Da li tražite samo-poboljšanje na sopstveni trošak? | BA.Superenlightme.com

Da li tražite samo-poboljšanje na sopstveni trošak?

Da li tražite samo-poboljšanje na sopstveni trošak?

Danielle LaPorte je proveo mnogo godina nastoji da sebe poboljša, nastojeći rasti duhovno. Ona bi vidio life coach, trener kreativnost, trener govore i trener poslovanja. Imala je astrologija čitanja i pokušao hipnoterapije. Ona bi prisustvovali wellness radionice, živjeli na sok čisti, uzeti razne joge, imao sesije podršku sa šaman-i radila s drugim praktičarima i duhovni učitelji u njoj težnja.

Jednog dana, ona je zaustavio radi, težnja, guranje i povlačenjem, i pitao se, zašto? 

"Dobio sam iz kade, parne diže sa moje kože, ja ispričao sve što sam učinio taj dan, te nedelje-pakao, sve što sam radio za dve decenije da držim Soul u formi", piše LaPorte u svojoj prekrasnoj i sjajan knjiga bijele vruće Istina: Jasnoća za Keeping It Real na Vaš duhovni put-od: One Tragač na drugi.

load...

"Mislio sam o onome što je napisano u mom dan planer: Pokupiti proteinski prah Book kabine za pisanje povlačenje bilo više energije posao imenovanja i joge zakazana u (Napisao sam nasmijana lica pored dana gdje sam se zaista da... Joge.) "

Šta ste pokušali u cilju poboljšanja sebe, da budemo bolji, da budem tvoj "najbolji sebe", da je "novi tebe"? Šta ste pokušali kako bi se raste, da se razvija? Šta trenutno radite?

Možda ste stavili sebe na čisti i počeo da rano ujutro vruće joge. Možda si počeo da radi sa fitnes trenerom ili neki drugi trener. Možda ste počeli online kursa ili pet-a prisustvovali previše tele-samita o različitim temama, koji svi imaju istu temu: self-poboljšanje. Možda ste kupili hrpu knjiga i ovaj put ćeš "dobiti" sabranost i zapravo drži na namjere.

"A onda sam pogledao sebe u ogledalo u kupatilu", piše LaPorte. ". Naked, ipak, i tiho sam se nagnuo naprijed i oči upitao:" Ali da li slobodno? "

Dok ti meditirao, čišćenje, uzimanje određene klase, koji rade sa određenim praktičara i stručnjaka, da li slobodno? Da li se osećate njegovanu? Da li se osjećate ispunjeni? Ili radite svoj "brigu o sebi", "duša-briga", "mentalno zdravlje", "wellness" aktivnosti se kao još jedan zadatak na sve veći listu obaveza?

Prema LaPorte, "Da li je sve što radite da bude dobro i oslobodila stvarno pomaže vam da se dobro i oslobođena? Jer, ako oslobođenje je posao, onda ste baš besplatne, zar ne? "

Drugim riječima, mogli bismo se bave navodno hranjive, zdrave aktivnosti i osjetiti sve osim ishranjena. Umjesto toga, u stvarnosti, duboko u sebi, mogli bismo se gladi za samo-prihvaćanje. Možda ćemo biti gladni za samo-sažaljenje, samo-ljubavi. Mogli bismo biti gladi da se zaustavi. Da zaustavi sve radi, težnja, guranje i povlačenjem.

load...

Drugim riječima, ima svoj potragu za samo-poboljšanje postati samo-destruktivna? Pokušavate li bičevati se u formu, jer duboko u sebi, misliš da očajnički treba?

"Naše ispunjenje proizlazi iz naše motive", piše LaPorte. "To nije način na koji traže duhovni rast, to je razlog zašto smo tražiti ga."

Zašto se traži ono što vi tražite?

PS, Stay tuned ovaj petak za moj intervju sa Danijelom LaPorte, gdje je dijeli uvide o svemu, od toga smo tražiti samo-poboljšanje kako počnemo voli sebe (čak i ako je to zadnja stvar koju mislimo da možemo učiniti). 

Foto Julia Cezara.

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

Povežite se sa telom kako biste se suočili sa hiperaktivnim poremećajem pažnje

Post Poremećaji ličnosti

Pokloni od narcisista uvek dolaze sa žicama

Post Slavnost

Glenn close lansiranje donosi promjenu u umu

Post Poremećaji ličnosti

4 veza crvene zastavice neukusne kćeri propuštaju

Post Poremećaji u detinjstvu

Ne čitajte ovo osim ako niste majka

Post Svakodnevne veze

Bračno silovanje

Post Svakodnevna kreativnost

Kada vaš kreativni proces nije produktivan

Post Svakodnevne veze

Inspiracioni citati koji će vam pomoći da se znate i živite autentično

Post Psihologija seksa

Suočavanje sa seksualnom izdajom: 6 stvari koje terapeuti treba da znaju

Post Depresija

Antidepresivi i mugeri droge

Post Psihologija seksa

12 koraka kao terapeutski zadaci za seksualni oporavak pažnje Deficitarni oporavak: koraci 1, 2 i 3

Post Tvoje tijelo

Popunjavamo se s pravim stvarima