenje potpuno novi način života - tako da je puno reći.

Moja bulimija oporavak je počela sa realizacijom da nema šanse da ja to mogu sama. Pokušao sam da je za više od 5 godina, uz obećanje da će se svake noći "Sutra neću pijanka i čistku". Sljedećeg jutra do 08:00, ja bih se izgubljeno oranje kroz ostava.

Bilo je to gotovo kao da govori sebi "To je to, nema više Binging" ja prestravio u još začarani krug.

Pa sam uzeo veliki korak za slanje e-poštom našeg univerziteta savjetnik, Amanda. Ovo je bila masivna za mene, jer ja nikada nisam imao, u svojoj 12 godina bulimije, šapnuo je riječ o tome. Sramota se osjećate kad si bulimiju je ogroman.

Ako si bulimiju - Razumem da to pravo !?

Osjećao sam se kao ukupno nakaza! (Iako sad znam da nisam nakaza na sve!)

Slanje e-poštom Amanda osećao kao nešto što sam mogao upravljati. Pitao sam je da me tretiraš "on-line" - bio sam previše sramota da joj se u lice! Međutim, u roku od tjedan dana je radila njena uvjerljiv magiju, a ja sam sjedio u svojoj kancelariji, znoj kaplje iz svake pore mog tela - joj govori o mom bulimije.

Izašla sam iz ureda tog dana osjećaj nade po prvi put u toliko godina. Osjećao sam se kao možda, samo možda bih mogao oporaviti! Amanda vjerovao u mene, pa bih možda mogla da verujem u sebe!

Vidio sam Amanda za oko 8 mjeseci između jednom tjedno ili jednom u dva tjedna. Naučila me puno stvarno pomoći kognitivne bihevioralne vježbe terapija. Možda je još važnije, razgovarali smo daleko, tako da od sramote sam osećao o tome bulimiju.

load...

Govoreći otvoreno o onome što se događa, iako me čini mnogo više normalno! U između naših sesija, trenirao sam vježbe naučila me, pročitajte samopomoći knjige i uradio jako puno eksperimentisanja.

Jedna stvar koja Amanda nije bio u mogućnosti da mi pomogne sa bilo fizičke promjene / ozdravljenja koja ide na na oporavku. Ona nije čuo puno o tome, tako da je bilo dosta prelaze prstima i nadajući se poboljšala stvari! Naduvavanje je iz ovog svijeta. I debljanje - O moj Bože, to je strašno tada!

U mom prvom tjednu, bez prejedanje ili crpljenja, imao sam sat svaki dan i dalje stekao 11 funti! Skoro sam bacio u ručnik sa vizijama o sebi sticanja neograničene količine težine. Ali pokušao sam vjerovati da će moje tijelo smiriti jer zarasla. Sada mi je jasno da je toliko težine da se oporavlja bulimičari dobitak rehidracije, hranu u želucu i voda zadržavanje.

Naravno, neki od toga je masti previše - ali sada sam shvatio da masti nije loša stvar. Imati masnog tkiva je ono što nas žene čini, to je ono što nas u stanju zamisliti, to je ono što nam omogućava da doživite ljepotu postanu majke. Sada prigrliti na težinu koju sam stekla u oporavku i osećam atraktivniji nego ikada prije!

Oporavak je bio put sa toliko uspona i padova. Toliko 'nepoznanica', gdje sam morao imati vjeru i ići za to. Svaki dan sam zahvalan što sam spustio na tu veru i gurnula naprijed sa svojim oporavak.

Sada sam bio slobodan od bulimije za 6 godina - nešto što nikada nisam zamišljao da ću biti u stanju reći! A vidim da je sada jasno kakve su bile 2 ključne korake za moju oporavak.

Kao prvo, to je učenje kako da jede i ponovo vari. Da mi pomogne to uradili, koristio sam 'strukturirani jelo' koja je uslijedila nakon 3 - 3 - putokaz 3 kako bi se osiguralo imam dovoljno hrane: 3 obroka i 3 užine razmakom ne više od 3 sata raspada. Strukturiran jelo mi je pomogla toliko rano u oporavku, jer kad god sam imao potrebu da pijanka bih mogao sebe da podsetim "Hrana nije tako daleko."

load...

Rad na redovno jede i drži svoju hranu dole je neophodno, jer to nije samo hranila moje tijelo - ali to hranila moj um previše. Kad povraća sve što jesti, mentalno, nisi u potpunosti tamo. Jesti stvarno je prvi korak do oporavka.

Amanda me je naučio tome i ja ću biti zauvijek zahvalan da joj za to! Sve svoje pokušaje oporavka je uključena ograničenja, postovima i ludo dijete. Sada vidim da je ograničavanje sami hrane i ljubavi je ono što uzrokuje bulimije. Dakle, ograničenje ne može biti dio rješenja!

Drugi i jednako kao važan dio mog oporavka je učio kako da volim sebe bezuslovno. Osvrćući se sada, ne mogu da verujem da je nasilan samo govor koji je stalno išao u mojoj glavi! Imena bih se zvati - O moj Bože, ne bih ni nazvati osuđeni ubica tih stvari!

Imala sam toliko štetan negativan jezgre vjerovanja i borba protiv one su mi pomogli da ponovo otkriju moje samo ljubav.

Ja ne tvrdim da nisam imao sebi ljubavi (kao što mislim da svi imamo ljubavi za sebe negdje). To je upravo izgubio pod bezbroj slojeva srama, straha i gnušanje. Govoreći o mom bulimije pomogao osloboditi sramotu koja me drži leđa od samostalne ljubavi.

Zato sam uvijek predlažem otvaranje do nekoga vole i podržavaju. Neko ko može da razume i može biti na vašem timu oporavak '.

Ono što mislim da najneverovatnijih o oporavak bulimija je njegova mogućnost da bude tako potpuna.

Čuo sam da ljudi u prošlosti kažu da je "Ukupno oporavak od poremećaja ishrane nije moguće. Uvijek si neke ED misli." To je potpuno pogrešan. Znam i da su radili sa mnogim ženama koje su u potpunosti oporavio od bulimije.

Ja sam zapanjen na ljepotu našeg ljudskog mozga. Kako smo dobili mogućnost da se menja i oblikuje ih, što nam pomaže da pronađu mir i sreću - ili kako god to želimo u životu.

Dokle god hraniti vaše tijelo, srce i dušu sa hranom i ljubavi, možete potpuno oporaviti od bulimije. Možete - i da će - pronaći mir i sreću.

-

Više o Shaye Boddington:

Prvi put sam počeo imati problema sa bulimijom kada sam imao 8 godina. Dvanaest godina kasnije, u dobi od 20, oporavila sam se. Za prve dvije godine mog novog bulimije slobodan život, sam htio ništa s bulimijom. Nisam imao interes za čitanje o tome, gledanje dokumentaraca na njoj, ili je ikada ikada ponovo igraju nikakvu ulogu u mom životu.

Ali kako su godine mog oporavio života prošla sam dobio svrab - svrab da pomogne ljudima da otkriju ovaj prekrasan bulimije život bez da sam toliko zaljubljen u! Vaš Bulimija oporavak je rođen.

Rad na ovom sajtu i sa ženama u oporavku je bio jedan od najboljih iskustava u mom životu. Pomaganje drugima oporavi od bulimije daje toliko značenje za sve godine koje sam patila od toga.

Ako mislite da sam i izolirana od bulimije i želite da otkrijete lijep i miran život. Pročitajte više priče i savjete na moju web stranicu - niste sami i možete pobijediti bulimiju.

load...

Povezane vijesti


Post Psihologija seksa

Ženski arhetipovi ljubavi i seksa Pažnja Deficit Disorder: lucy love Attention Deficit Disorderict

Post Psihologija seksa

Policija? Koji terapeuti trebaju znati o razvijanju jezika datira i parenja

Post Svakodnevne veze

3 koraka koji vode do sreće

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: transformacija poremećaja hiperaktivnosti deficita pažnje

Post Svakodnevne veze

Poremećaj ličnosti u porodici

Post Svakodnevne veze

5 znakova da se zabavljate sa narcisom

Post Psihologija seksa

Drugi deo: hiperseksualni poremećaj - dijagnoza

Post Dobro zdravlje

Emocionalna zloupotreba i vaš partner sa Borderline poremećajem ličnosti

Post Roditeljstvo

Pet znaka znakova vaše dijete je puno perfekcionista

Post Poremećaji odraslih

Kroz staklo: socijalna anksioznost i samoposluživanje

Post Poremećaji ličnosti

Evo šta se događa kada kažete narcisoidima da su narcisoidi

Post Psihologija seksa

Kliničar je štetan prema seksualnim prestupnicima